Schengen Vizesi İle Başka Ülkeye Giriş

Schengen vizesi ile başka ülkeye giriş yapılabilir mi? Schengen vizesi alınan ülke dışında giriş yapılması bir sorun oluşturur mu? Evet, değerli ziyaretçilerimiz, bu içeriğimiz de; “Schengen vizesi ile başka ülkeye giriş yapılabilir mi?” konusu hakkında sizlere detaylı bilgi vermeye çalışacağız.

Değerli ziyaretçilerimiz, tüm dünyada artan göçmenlik sorunu Schengen sınırlarını da tehdit etmektedir. Bu sebeple Schengen sınırlarında güvenlik önlemleri her geçen gün arttırılmaktadır. Bu sebeple alınan Schengen vizelerinin doğru kullanılması sorunsuz bir seyahat için oldukça önemlidir.

Ayrıca AB ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin negatif seyri, Türkiye’nin en çok göç veren ülkeler arasında bulunması da Schengen vizelerinin doğru kullanılmasını anlamlı hale getirmiştir.

Şimdi gelin Schengen vize kullanımı hakkında detaylı bilgileri birlikte inceleyelimm

Schengen Vizesi Nedir?

Değerli ziyaretçilerimiz, Schengen vizesi 1995 yılında yürürlüğe giren Avrupa Birliği Schengen sözleşmesi sonucunda ortaya çıkmış belirli bir bölgeye tek bir vize ile seyahat etmeye imkan veren özel bir izindir.

Schengen anlaşması oldukça kapsamlı ve büyük bir anlaşmadır. Öyle ki dünyanın en büyük serbest seyahat bölgesi bu anlaşma neticesinde ortaya çıkmıştır. Anlaşma tam 26 ülke tarafından imzalanmıştır. Bu anlaşma kriterleri henüz Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs tarafından yerine getirilememiştir. Dolayısıyla Schengen vizesi bir dizi mevzuat, güvenlik önlemleri ve politikalardan oluşacaktır. Anlaşma neticesinde 29 üye ülkenin herhangi biri tarafından verilen vize ile tüm bölge seyahat edilebilecektir.

Vizeler: üye ülkelerde 180 gün içerisinde maksimum 90 gün konaklayacak seyahatler için düzenlenecektir. Schengen vizelerinin doğru kullanımı Schengen makamları ve Konsolosluklar tarafından yakından takip edilen bir konudur. Dolayısıyla vizelerinizi doğru kullanma konusunda gereken hassasiyeti göstermelisiniz.

Peki, Schengen Vizesini Doğru Kullanma Ne Demek?

Schengen vizesini doğru kullanma: alınan Schengen vizesi ile ilk vizenin alındığı ülkeye giriş yapılması demektir. Schengen makamları her ne kadar bu durumu zorundalık olarak gösterse de sınır polisleri uygulamada esneklik gösterilebilir.

Schengen Vizesi İle İlk Giriş Yapılan Ülke

Schengen vizesi ile ilk giriş yapılacak ülke her zaman vizenin alındığı ülke olmalıdır. Schengen Bölgesi her ne kadar 2 ülkeden oluşan ve gümrük kontrolü gerektirmeyen bir serbest bölge olsa da güvenlik önlemleri, Konsoloslukların çalışmaları ve olası göç riskleri gibi faktörler göz önünde bulundurulmakta ve bu sebeple kısıtlamalar getirilmektedir. Ancak tabi ki kural ve uygulamalar farklılık gösterebilir.

Almış olduğunuz Schengen vize ile vizenizi talep ettiğiniz ülkeye giriş yapmadan başka üye ülkeye giriş yapsanız dahi doğrudan veya dolaylı yönden cezalandırılacağınızı unutmayın.

SaltVisa olarak tavsiyemiz: Schengen vizelerinizi önce vizenizi talep ettiğiniz ülkeye kullanmanız ardından ise diğer üye ülkeler için kullanmanız olacaktır. Aksi takdirde uçağa alınmayabilir, alınsanız dahi ülkeye giriş yapmanıza izin verilmeyebilir veya bir sonraki Schengen vize başvurunuzda kısa süreli vize onayı hatta Schengen vize reddi alabilirsiniz.

Schengen Vizesi İle Başka Ülkeden Giriş

Schengen vizesi ile başka ülkeden giriş yapma hakkı kural gereği yokmuş gibi görünse de dünya genelinde her yıl binlerce insan Schengen vizelerini yanlış kullanmaktadır. Zaten bu sebepten ötürü vizesini doğru kullanan, vize sicili düzgün olan kişilere bir vize ödülü olan uzun süreli Schengen vize onayları verileceği belirtilmiştir.

Konu ile alakalı Schengen basın iletişim yetkilisi Adalbert Jhanz şu ifadeleri kullanmıştır:

“Olumlu vize geçmişine sahip olan sık seyahat edenlere geçerlilik süreleri 1 yıldan en fazla 5 yıla kadar olan çok girişli vize verilmelidir. Yolcuların giriş koşullarını yerine getirmesi tüm durumlarda kapsamlı ve tekrarlı olarak doğrulanacaktır ve sadece pozitif vize sicili olan kişilere uzun geçerliliği olan çok girişli vizeler verilecektir.”

Diğer taraftan yaşanabilecek sorunları göze alarak almış oldukları Schengen vizesi başka ülkeden giriş yapacak vatandaşlarımıza bazı tavsiyeler olacaktır:

  1. Schengen vizesi ile neden başka ülkeden giriş yaptığınızın mantıklı açılmasını yapın ve bu durumu ispat edin.
  2. Gidiş-dönüş uçak bileti dokümanlarını yanınıza alın.
  3. Schengen bölgelerinde seyahat edecekseniz ara geçişleri gösterir uçak bileti, otobüs bileti, tren bileti gibi dokümanları yanınıza alın.
  4. Konaklama bilgilerinizi yanınızda bulundurun.
  5. Geçerli seyahat sigortanızı yanınızda bulundurun.
  6. Aile, akraba ve arkadaş ziyaretinde bulunacaksanız davetiye belgenizi, davet eden akrabanızın adres, telefon ve iletişim bilgilerini mutlaka yanınızda bulundurun.
  7. Yanınızda seyahatinizi finanse edebilecek miktarda para veya uluslararası geçerli kredi kartı bulundurmaya özen gösterin.

Schengen Vizesi İle Başka Ülkeden Giriş, Dikkat Edilmesi Gereken Ülkeler

Değerli ziyaretçilerimiz, bazı üye ülkeler diğer üye ülkelere oranla daha katı prosedür izleyebilmektedir. Sizler için Schengen vizesi ile başka ülkeden giriş yapılmaması gereken ülkeler listesi oluşturduk. Bu ülkelere yapacağınız seyahatlerde olabildiğince dikkatli olmanızı tavsiye eder ve seyahat amacınızı doğrulayan belgeleri yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

  1. İsviçre,
  2. Belçika,
  3. Norveç,
  4. Danimarka,
  5. İsveç,
  6. Finlandiya,
  7. Çek Cumhuriyeti,
  8. Avusturya,
  9. Malta.
schengen vizesi
Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
842 yoruma göre
js_loader