Sporcular İçin Vize Başvurusu

Sporcular için vize başvurusu konusu üzerine hazırladığımız web sayfamıza hoşgeldiniz.

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: amatör veya profesyonel olarak futbol, basketbol, voleybol, hentbol oynayan veya diğer lisanslı ve sözleşmeli sporcuların yapacak oldukları vize başvuruları üzerine hazırlanmıştır.

Lisanslı sporcuların özellikle Schengen, İngiltere, Rusya, Amerika ve Dubai için yapacakları vize başvurularında hazırlanması gereken evrakları, vize ücretlerini, vize başvurusunun nasıl yapılacağını ve vize başvurularının sonuçlanma süreleri ile alakalı en temel bilgileri öğrenebileceklerdir.

Sporcular için vize başvurusu konusu üzerine yaptığımız çalışmayı sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

İyi okumalar diliyoruz…

Sporcular İçin Konsoloslukların Vize Başvuru Şartları

Amatör veya profesyonel futbolcular, basketbolcular, voleybolcular, hentbolcular veya diğer lisanslı sporcular yurt dışı seyahatleri için yapacak oldukları vize başvurularında Konsoloslukların bazı şartlarını yerine getirmeleri zorunludur. Vize başvurularında Konsoloslukların en temel vize şartlarını gelin birlikte inceleyim.

Vize talep edecek futbolcu, basketbolcu ve diğer sporcular için vize başvurusunda sporcuların mesleklerini, maddi gelirlerini ve seyahat amaçlarını ispat etmeleri zorunludur.

Bu doğrultuda sporcuların sporcu olduklarını lisans, sözleşme, spor kulübünden alınmış çalışma, izin ve maaş yazısını, banka hesap özetlerini ve seyahat amaçlarını gösterir otel, uçak bileti ve varsa katılacak oldukları müsabakaya dair evrakları eksiksiz olarak hazırlamalıdır.

Vize başvurusunda bulunacak futbolcu, basketbolcu, voleybolcu ve diğer sporcuların Konsoloslukların belirlediği vize evraklarını eksiksiz şekilde hazırlamalıdır.

Vize başvurusu yapabilmek için Konsolosluklar tarafından belirlenmiş en erken ve en geç süreler bulunmaktadır. Vize randevularının yoğunluğu, eksik evrakların tamamlanması veya vize merkezlerinin çalışma prensipleri gibi unsurlar nedeniyle vize başvurularının seyahat tarihine yetişebilmesi için tavsiye edilen en geç başvuru yapma süresi 30 gün, en erken başvuru yapma süresi ise 90 gündür.

Schengen, İngiltere ve Amerika için vize başvurusunda bulunacak sporcuların vize başvuruları sırasında hazır bulunmaları, parmak izi vermeleri ve gerek duyulması halinde konsolosluk mülakatına girmeleri zorunludur.

Vize için başvuru yapacak futbolcu, basketbolcu ve voleybolcuların vizelerini ikamet adreslerine hizmet veren konsolosluğa veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize aracı şirkete başvuru yapmaları gerekecektir.

Sporcular için vize başvurusu yapacak  kişilerin vize taleplerinin işleme alınabilmesi için Konsoloslukların ve vize başvuru merkezlerinin servis ücretlerini ödemeleri zorunludur.

Sporcular için vize başvurusu Konsolosluklar yerine vize merkezlerine yapılması gerekebilir.

Vize başvuruları randevulu kabul edilecektir. Mücbir sebep (doğum, sağlık, cenaze, uluslararası spor müsabakası) olmadığı süreci randevusuz yapılacak vize başvuruları kabul edilmeyecektir.

Sporcular (Futbolcular, basketbolcular, voleybolcular, hentbolcular) İçin Schengen Vize Başvurusu

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Finlandiya, Polonya, Portekiz, Hollanda, İspanya, İtalya, İsviçre, İsveç, İzlanda, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Macaristan, Malta, Norveç, Slovenya, Slovakya ve Yunanistan’dan oluşan toplamda 26 ülkenin oluşturduğu bölgeye maksimum 90 güne kadar kısa süreli turistik, ticari, eğitim, seminer, konferans, transfer görüşmesi, resmi ve hazırlık maçı, sezon öncesi ve devre arası kampı amacıyla seyahat edecek futbolcu, basketbolcu, voleybolcu, hentbolcu ve diğer lisanslı sporcuların başvuru yapması gereken vize türü Schengen vizesi olacaktır.

