Pakistan Ticari Vize

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Pakistan Ticari Vize

Değerli ziyaretçilerimiz; Pakistan’a ticari amaçlarla seyahat etmek isteyen T.C. pasaport sahibi kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırladığımız ‘’ Pakistan Ticari Vize ’’ konu başlıklı sayfamıza hoş geldiniz.

Pakistan’a kısa süreli iş toplantısı, makine kurulumu vb. ticari faaliyetler için seyahat edecek kişilerin seyahat öncesi Pakistan vizesine başvurmaları ve vize onayı almaları gerekmektedir. Vize başvuruları online olarak yapılmakta, ticari vize onayı elektronik ortamda verilmektedir. Pakistan e-vize çıktısı ve başvuruda kullanılan, geçerliliği devam eden pasaportla birlikte Pakistan’a giriş yapılabilecektir.

Pakistan ticari vizesi için onaylı davetiye gerekmektedir. Ticari vize başvurusu Pakistan’dan onaylı bir davet mektubu olmadan kabul edilmemektedir. Alınan onaylı davet mektubu ile Pakistan’a giden T.C. vatandaşlarına Pakistan Hükumeti bu vize ile çalışma ya da iş kurma hakkı vermemektedir.

Pakistan vize onayı için başvurunun gerekli evraklar sunularak çevrimiçi başvuru sistemi üzerinden eksiksiz tamamlanması gerekmektedir. Doğru evraklar sunularak doğru vize türü seçilmelidir. Pakistan Business visa için gerekli şartları sağlamayan ya da hatalı başvuru yapan kişilerin vize başvuruları reddedilebilmektedir. Bu nedenle Pakistan vize reddi ile karşılaşılmaması için gerekli şartların sağlandığından emin olunarak başvuru yapılması tavsiye edilir.

Pakistan vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, e-vize başvurunuzu danışmanlığımız ile tamamlayabilirsiniz.

SaltVisa aracılığı ile Pakistan vize başvurusu yapmanız durumunda sağlanan hizmetler:

  • Uygun vize başvuru kategorisi için yönlendirme.
  • Kategoriye uygun Pakistan vize evrak listesi paylaşımı
  • Vize evraklarının kontrolü, gerekli olması durumunda dosyayı güçlendirebilecek destekleyici belgeler hakkında bilgilendirme.
  • Pakistan vize ücretleri ve danışmanlık ücretleri bilgilendirmesi.
  • Pakistan vize başvuru formunun doldurulması.
  • Vize evraklarının uygun formatta Pakistan e-vize sistemine yüklenmesi.
  • Elektronik ortamda Pakistan vize harç ödemelerinin yapılması.
  • Başvurunun takibinin yapılması ve vizenizin tarafınıza iletilmesi.
  • Pakistan vize danışmanlık hizmeti hakkında daha detaylı bilgi için ‘’Pakistan Vize Danışmanlık ’’ yazımızı okumanızı öneririz.

Pakistan Vize İstiyor Mu?

Diplomatik, hizmet (gri pasaport) ve hususi pasaport (yeşil pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize muafiyetine sahiptirler. Bu kişiler 90 günü aşmayan seyahatler için vizesiz Pakistan’a seyahat edebilirler.

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin ise seyahat öncesi vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Pakistan vize başvuruları online başvuru sistemi üzerinden kabul edilmektedir ve ticari vize onayları e-vize olarak verilmektedir.

Başvuru için randevu alımı ya da mülakat uygulaması bulunmamaktadır. Evrakların posta yoluyla ya da elden Pakistan Büyükelçiliği’ne ya da Pakistan Konsolosluğu’na yapılması mümkün değildir.

Pakistan Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pakistan ticari vize başvurusu çevrimiçi vize başvuru sistemi üzerinden online form doldurularak ve evrak yüklemesi yapılarak tamamlanır. Pakistan vize randevusu ile başvuru kabulü ya da vize basımı uygulaması yoktur.

