Pakistan Aile Ziyareti Vizesi

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi işlemleri hakkında bilgiler vereceğimiz sayfamıza hoş geldiniz.

Pakistan’da yaşayan aile yakınlarını, akrabalarını ya da arkadaşlarını ziyaret etmek isteyen kişiler sayfamızdaki bilgileri inceleyerek şartlar ve başvuru süreci hakkında detayları öğrenebilirler.

İşlemlere dair daha detaylı bilgi almak ve Pakistan vize başvurunuz için danışmanlık hizmeti almak için ise iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yazımızın devamını okuyarak;

  • Pakistan ziyaret vizesi işlem adımları,
  • Pakistan ziyaret vizesi için gerekli şartlar,
  • Aile ziyareti vize evrakları ve ücretler,
  • Pakistan vizesi için davetiye,
  • Vize başvuru formu,
  • Vize sonuçlanma süreleri gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Başvurusu

Pakistan ziyaret vizesi için ve diğer kategoriler için başvurular Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin vize portalı üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Başvuru evrakları bu sistem üzerinden çevrimiçi ortamda gönderilecek, vize ücret ödemesi yapılacaktır. İşlemler sonrası vize sonucu ise elektronik ortamda gönderilecektir. Pakistan aile ziyareti vizesi pasaporta basılmaz, T.C. vatandaşları için e-vize uygulaması yürürlüktedir. Bordo (umuma mahsus) pasaporta sahip kişilerin seyahat öncesi mutlaka e-vize sistemi üzerinden vize onayı almaları gerekmektedir. Yeşil pasaportla Pakistan’a seyahat vizesizdir.

Aile ziyareti vizesi Pakistan başvuru işlemleri için davet mektubu alınması, davetiye ek olarak kişisel başvuru evraklarının tamamlanması gerekir.

Pakistan’dan Noter onaylı davetiye alınmadan ziyaretçi vizesi kategorisinde başvuru kabul edilmemektedir.

Ziyaret vizesi başvurusu; Pakistan’da yaşayan birinci derece aile yakınlarını, akrabaları ve arkadaşları ziyaret etmek amaçlarını kapsayan davetiyeli vize başvuru türüdür.

Vize başvuru süreleri değişmektedir ve Pakistan’daki kişi ile yakınlık derecesine bağlı olarak alınabilecek daha uzun süreli vize seçenekleri vardır. Vize başvuru süresine göre ve ülkeye giriş çıkış hakkı süresine göre ücretler değişmektedir.

Başvurunun Pakistan Konsolosluğu’na şahsi başvuru yoluyla yapılması gerekmez; fakat gerekli olması durumunda başvuru sahipleri görüşmeye davet edilebilir, mülakata tabi tutulabilir. Normal şartlarda e-vize uygulamasının geçerliliği nedeniyle işlemlerin tümü online olarak tamamlanır.

Pakistan ziyaret vize başvurusu; tek girişli, çok girişli 1 yıla kadar ve çok girişli 1 yıldan uzun olarak yapılabilir.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Şartları

Pakistan ziyaretçi vizesi/ aile ziyareti vizesi şartları:

  1. Geçerliği devam eden pasaporta sahip olmak.
  2. Pakistan’daki aile yakınından, arkadaşlardan ya da akrabalardan davet mektubu almak.
  3. Pakistan e-vize sistemi üzerinden kayıt oluşturmak ve ziyaret vizesi kategorisini seçerek vize başvuru formunu doldurmak.
  4. Davetiyeye ek olarak sağlanması gereken evrakları sisteme yüklemek.
  5. Vize süresini belirleyerek seçilen vize süresi için talep edilen Pakistan e-vize ücretini ödemek.

Vize Başvuru Formu

Pakistan e-vize başvuru formu kişisel bilgiler, seyahat tarihi bilgileri, davetiye gönderen kişi bilgileri, varsa eski Pakistan seyahat bilgileri gibi detayları içerir. Vize formunun hata yapılmadan doğru bilgilerle doldurulması vizenin sorunsuz bir şekilde sonuçlanabilmesi için önemlidir. Ayrıca vize başvuru formunda doğru vize türü seçimi de önemlidir. Bu seçime bağlı olarak sisteme yüklenecek evraklar ve ödenecek vize ücreti belirlenir.

Pakistan vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulur. Formda verilen tüm bilgilerin pasaport bilgileri, diğer şahsi evrak bilgileri, seyahat plan evrakları ve davet mektubu bilgileri ile eşleşmesi gerekir. Bu nedenle formun tamamlanması sonrası kontrolü çok önemlidir.

Form tamamlandıktan sonra sisteme yüklenmesi zorunlu evraklar bölümü çıkacaktır. Bu bölüme istenen evraklar; okunaklı, istenen boyutta ve formatta yüklenmelidir.

E-vize formu Pakistan İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı e-vize portalı üzerinden doldurulur.

Pakistan Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  1. Planlanan seyahat bitiş tarihi sonrası en az 6 ay geçerliliği devam eden pasaport.
  2. 3.5×4.5 cm boyutlarında, arka fonu beyaz ve önden çekilmiş fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi.
  4. Pakistan’daki yakından alınmış noter onaylı Pakistan vizesi davet mektubu.
  5. Pakistan’daki yakının kimlik kartı fotokopisi ya da pasaport fotokopisi.
  6. Davet eden kişi birinci derece yakınsa yakınlık derecesini gösteren evraklar (eş ise evlilik cüzdanı, çocuksa doğum belgesi gibi.)
  7. Varsa eski Pakistan vizelerinin görseli.

Pakistan aile ziyareti vizesi evrakları online form doldurulduktan sonra sisteme taranarak yüklenecektir. İstenen belgelerin doğru belge kategorisine, okunaklı olacak şekilde yüklenmesi gerekir. Belgeler kalitesiz tarandıysa ve net değilse tekrar talep edilebilir.

Yeni talepler ise işlem süresini uzatabilir. Bu nedenle istenen Pakistan aile ziyareti vize evraklarının tam, okunaklı, formata uygun e-vize sistemine yüklenmiş olması başvurunun en önemli aşamalarındandır.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Davetiye

Pakistan ziyaretçi vizesi için davetiye noter onaylı, İngilizce, davet eden kişi ve davet edilen kişinin bilgilerini içeren bir belge olmalıdır. Davet mektubu gönderen kişi vize başvuru sahibi ile ilişkisini belirtmeli, adresini ve telefon numarasını paylaşmalıdır.

Davet mektubunun resmi, noter onaylı olması zorunludur. İşlem sürecinde ıslak imzalı davetiye talep edilmez; bu nedenle davetiyenin mail ortamında iletilmesi başvuru için yeterli olacaktır.

Pakistan vize davetiyesine ek olarak; davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi de istenmelidir.

Pakistan Ziyaret Vizesi Süreleri

Pakistan aile ziyareti, arkadaş ziyareti vizeleri çok girişli (multiple) ve tek girişli (single) olarak düzenlenebilir. Verilen vize süreleri; davet eden kişi ile yakınlık derecesi, başvuru esnasında seçilen vize süresi gibi durumlara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca daha önce Pakistan vizesi almış kişilere yeni başvurularında daha uzun kalış hakkı tanıyan vizeler verilebilir.

Pakistan’a giriş yapıldıktan sonra, ülkeden ayrılmadan vize uzatma (visa extension) başvurusu yapılabilir.

E-vize olarak düzenlenen Pakistan ziyaretçi vize süreleri aşağıdaki gibidir:

  • 30 günlük tek giriş (single) Pakistan ziyaretçi vizesi.
  • 90 günlük tek giriş (single)- 1 yıla kadar Pakistan ziyaretçi vizesi.
  • 90 günlük çok giriş (multiple)- 1 yıldan fazla Pakistan ziyaretçi vizesi.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Uzatma İşlemi

Pakistan vizesi, Pakistan’a giriş yapıldıktan sonra uzatılabilir. Vize uzatma işlemi için yine e-vize portalı üzerinden başvuru yapılması, uzatma ücreti olan 20 USD’nin ödenmesi gerekecektir.

Pakistan ziyaret vizesi uzatma işleminin yapılabilmesi için; Pakistan’a alınan vize ile giriş yapılması ve Pakistan’dan ayrılmadan başvurunun tamamlanması gerekir.

Vize uzatma başvuruları ilk giriş vize başvurularına göre daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Uzatma başvurularının sonuçlanması 4-6 haftayı bulabilmektedir.

Pakistan Ziyaret Vizesi Ücreti

Pakistan vize ücretleri; vize kategorisi, giriş türü (çok giriş-tek giriş), başvuru türü (giriş vizesi, uzatma başvurusu) ve başvuru ülkesi seçimlerine göre belirlenir.

Ödemeler online başvuru esnasında, kredi kartı kullanılarak ödenir.

Ziyaret vizesi için Pakistan vize ücretleri 2024 yılı tutarları aşağıdaki gibidir:

  • Tek girişli Pakistan ziyaret vizesi ücreti 25 USD’dir.
  • Çok girişli 1 yıla kadar Pakistan ziyaret vizesi ücreti 37.5 USD’dir.
  • Çok girişli 1 yıldan uzun Pakistan ziyaret vizesi ücreti 50 USD’dir.,

Pakistan ziyaretçi vizesi uzatma ücretleri ise tüm süreler için 20 USD’dir. Uzatma başvurusu sonrası onaylanan vize süresi başvuru esnasında seçilen süreye bağlı olsa da, Pakistan’da yaşayan kişi ile yakınlık derecesine göre 5 yıllık da verilebilir.

Daha detaylı bilgi için ” Pakistan vize ücretleri ” sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Pakistan Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan aile ziyareti vize başvurularının sonuçlanma süresi 2-7 iş günüdür. İşlem süreleri özel durumlarda uzayabilir. Ayrıca yeni evrak taleplerinin olması durumunda da işlem süreleri uzayabilmektedir. Bu nedenle başvuruların seyahat tarihinden 7-10 iş günü önce tamamlanmış olması tavsiye edilir.

Daha önce Pakistan vizesi almış kişilerin işlemleri ilk defa vize başvuru yapacak kişilere göre daha hızlı sonuçlanabilir.

Pakistan Ziyaretçi Vizesi (Aile Ziyareti) Hakkında Önemli Notlar:

  • Türk Vatandaşları Pakistan seyahatleri için gerekli vizeyi e-vize kolaylığı ile alabilirler.
  • Başvuru için ve Pakistan’a giriş için pasaport zorunludur. Pasaportsuz, kimlikle Pakistan’a giriş T.C. vatandaşları için mümkün değildir.
  • Yine T.C. vatandaşları için Pakistan kapı vizesi uygulaması yoktur.
  • Pakistan vize evrakları vize başvuru sistemine PDF ya da JPG formatında yüklenmelidir.
  • Pakistan vize ödemeleri sadece online olarak, vize başvuru sistemi üzerinden kabul edilir.
  • Pakistan ziyaret vizeleri için Pakistan’dan noter onaylı davet mektubunun alınması zorunludur.
  • Yeşil pasaport sahibi Türk Vatandaşlarının Pakistan vizesi almalarına gerek yoktur.
  • Gri pasaport ve diplomatik pasaport sahibi Türk Vatandaşlarının Pakistan vizesi almalarına gerek yoktur.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvuru işlemlerinizi Konsolosluğa gitmeden SaltVisa danışmanlığı ile tamamlayabilir, kısa sürede vizenizi alabilirsiniz.

Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret edin.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Vizeler

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader