Transit Vize

Ön Koşul
Hedef ülke Konsolosluğu’ndan vize alınır
Parmak İzi
Zorunlu
İşlem Süresi
2-4 hafta arası
Önemli
Vize süresi Konsolosluk tarafından belirlenir
Başvuru Süreci ve Ücret Bilgisi Al

Transit vize, bir ülkeye seyahat etmek için hedef ülke dışında başka ülke topraklarının veya hava alanlarının kullanılması durumunda alınması gereken vizedir. Bu vize kategorisi, Schengen devletlerinde A tipi vize, bazı durumlarda ise C tipi vize olarak isimlendirilir.

Transit Vize Nedir?

Transit vize: bir ülkeye yapılacak seyahatlerde başka ülke topraklarının kullanılması durumunda alınması gereken vize türüdür. Kısa süreli vizeler arasında yer almaktadır. Genel anlamda geçiş amaçlı verilen vizelerdir. Alacak olduğunuz bu vize ilgili ülkede sizlere konaklama hakkı vermeyebilir ancak Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan Konsoloslukları kısa süreli de olsa konaklama hakkı tanıyabilmektedir. Seyahat öncesi bu bilgiyi teyit etmeyi unutmayınız.

A Tipi Transit vizesi: uluslararası hava sahasını terk etmeden yani pasaport kontrolü gerektirmeyen uçuşlar için gerekli olan vize türüdür.

C Tipi Transit vizesi: uluslararası hava sahasından çıkacak, terminal değiştirecek ve pasaport kontrolünden geçilecek seyahatler için geçerli vize kategorisidir. Transit geçişlerde Schengen devletlerini kullanacak ve terminal değişikliği yapılacak olması halinde C tipi Schengen vizesi alınması gerekebilir.

Vize Başvuruları İçin Neler Gerekir?

Bu vize başvuruları için gerekli olanlar vize talep edilecek konsolosluğa ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.
Ancak bu vize kategorisine yapılacak başvurularda hazırlanacak olan evraklar diğer vize kategorilerine yapılacak vize başvuru evrakları ile büyük oranda benzerlik göstermektedir.

Vize başvurularında başvuru sahipleri standart vize başvuru evraklarına ek olarak aşağıdaki evrakları sunması gerekecektir:

  1. Hedef ülkeye girebilmek için geçerli vize, pasaport ve oturum izni,
  2. Hedef ülkeye gidiş ve dönüş uçak bileti, otobüs veya tren bileti.
  3. Özel araçla seyahat edecekler için araç ruhsatı, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç başka kişiye ait ise noter onaylı İngilizce tercüme edilmiş vekaletname.
  4. Varsa hedef ülkeden alınan davetiye.
  5. Hedef ülke vatandaşı ile evli olunması durumunda hedef ülke vatandaşının pasaport veya kimlik fotokopisi ve varsa çocuklarınızın pasaport ve kimlik fotokopileri.


Transit ile Turistik Vize Arasındaki Farklar?

Değerli ziyaretçilerimiz bu konu başlığı sorunsuz bir seyahat gerçekleştirebilmeniz için oldukça önemli bir konudur. Bir çok vatandaşımız her yıl, yanlış alınan vizeleri nedeniyle seyahatlerini gerçekleştirmemekte veya özel araçlarını ziyaret ettikleri ülkede bırakarak Türkiye’ye dönmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla iki vize kategorisi arasındaki farklar şöyledir:

  1. Vizeler en az 2 ve çok girişli olarak verilebilir. Turistik vizeler 1 girişli (single) olarak verilebilmektedir.
  2. Turistik vizeler transit geçiş yapılacak ülkede daha uzun süre konaklama izni verirken, transit geçiş için verilen vizeler, 48 saat veya maksimum 7-8 gün konaklama izni verebilmektedir.
  3. Turistik vize ile transit geçiş yapılacak ülkeye giriş izni verilirken, transit vize ile kişilere sadece havaalanının kullanılması veya kara yolunun kullanılması zorunlu tutulabilir.