Pakistan online ticari vize başvurusu için Pakistan e-vize portalı üzerinden hesap açılması gerekmektedir. Hesap açılırken kullanılan e-mail adresi kullanıma açık, aktif kullanılan ve takip edilen bir e-mail adresi olmalıdır. Süreçte başvuruya dair bilgilendirmeler bu e-posta adresi üzerinden yapılacaktır.

Pakistan resmi vize başvuru sistemine kayıt sonrası uygun vize türü seçimi yapılmalıdır. Pakistan’dan davetiyesi bulunan ve kısa süreli ticari faaliyet için Pakistan’a gidecek kişilerin ticari vize kategorisi seçimi yaparak başvuru formunu tamamlamaları gerekmektedir.

Pasaport bilgileri, adres iletişim bilgileri, davet eden Pakistan firması bilgisi ve konaklama bilgisi gibi önemli bölümler tamamlandıktan sonra başvuru onaylanacak, evrak yükleme sayfasına geçilecektir. Bu bölümde Pakistan ticari vizesi için zorunlu evraklar ve isteğe bağlı evraklar sıralanacaktır. Uygun formatta dosyalar seçilerek sisteme yüklenecek, başvuru onaylanarak vize ücret ödeme bölümüne geçilecektir.

Pakistan Ticari Vizesi Ücreti

Pakistan vize ücreti vize türü ve vize süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Pakistan business vize ücret kategorisinde; tek girişli, 1 yıla kadar çok girişli ve 1 yıldan uzun çok girişli vize kategorileri bulunur. Ayrıca Pakistan giriş vizesi ve Pakistan vize uzatma ücretleri de farklıdır.

Tek girişli Pakistan ticari ücreti 100 Dolar’dır. Tek girişli ticari vize uzatma ücreti 20 Dolar’dır.

  • Tek girişli Pakistan ticari vize ücreti: 100 USD
  • Çok girişli ticari vize ücreti (1 yıla kadar): 150 USD
  • Çok girişli ticari vize ücreti (1 yıldan uzun): 200 USD

Vize Uzatma Ücretleri 

  • Tek girişli ticari vize uzatma ücreti: 20 USD
  • Çok girişli ticari vize uzatma ücreti (1 yıla kadar): 20 USD
  • Çok girişli ticari vize uzatma ücreti (1 yıldan uzun): 20 USD

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için ” Pakistan Vize Ücretleri ” yazımızı okumanızı rica ederiz.

Pakistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  1. Güncel tarihli, arka fonu beyaz, karşıdan çekilmiş, online başvuru sistemine yüklenebilmesi için uygun formata sahip taranmış fotoğraf.
  2. Seyahat sonrası 6 ay geçerliliği bulunan pasaport.
  3. Davet eden şirketin şirket ticaret odası belgesi, tescil belgesi. (SECP/Chamber of Commerce Certificate)
  4. Pakistan ticaret odası tarafından onaylanmış davet mektubu.
  5. Uçak ve otel rezervasyonları.

Pakistan Vize Uzatma Başvurusu (Extension)

Geçerli vizesi olan ve Pakistan’da bulunan kişiler Pakistan vize uzatma başvurusu yapabilirler. Vize uzatma başvurusu için kişinin hali hazırda Pakistan’da bulunuyor olması zorunludur. Başvuru yeniden online başvuru yapılmalı; süresi dolan Pakistan vizesi, güncel pasaport ve ticari vize davetiyesi sisteme yüklenmelidir. Vize uzatma başvurusu için ayrıca 20 USD uzatma başvuru ücreti alınmaktadır.

Uzatma başvurularının sonuçlanma süresi Pakistan giriş vizesi (entry visa) başvurularına kıyasla çok daha uzun sürmektedir. Uzatma başvuruları 4 haftada sonuçlandırılmaktadır. Bu nedenle ülkeden çıkış ve vize süresi dikkate alınarak zamanında Pakistan vize uzatma başvurusu yapılmalıdır.

Pakistan Vize Çıkış İzni Başvurusu (Exit Permit)

Pakistan’dan çıkış yapacak olan fakat geçerli vizesi olmayan, vize süresi dolmuş ya da vizesi iptal edilmiş kişiler Pakistan çıkış vizesi-çıkış izni almalıdırlar.

Pakistan exit permit başvurusu online olarak yapılmaktadır. Başvuru için ödenmesi gereken ücret 8 USD’dir. Çıkış izni onayı geldikten sonra ülkeden 15 gün içinde çıkış yapılmalıdır.

Pakistan exit permit başvurusu için gerekli evraklar:

  1. Pasaport
  2. Fotoğraf.
  3. Son alınan Pakistan vizesi.
  4. Pakistan’a giriş kanıtı. (giriş kaşesi)
  5. Önceki vize iptal ya da reddedildiyse İç İşleri Bakanlığından ret/iptal yazısı.
  6. Başvuru sonrası exit permit işlem sonuçlanma süresi 48-72 saattir.

Pakistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Pakistan ticari vize başvuruları 24 saatte sonuçlanmaktadır. Pakistan vize uzatma başvurularının sonuçlanma süresi ise 4 haftadır.

İstisnai durumlarda bu süre daha uzun sürebilmektedir.

Pakistan devletinin vize birimi süreç devam ederken yeni evraklar talep edebilmektedir. Bu süre işlem sürelerini uzatmaktadır.

Pakistan devletinin resmi tatil günlerinde ek işlem sürelerine ihtiyaç duyulabilir.

Ticari Vize İşlemleri Hakkında Önemli Notlar:

Pakistan ticari vize başvuruları online başvuru sistemi üzerinden kabul edilir.

Pakistan vize başvurusu için vize kategorisi ve vize süresi seçimi ile birlikte belirlenen vize ücretinin ödemesi elektronik ortamda yapılır.

Pakistan vizesi için gerekli evraklar PDF ve JPG formatlarında başvuru sistemine yüklenir.

Ticari vize başvurusu için onaylı ticari davet mektubu sunulması mecburidir. Davetiyesiz ticari vize başvurusu yapılamaz.

Yeşil pasaport sahiplerinin, gri pasaport sahiplerinin ve diplomatik pasaport sahiplerinin kısa süreli ticari amaçlı Pakistan seyahati için vize almalarına gerek yoktur.

Ticari vize başvurusu değerlendirilirken ek belgeler talep edilebilir. İstenen ek belgelerin yine online başvuru sistemine yüklenerek sunulması gerekmektedir.

Ticari vize, Pakistan’da maaşlı çalışma, iş kurma gibi haklar tanımaz.

Ticari vize başvurusu için Konsolosluk’a gidilmesi, randevu alınması gerekmez. Konsolosluk gerekli olması durumunda mülakata çağırabilir.

Pakistan ticari vize başvurusu için aşı zorunluluğu yoktur. Ülkeye girişte sınır polisi aşı kartı sorgulaması yapabilir fakat vize için aşı kartı sunumu zorunlu değildir.

Pakistan iş vizesi /ticari vize başvurusu için sunulan evraklar güncel tarihli olmalıdır. Özellikle davet mektubu ve sunulan şirket evraklarının güncelliği büyük öneme sahiptir.

Ticari vize başvuru formu pasaport ve başvuru dosyasına eklenen diğer evraklar dikkate alınarak eksiksiz doldurulmalıdır. Bilgiler güncel pasaport ile eşleşmelidir.

Pakistan kapı vizesi uygulaması yoktur. Seyahat öncesi mutlaka online başvuru yapılmalı ve Pakistan e vize onayı alınmalıdır.

Pakistan ticari vize işlemleri ve diğer vize türlerine dair detaylı bilgi almak için ‘’Pakistan Vizesi Hakkında Her Şey’’ yazımızı okuyabilirsiniz.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Vizeler

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader