Çalışmayanlar İçin Vize

Çalışmayanlar için vize, Maaş Bordrosu Olmayanlar, SGK’sı Ödenmeyenler Schengen, İngiltere, Amerika Ve Diğer Ülkelerin Vizelerini Nasıl Alabilir?

  • Çalışmayanlar nasıl vize alır?
  • Çalışmayanlara vize çıkar mı?
  • Vize Başvurularında Sponsorluk Nedir?
  • Çalışmayanlar Vize Başvurularında Sponsor Göstererek Vize Alabilir mi?
  • Çalışmayanlara Vize Başvurularında Kimler Sponsor Olabilir?

Değerli ziyaretçilerimiz, Çalışmayanlar için vize başvuruları oldukça sıkıntılı bir hal almıştır.
Türkiye’de gelirini ispat edemeyen, düzenli geliri olmayan, primlerini elden alan maaşı asgari ücret üzerinden yatan ancak geliri daha yüksek kısacası resmi olarak çalışmayanlar vizelerini alırlarken zorlanmakta hatta vize başvuruları çoğunlukla Konsolosluklar tarafından reddedilmektedir

Çalışmayanlar Nasıl Vize Alır?

Çalışmayanlar, düzenli geliri olmayanlar veya gelirini evrak ve belgeler üzerinde ispat edemeyenler vizelerini doğru başvuru yapma koşuluyla birkaç farklı şekilde alabileceklerdir. Ancak yine de vize başvurularında karar verici makamın Konsolosluklar olduğunu unutmamız gerekecek.

Çalışmayanlar, geliri olmayanlar hatta uzun süredir işsizler iş veya başka bir amaçla Schengen ülkelerine, İngiltere’ye, Amerika’ya veya diğer ülkelere seyahat etmek istemeleri halinde seyahat sponsoru bularak vize başvurularını tamamlamalıdır.

Bu bir Schengen, İngiltere, Amerika veya diğer ülkeler için genel, beşeri bir vize kuralıdır. Çünkü hayatta geçimi başka kişiler tarafından sağlanan evli çiftler, çocuklar, bebekler, ev hanımları hatta ev erkekleri bile olabilir hatta resmi evlilik olmadan medeni birlikteliklerde de geçim ebeveynler veya partnerlerin sadece birisi tarafından sağlanıyor olabilir. Dolayısı ile biz geçimi diğer partner veya ebeveyn tarafından sağlanan, geliri olmayan kişiler (çalışmayanlar için vize) için gerekli vize başvuru koşullarından bahsedeceğiz.

Çalışmayanlar yurtdışı vize başvurularında kendisini Türkiye’ye bağlayan etkenleri ve yurtdışı seyahatini finanse edebileceği ortamı mutlaka ispat etmesi gerekmektedir.

Bu ispatları ise şöyle gerçekleştirebilir:

  1. Seyahatleri için sponsor bularak,
  2. Resmi olarak bağlı bulunmadıkları şirketleri ile iş akdi, dönemsel iş sözleşmeleri yaparak.

Çalışmayanlar İçin Vize Çıkar mı?

Çalışmayanlara vize çıkar mı sorusu aslında yanıtı oldukça uzun bir sorudur.

Çalışmayan kişilere veya gelirini ispat edemeyen kişilere vize çıkması hem zor hem de kolaydır. Ancak bu gibi durumlarda belirleyici olan sadece Konsolosluklar değil, başvuru sahiplerinin sağladığı koşullarda başvuru hakkında verecek kararda belirleyici olacaktır. Her yıl Türkiye’de binlerce kişi seyahat sponsoru göstererek vize başvurusunda bulunuyor ve vizelerini sorunsuz şekilde alarak yurt dışı seyahatlerini gerçekleştiriyorlar. Ancak yine her yıl binlerce kişi seyahat sponsoru gösterememekten veya doğru vize başvurusu yapamamaktan vize reddi ile karşılaşıyor.

Yine de belirtmeliyiz ki bahsettiğimiz durum ümitsiz bir durum değildir. Çalışmayan kişiler elbette vizelerini alabilir.

Yapmanız gereken: iyi bir danışmanlık hizmeti almak veya vize mevzuatını, schengen vize mevzuatını, seyahat edeceğiniz ülkelerin vize mevzuatlarını dikkatlice okuyup, araştırarak bir ön hazırlık yapmak olacaktır.

Konsolosluklar veya ilgili ülkelerin Dışişleri Bakanlıkları bir vize başvurusu hakkında karar verirken ele aldıkları konular ana hatlarıyla şunlardır:

Vize başvuru sahibini menşei ülkeye bağlayan faktörler güçlü mü?



Evli mi? Çocuğu var mı? Kurulu bir düzeni var mı? İkamet ettiği ülkeye geri dönecek mi?

Seyahat amacı net ve anlaşılır mı?


Başvuru sahibinin seyahat içeriğinin net ve anlaşılır olmaması ve bu konuda konsolosluğunu duyabileceği en küçük şüphe potansiyel bir red gerekçesidir. Bu sebeple ilk vize başvurularında ana akım turistik şehirlere seyahat edilmeli, varsa ticari veya arkadaş ziyareti gerekçesiyle vize başvurusu yapılmalı veya tek seyahat ediliyor şekilde vize başvurusunda bulunulmamalıdır.

Vize Sponsorluğu Nedir? Çalışmayanlar İçin Vize Sponsorluğu

Vize başvurularında sponsorluk geçimi başkası tarafından sağlanan kişiler için geliştirilmiş bir vize başvuru prosedürüdür. Geçimini çeşitli gerekçelerle sağlayamayan eşine, ebeveynine veya partnerlerine bağlı kimseler (çalışmayanlar) vize başvurularında bağlı oldukları kişinin iş, finansal, yakınlık derecesi ve sponsor olunacağını belirtir belgeleri sunarak vize başvurularında bulunabilirler.

Geçimi başka kişiler tarafından sağlanan (çalışmayanlar) vize başvuru sahipleri sponsor göstermeden yapacakları vize başvuruları kabul edilmeyebilir veya vize başvuruları reddedilebilir.

Çalışmayanlar Vize İçin Sponsor İle Vize Alabilir mi?

Çalışmayanlara vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabilir. Ancak bu durum son derece önemli bir konudur. Doğru vize başvurusunda bulunulmaması halinde vize başvuruları reddedilir.

Çalışmayanlar Vize İçin Kimleri Sponsor Gösterebilir?

Çalışmayanlara vize başvurularında sponsor olacak kişiler seyahat içeriğine göre değişebilmektedir. Vize sponsorluğu oldukça dar bir konudur. Vize başvurularında genel anlamda sadece birinci derece yakın akrabaların yapacakları sponsorlukları kabul edilmektedir.

Birinci derece yakın akrabalar: anne, baba ve varsa eştir. Kardeş, abi, abla, amca, dayı veya teyze gibi yakınlar vize başvuru sahiplerine sponsor olamamaktadır.

Vize Sponsoru Şartları Yerine Getiremiyorsa?

Vize başvuru sahibine sponsor olacak kişiler Konsolosluğun istediği sponsorluk koşullarını yerine getiremiyorsa normal bir başvuru sahibinden daha fazla evrak hazırlamalı, daha fazla bilgi vermesi gerekecektir.

Ayrıca vize başvurusunda bulunacak kişinin seyahat amacı güçlü olmalıdır.

Diğer bir deyişle Antalya Üniversitesinde konservatuar okuyan öğrenci benzer Avusturya üniversitesinden bir dinleti vermek üzere Avusturya’ya davet almış olabilir. Ancak ebeveynlerinin bu seyahat sponsor olabilecek maddi durumları olmayabilir.
Bu seyahatin içeriği oldukça nettir ve bu seyahate ebeveynlerinin sponsor olamayacağını veya sosyal yardımlarla geçindiklerini ispat ederek eğitim aldığını üniversitenin veya birinci derece yakın olmayan akrabalarının sponsorluğunda vize başvurusunda bulunabilecektir.

!Hatırlatma!

Bu benzeri durumlar dışında vize başvurularında birinci derece akraba olma koşulu aranacaktır.

Almanya Konsolosluğu çalışmayan kişiler için vize şartlarını şöyle oluşturmuştur. Tıklayın.

Çalışmayanlar için Vize işlemleri hakkında tüm soru ve görüşleriniz içi [email protected] e-posta hesabımızı kullanabilirsiniz.

Saygılarımızla…

Featured
Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Popüler Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
1183 yoruma göre
js_loader