Schengen vizesi: 26 ülkeye kısa süreli seyahatler için düzenlenecek olan vizelerdir. Schengen vize ile sporcular bahsi geçen ülkelerde vize süreleri dışında kalamaz, bu vize ile iş kuramaz ve bu ülkelerde çalışamazlar.

Düzenlenecek olan Schengen vizeleri geçerlilik süresi boyunca sporculara 26 ülkeye tek bir bölgeye gümrük kontrolü olmaksızın seyahat etme hakkı verecektir.

Düzenlenecek olan Schengen vizeleri sporculara Schengen bölgesine tek giriş, 2 giriş, 3 giriş ve çok giriş (multiple) hakkı verebilecektir.

Schengen vizesine ilk defa başvuru yapacak sporcular uzun süreli ve çok girişli vize onayı alamayabilirler.

Schengen vize süreleri, sporcuların geçmiş Schengen vizelerini doğru kullanmış olmalarına bakılarak kademe kademe arttırılacak ve maksimum 5 yıllık Schengen vize süresine tamamlanacaktır.

5 yıllık Schengen vizesi bulunan futbolcu, basketbolcu ve diğer sporcular bu vizeleri ile Schengen devletlerinde her yıl için 90 + 90 gün (toplamda 180 gün) konaklama yapabileceklerdir. Ancak söz konusu konaklama süresi tek seferde kullanılmamalıdır.

Schengen vizesi için ilk defa başvuru yapacak amatör ve profesyonel sporcuların vize başvuruları sırasında parmak izi vermek veya konsolosluk mülakatına katılmak üzere hazır bulunmaları zorunludur.

Vize başvurusunun yapılacağı tarihten itibaren son 59 ay içerisinde herhangi bir Schengen devletinin vizesini almış sporcuların istisnalar dışında hazır bulunmaları gerekmez.

Schengen devletlerinin Türkiye’de bulunan konsoloslukları vize başvurularını büyük oranda yetkili özel vize başvuru merkezi şirketleri aracılığıyla kabul etmektedir.

Doğrudan Konsolosluklara yapılacak sporcular için Schengen vize başvurusu ise haftanın belirli günlerinde kabul edilmektedir.

Schengen vize başvurusu yapacak sporcuların başvuruları için randevu almaları zorunludur.

Vize randevuları genel olarak vize başvuru merkezlerinin resmi web sitelerinden alınacaktır. Schengen vize randevuları ücretsizdir.

Türkiye’de Schengen vize başvuruları için hizmet veren Konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş 6 farklı resmi vize başvuru merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler Türkiye’de bir veya birden fazla Schengen ülkesine hizmet verebilir. Hatta vize başvuru merkezlerinin hizmet verdiği ülkeler İstanbul’da farklı Ankara’da farklı olabilir.

Türkiye’de Schengen vize başvuruları için en fazla ülkeye hizmet veren vize başvuru merkezi VFS Global’dir. (Bkz: VFS Global’in vize verdiği ülkeler)

İstanbul, Trabzon ve Bursa’dan yapılacak İtalya Schengen vize başvurularında ve yurt geneli yapılacak Almanya Schengen vize başvuruları için yetkilendirilmiş resmi vize merkezi İdata.

İsviçre Schengen vize başvuruları için Türkiye genelinde hizmet veren resmi vize merkezi TLS Contact.

Macaristan, Slovenya ve Portekiz Schengen vize başvuruları için hizmet veren vize merkezi As Visa Solutions.

Yurt genelinde İspanya Schengen vize başvuruları için yetkilendirilmiş resmi vize merkezi BLS İnternational şirketidir.

İstanbul, Bursa ve Trabzon’dan yapılacak Yunanistan Schengen vize başvurularında yetkili vize merkezi Kosmos Vize.

Sporcuların Schengen vize başvuruları için Konsolosluklara ödemeleri gereken ücret: 80 € veya bu tutarın TL ve USD karşılığıdır. Ayrıca sporcular Schengen vize başvurularında vize merkezlerinin servis bedelini de ödemeleri gerekecektir. Schengen vize merkezlerinin servis ücretleri vize talep edilecek ülkeye bağlı olarak 15 ila 35 € arasında değişiklik gösterecektir.

Schengen vize başvurularında acil, hızlı veya ekspres başvuru seçeneği bulunmamaktadır. Dolayısıyla Schengen vizeleri için mümkün olan en erken sürede başvuru yapılmalıdır.

Schengen vizesi için en geç başvuru yapma süresi 15 iş gün, en erken ise 180 gün olarak belirlenmiştir. En geç başvuru yapma süreleri Antalya, Gaziantep, İzmir ve Trabzon’dan yapılacak Schengen vize başvurularında değişiklik gösterebilir ve vize başvurunuzun daha erken yapılması talep edilebilir.

Futbolcu, voleybolcu, basketbolcu, hentbolcu ve diğer sporcuların yapacak oldukları Schengen vize başvurularının sonuçlanma süreleri 15 ile 60 gün arasında değişiklik gösterebilecektir. Ancak Sporcuların İstanbul ve Ankara’dan yapacakları Schengen vize başvuruları daha kısa sürede sonuçlanabilir.

Schengen vize başvuruları Konsolosluklar tarafından geri dönülmeyeceğinin düşünülmesi, seyahat amacının inandırıcı bulunmaması, vize başvurusunun geç yapılması veya banka hesabında bulunan paranın yetersiz olması gibi çeşitli gerekçelerle reddedebilmektedir. Schengen vize başvuruları reddedilen sporculara Konsolosluk tarafından içinde 16 ret gerekçesinin bulunduğu bir vize ret mektubu verilecek ve konsolosluğun vize başvurusunu ne gerekçeyle reddettiği bu maddeler üzerinden öğrenilebilecektir. Sporcuların vize reddine itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Schengen vize retlerine itirazlar doğrudan Konsolosluklara müracaat ederek, mahkemeler aracılıyla itiraz ederek veya ret gerekçelerinin aksinin ispat edecek şekilde yeni vize başvurusu yaparak vize retlerine itiraz edilebilecektir.

Dilerseniz konu hakkında daha detaylı bilgi için “Vize reddi” üzerine yazdığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

futbolcular-basketbolcular-voleybolcular-icin-vize-basvurusu
futbolcular-basketbolcular-voleybolcular-icin-vize-basvurusu

Sporcular (futbolcu, basketbolcu vb) İçin İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere vizesi için başvuru yapacak futbolcu, voleybolcu, basketbolcu, hentbolcu ve diğer lisanslı sporcuların İngiltere vize başvurularında mesleklerini , maddi gelirlerini ve seyahat amaçlarını ispat etmek durumundadır.

Schengen vizesi ile İngiltere’ye giriş yapılamayacaktır.

Alınacak olan vize Birleşik Krallık (The United Kingdom) vizesi olacaktır. Dolayısıyla bu vize ile İngiltere sonrası İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyetine giriş yapılabilecektir.

Birleşik Krallık vize başvurusunda bulunacak sporcular geçmişte UK vizesi almış olsa dahi vize başvuruları sırasında bulunmaları ve biyometrik verilerini yeniden kayıt ettirmeleri zorunludur.

İngiltere vizesi için başvuru yapacak futbolcular İngiltere vize başvuru formlarını online ortamda doldurmalı, vize ücretlerini online ortamda ödemeli, randevularını online ortamda almalı ve hazırlanmış olan vize başvuru evrakları tarama yapılarak online ortamda konsolosluk sistemine yüklenmelidir. İsterseniz tüm bu hizmetler için vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İngiltere vize ücretleri başvuru yapılacak vize sürelerine göre değişiklik göstermektedir.

İngiltere vizeleri: 6 aylık, 2 yıllık, 5 ve 10 yıllık süreler olarak satın alınabilmektedir. (Bkz: İngiltere vize ücretleri)

Acil durumlarda İngiltere vizeleri 24 saatte ve 5 iş günü gibi bir sürede ekspres vize başvuru hizmeti satın alınabilir.

İngiltere vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş TLS Contact firmasına yapılacaktır. Online işlemlerinin ardından İngiltere vize randevuları İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Adana’da bulunan TLS ofislerine yapılabilecektir.

İngiltere vize başvuruları uzun sürede sonuçlanmaktadır. Vize başvuruları en erken 15 en geç ise 35 gün aralığında sonuçlanmaktadır.

Konu hakkında daha detaylı bilgi için “İngiltere vize şartları” yazımızı okuyabilirsiniz.

Sporcular (basketbolcu, hentbolcu, futbolcu ve voleybolcular) için Amerika Vizesi

Amerika vize başvurularında bulunacak sporcuların başvuru sırasında Konsoloslukta hazır bulunarak biyometrik verilerini kayıt ettirmeleri ve konsolosluk görüşmesine girmeleri zorunludur.

Schengen ve İngiltere vize başvurularında verilen parmak izi beyanları Amerika vize başvurularında geçerli değildir.

Amerika vize başvuru formu olan DS 160 formunun online ortamda doldurulması zorunludur. Yine vize ücreti ve vize randevuları online web ortamında alınacaktır.

Vize başvuru formu için ceac.state.gov web adresi, vize randevuları için ais.usvisa-info web adresi kullanılacaktır.

Amerika Konsoloslukları vize başvurularında vize aracı şirketler kullanmamaktadır dolayısıyla yapılacak olan vize başvuruları doğrudan İstanbul ve Ankara’da bulunan Konsolosluklara yapılacaktır.

Vize başvurularının sonuçlanma süresi randevu sonrası 3 iş günüdür. 

Amerika vize şartları hakkında bilgi için Amerika vizesi yazımızı okuyabilirsiniz.

sporcular-icin-schengen-vize-basvurusu
sporcular-icin-schengen-vize-basvurusu

Sporcular (futbolcu, voleybolcu, hentbolcu, basketbolcu vb) İçin Rusya Vizesi Başvurusu

Rusya vize başvurularında bulunacak sporcuların Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirmeleri zorunludur.

Vize başvuruları büyük oranda VFS Global şirketine yapılacaktır. İsteyen vatandaşlarımız vize başvurularını doğrudan Konsolosluğa yapabilecektir.

Vize başvuruları randevulu kabul edilecektir.

Sporcuların vize başvuruları sırasında hazır bulunmaları gerekmemektedir.

Rusya vize başvuru formu online ortamda dolduracaktır.

Vize ücretleri başvuru sırasında nakit ve dolar şeklinde tahsil edilecektir.

Vize başvuruları için Rus turizm acentalarından voucher belgesi veya davetiye belgesi temin edilmelidir. Arzu eden vatandaşlarımız tüm bu işlemler için vize acentalarından destek alabileceklerdir.

Saint Petersburg’a maksimum 7 günlüğüne turistik amaçlı seyahat edecek sporcular ücretsiz ST Petersburg e-vize kolaylığından yararlanabileceklerdir.

Vize başvuruları İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Antalya’dan tamamlanabilecektir.

Sporcular için vize başvurusunun en erken sonuçlanma süresi 2 en geç ise 15 iş günüdür.

Acil durumlarda 2 iş gününde sonuçlanan ekspres hızlı Rusya vize başvuru hizmeti alınabilmektedir. (daha detaylı bilgi için bkz: Rusya vizesi)

Sporcular (futbolcu, voleybolcu, basketbolcu ve hentbolcular) İçin Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) Vize Başvurusu

Dubai (BAE) vizesi için başvuru yapacak sporcuların BAE göçmenlik ofisinin göçmenlik kurallarını yerine getirmeleri zorunludur.

BAE vizesi elektronik ortamda alınacak olan bir vizedir. Bu vize başvurusu için sporcuların Konsolosluklara veya vize merkezlerine gitmeleri gerekmemektedir.

Sporcular için Dubai vize başvurularında aracı şirket kullanılması gerekecektir. Dubai vize başvuruları için aracı şirketler: VFS Global, FLY Dubai, Emirates ve Dnata şirketidir.

Ayrıca bu şirketlere akredite Türkiye’de bulunan vize acentaları aracılığıyla da Dubai e-vizeleri alınabilecektir.

Vize başvuruları için genel anlamda pasaportun renkli taranmış fotokopisi, gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu ve bilgi formlarının doldurulması yeterli olacaktır.

Vize başvurularını VFS Global veya Emirates’e yapacak sporcuların Emirates’ten uçak bileti satın almaları zorunlu tutulabilir.

Vize başvurularının sonuçlanma süresi 2 ila 5 iş günü arasında değişmektedir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi için ”Dubai vizesi” yazımızı okuyabilirsiniz.

sporcular-icin-vize-basvuru-belgeleri
sporcular-icin-vize-basvuru-belgeleri

Sporcular (futbolcu, basketbolcu, hentbolcu, voleybolcu vb) İçin Vize Başvuru Evrakları

  1. İlgili ülkenin eksiksiz şekilde doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
  2. İlgili ülkenin vize randevu belgesinin çıktısı
  3. İlgili ülkenin tam ve bozuk vize ücreti. Vize ücreti kredi kartı ile ödendiyse ödeme onayını gösterir belgenin çıktısı
  4. 2 adet 35×55 veya 50×50 mm ölçülerinde biyometrik arka fonu beyaz fotoğraf
  5. Kimlik fotokopisi veya sporcu yabancı uyruklu ise Türkiye ikamet izni aslı ve fotokopisi
  6. Pasaport ve varsa eski pasaportların 2. sayfa, vizeli ve giriş-çıkış sayfalarının fotokopileri
  7. Otel, Airbnb rezervasyonu veya mevzuata uygun davetiye
  8. Gidiş ve dönüş uçak bileti rezervasyonu veya kara yolu ile seyahat edilecekse aracın belgeleri
  9. Schengen vize başvurusunda bulunulacaksa seyahat tarihinden 1 gün önce başlayan dönüş tarihinden 1 gün sonra sona eren, sadece Schengen bölgesini kapsayan orijinal, en az 30.000 € teminatlı seyahat sigortası
  10. Vize başvuru sahibi tarafından konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış seyahat tarihleri, amacı ve seyahatin sponsoru hakkında bilgiler veren dilekçe
  11. Sporcunun geçmişe dönük son 3 aylık, içerinde en az seyahati finanse edecek kadar bakiyesi olan kaşeli, ıslak imzalı ve bank imza sirküleri işe alınmış hesap özeti
  12. Varsa diğer birikim hesaplarının son 3 aylık, onaylı özeti veya tapu, araç ruhsatı ve kira geliri fotokopileri
  13. E devlet ile alınmış barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü
  14. E-devlet ile alınmış aile bilgilerini gösterir tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  15. E-devlet ile alınmış barkodlu ikametgah belgesi
  16. Sporcu lisansının fotokopisi
  17. Varsa ilgili Federasyondan alınmış ıslak imzalı referans yazısı
  18. Kulüp ile sporcu arasında imzalanmış sözleşmenin fotokopisi
  19. Kulüpten alınmış e imzalı veya ıslak imzalı İngilizce çalışma, izin, maaş ve varsa katılınacak olan spor müsabakası hakkında bilgi veren yazı
  20. Varsa sporcunun son 3 aylık kaşe ve ıslak imzalı maaş bordroları

Sporcular İçin Vize Ücretleri

  • Sporcular için Schengen vize ücreti: 80 € + vize merkezi ücreti
  • Sporcular için İngiltere vize ücreti: 128 $ (uzun süreli vize başvurularında ücret değişiklik gösterir)
  • Sporcular için Amerika vize ücreti: 160 $
  • Sporcular için Rusya vize ücreti: 80 $ + vize merkezi ücreti (uzun süreli vize başvurularında ücret değişir)
  • Sporcular için Dubai vize ücreti: 90 ila 125 $ arasında değişiklik göstermektedir.

Sporcular İçin Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize başvurusunda bulunacak sporcular başvurularını 3 farklı şekilde tamamlayabilirler:

  1. Vize başvurularını doğrudan Konsolosluklara başvuru yaparak,
  2. Vize başvurularını vize başvuru merkezlerine yaparak,
  3. Vize başvurularını vize takip ve danışmanlık acentaları ile yaparak.

Vize başvuruları için her hangi bir danışmanlık hizmet almayacak sporcular vize başvuruları için Konsoloslukların istedikleri evrakları hazırlamalı,

Vize başvuru formlarını doldurmalı,

Vize randevusu oluşturmalı,

Vize ücretini online ortamda ödemeli veya nakit ve tam olarak başvuru sırasında hazır bulundurmalı,

Tüm evraklar vize başvuru dosyasına haline getirilmeli,

Randevu saatinden 15 dakika önce konsolosluk veya vize başvuru merkezinde hazır bulunarak vize başvuruları tamamlanmalıdır.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
840 yoruma göre
js_loader