Önemli!
ilk defa yurt dışına çıkacak ve transit geçişiniz için vize başvurusunda bulunacaksanız turistik vize yerine transit vize başvurusunda bulunmalısınız. Tek girişli turistik vize onayı almanız durumunda transit geçiş yapacağınız ülkeyi sadece girişte kullanabileceğinizi bilmenizi isteriz.


Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle vizenizi talep edeceğiniz konsolosluğu tespit etmeniz oldukça önemlidir. Dolayısıyla seyahat destinasyonunda bulunan ülkeleri yakın planda incelemenizi tavsiye ederiz. Şöyle ki hedef ülkeye seyahat etmek için Balkan ülkelerini kullanacaksanız destinasyonda bulunan ülkelerin hangisinin Avrupa Birliği, hangisinin Schengen üye devleti veya herhangi bir Birliğe üye olmadığını biliyor olmalısınız. Aksi takdir de alacak olduğunuz vize işinize yaramayabilir.

Vizenizi talep edeceğiniz Konsolosluğu tespit etmenizin ardından ise diğer vize kategorilerinde olduğu gibi bir süreç izlemeniz gerekecektir. Vizelerinizi Konsolosluklara, yetkili vize merkezlerine veya e-vize başvurusu yaparak alabilirsiniz.

Türkiye Vatandaşlarından Transit Vize İsteyen Ülkeler

  • Almanya.
  • Hollanda.
  • Bulgaristan.
  • Hırvatistan.
  • Romanya.
  • İngiltere.
  • İsviçre.
  • Fransa.
  • Çek Cumhuriyeti.
  • Macaristan.
  • Birleşik Arap Emirlikleri.
  • Amerika.
  • Kanada.
  • Yunanistan.
  • Norveç.
  • İsveç.
  • İspanya

Hizmet Verdiğimiz Ülkeler

Sıkça Sorulan Sorular

En çok sorulan soruları sizler için derledik.
Vize danışmanlık hizmeti almadan önce bu cevaplara göz at.

Transit vize, hedef ülkeye seyahat edebilmek için seyahat güzergahında bulunan ülkelerden geçiş yapabilmek için alınan vizeye transit vize denilmektedir.

Transit vize güzergahta yer alan ve giriş yapılacak ilk yabancı ülke Konsolosluğu’ndan alınmalıdır.

Hayır. Transit vizeler seyahat etmeden önce Türkiye’de bulunan konsolosluklardan alınması gerekmektedir

Geçerli pasaport
Biyometrik fotoğraf
Kimlik fotokopisi
Seyahat sağlık sigortası
Hedef ülkeye seyahat edileceğini gösterir davetiye veya hedef ülke oturum izni, hedef ulke vatandaşı ile evli olanlar için eşin pasaport kopyası
Gidiş-dönüs uçak veya otobüs bileti veya araç ruhsatı, ehliyet ve yeşil sigorta kopyası.
Son 3 aylık banka hesap özeti
Duruma göre çalışma evrakları

Transit vizeler genel anlamda konaklama yapmak için verilen vizeler değildir. Ancak konsolosluklar özellikle kara yolu ile seyahat edecek kişilere mücbir durumlar için 1 kaç günlük konaklama süresi olan transit vizeler verebilmektedir.

Transit vize süresi seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Transit vize alma amacınız turistik bir seyahatse vizeniz 1 ya da 3 aylık verilebilir.
Hedef ülkede yaşıyor, çalışıyor veya hedef ülke vatandaşı ile evliyseniz transit vizeniz 6 aylık veya 1 yıllık verilebilir.

İki türlü transit vize bulunmaktadır:
1. Havaalanı aktarmaları için transit vize: sadece havaalanından aktarmak yapma izni verir.
2. Karayolu geçişleri için transit vize: gidişte 1, dönüşte 1 gün kalmak üzere maksimum 2 gün konaklama izni verir.

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader