Değerli ziyaretçilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ” Bangladeş vizesi: ticari, kapı ve e-vize şartları ” üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz.
Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: özellikle ticari amaçlı seyahatlerin önemli güzergahı olan Bangladeş’in vize başvuru şartları hakkında bilgi verilmek üzere hazırlanmıştır.
Bangladeş vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımız sayfamızda yer alan bilgilerden yola çıkarak vize başvurularını yapabilir veya SaltVisa danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak vizelerini Konsolosluğa gitmeden kolaylaştırılmış prosedürle alabilirler.
Vize işlemlerinizi başlatmak için lütfen ” Bize Ulaşın ” sayfamızı kullanınız.
İyi okumalar diliyoruz…
Bangladeş Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor Mu?
Bangladeş ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği Bangladeş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Aynı şekilde Türkiye devleti de Bangladeş vatandaşlarından vize istemektedir. Bu uygulama sadece sıradan / ordinary diğer bir deyişle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlar için geçerli bir uygulamadır.
Servis pasaportları olarak kabul edilen Yeşil (hususi), Gri (hizmet) ve Siyah (diplomatik) pasaportlara sahip vatandaşlara ise 180 gün içerisinde 90 güne kadar vize muafiyet tanınmaktadır.
Konu ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının resmi açıklaması şöyle:
Bangladeş: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Bangladeş Vizesi Şartları Nedir?
- Bangladeş’e seyahat edecek bordo pasaporta sahip Türk vatandaşları Bangladeş vize işlemlerine tabidir.
- Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip Türk vatandaşları 90 güne kadar Bangladeş’e vizesiz seyahat edebilirler.
- Bangladeş vize işlemlerinde kullanılacak pasaportlar seyahat dönüşü en az 6 ay geçerli olmalıdır.
- Arzu eden Türk vatandaşları Bangladeş vizelerini ülkeye girişte havaalanında veya e-vize olarak alabilecektir.
- Bangladeş kapı vizesi, e-vize veya etiket vize başvuruları için Bangladeş’ten alınan davetiye belgesinin sunulması zorunludur.
- Vize işlemlerinde kullanılacak davetiyelerde resmi makam onayı aranmamaktadır.
- Bangladeş Konsoloslukları vizelerin mümkün olduğunca Türkiye’de bulunan Konsolosluklardan alınmasını tavsiye etmektedir.
- Bangladeş kapı vizesi ve e-vizesi içinde gerekli evrakların hazırlanması zorunludur.
- Bangladeş vize başvurularında kullanılacak çalışılan şirketin faaliyet belgesi orijinal, son 1 ay içinde alınmış ve İngilizce olmalıdır.
- Coronavirüs sürecinde Bangladeş vize başvuruları için son 72 saat içinde alınmış İngilizce negatif PCR test sonucu ibraz edilmek zorundadır.
- Bangladeş vize ücretleri sadece anlaşmalı banka hesaplarına yatırılmalıdır.
- Bangladeş vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar arka fonu beyaz, biyometrik ve 35×45 mm ölçülerinde olmalıdır.
- Bangladeş vizeleri tek giriş (single), çift giriş (double) ve çok girişli (multiple) olarak alınabilecektir.
- Çok girişli vize alabilmek için daha önce Bangladeş vizesi almış olma koşulu aranabilir.
- Vize ücretleri alınacak olan vize türü ve giriş sayısına göre farklılık gösterir.
- Vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 10 gün önceden yapılmış olmalıdır.
- Vize başvurularının sonuçlanma süresi 5-8 gündür.
Bangladeş Konsolosluğu’nun Vize Şartları Neler?
Değerli ziyaretçilerimiz, bildiğiniz üzere Bangladeş ana destinasyon bir turizm ülkesi değildir. Bu sebeple Bangladeş Konsolosluğunun tam anlamıyla turistik vize uygulaması bulunmamaktadır. Fotoğrafçılar, belgeselciler veya Bangladeş turizm acentalarından hizmet alan grupları dışarıda tutarsak Konsolosluğun genel anlamda turistik vize vermediğini söylersek yanılmış olmayız.
Diğer bir deyişle Bangladeş vizesi alabilmek için Bangladeş’ten alınan bir davetiye olması gerekir. Aksi takdirde Schengen vize başvurularında olduğu üzere Booking üzerinden yapılan geçici otel rezervasyonu veya havayolu şirketlerinin web sayfalarından temin edilen göstermelik uçak bileti rezervasyonları ile Bangladeş vizesi alınmamaktadır.
Bangladeş vizesine başvuru yapacak tüm vatandaşlarımızın Bangladeş’te bulunan iş ortaklarından, tanıdıklarından, turizm acentasından veya konaklama yapacakları otelden kaşe ve imzalı voucher belgesi temin etmeleri gerekir. Davetiye temin edebilen vatandaşlarımız bu belgeye ek olarak Türkiye düzenli bir gelirleri ve işlerinin olduklarını gösterir evrakları da sunmaları gerekir.
Bir şirketi sahibi veya ortağı Bangladeş vizesi başvurularında şirketlerinin güncel tarihli ve orijinal İngilizce faaliyet belgesini, güncel tarihli vergi levha, ticaret sicil gazete ve imza sirkülerini de beyan etmeleri gerekir. Ek olarak şirketlerinin banka hesap dökümlerini, şirketlerinin antetli kağıdına Bangladeş Konsolosluğuna hitaben yazdıkları vize talep dilekçelerini de yine vize başvuru dosyalarına eklemeleri gerekir.
Aynı şekilde Bangladeş vizesine başvuru yapacak sigortalı çalışanlar, vakıf ve dernek çalışanları ve emekliler de maaş bordrolarını, maaşlarının yattığını banka hesap dökümlerini, SSK işe giriş bildirgelerini ve hizmet dökümlerini de sunmaları gerekir.
Sponsorlu Bangladeş vizesi başvurusunda bulunacak öğrenci, ev hanımı, düzenli geliri olmayan veya freelance çalışanlar ise birinci derece yakın akrabaları olan anne, baba veya varsa eşlerinin iş evraklarını ve sponsorluk evraklarını vize başvurularında sunmaları gerekir.
Bangladeş vizesi başvurularında en önemli evrak davetiyedir. Davetiye Bangladeş şirketlerinden veya Bangladeş’te faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin temsilcileri tarafından gönderilmelidir. Gönderilecek olan davetiye Bangladeş şirketinin antetli kağıdına hazırlanmalı, davet edilen kişinin ülkeye giriş-çıkış tarihleri, pasaport numarası, seyahatinin sponsoru ve Türkiye’de vize başvurusu yapılacak Konsolosluğunun tam adı mutlaka belirtilmelidir. Bangladeş şirketi davetiye belgesine kaşesini vurmalı ve şirketi yetkili bu davetiyeyi imzalamalıdır. Davetiye belgesinin aslının sunulması gerekmemektedir. Bu belge renkli tarama yapılarak, PDF formatında yani dijital ortamda vize talep eden kişiye ulaştırmalıdır. Varsa şirket yetkilisinin Bangladeş kimlik kart veya Bangladeş oturma kartı fotokopisi de yine davetiye ile birlikte vize başvuru sahibine ulaştırılmalıdır.
Bangladeş vize başvurularında kullanılarak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış bordo renkli umuma mahsus pasaportlar olmalıdır. Bu pasaportun seyahat dönüşü en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır. Vize basımı için karşılıklı 2 boş sayfası olmalıdır. Yıpranmış, deforme olmuş pasaportlarla yapılan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Pasaportunu bekarken almış, evlenmiş, soyadı değişmiş kadınlar ise kimlik ve pasaportlarında ki soyisimlerinin aynı olmasına özen göstermelidir. Aksi takdirde Konsolosluk yapılacak olan vize başvurularını kabul etmemektedir.
Bangladeş vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise Konsolosluğun şirketlerden İngilizce faaliyet belgesi istemesi olacaktır.
Bangladeş vize başvurularında şirket sahipleri, ortakları ve çalışanlar iş yerlerinin İngilizce faaliyet belgelerini Konsoloslukla paylaşmaları gerekir. Türkçe sunulan faaliyet belgeleri kabul edilmemektedir. Bangladeş vizesi için şirketinizin İngilizce faaliyet belgesini bağlı bulunduğunuz meslek odalarının web sayfasından elektronik imzalı veya ıslak imzalı veya Türkçe belgeyi İngilizceye tercüme ettirerek vize başvurunuzda kullanabilirsiniz. Tercüme ettirilecek belgeye noter onayı gerekmemektedir.
Bangladeş vizesi işlemlerinde kullanacağınız fotoğraflar biyometrik özellikte veya arka fonu beyaz, karşı açıdan çekilmiş vesikalık özellikte bir fotoğraf olmalıdır. 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf yeterlidir. Arka fonu renkli fotoğraflar kabul edilmemektedir. Başvuru işlemlerinde kullanılacak her iki fotoğrafta aynı olmalıdır. Mümkün ise eski vizelerde kullanılmamış fotoğraflar kullanılmalıdır. Üniforma, gözlük, şapka ile çektirilmiş fotoğraflar kabul edilmemektedir.
Bangladeş vize başvurularında bulunacak Türkiye’de yaşayan yabancıların Türkiye’de en az 6 ay geçerli oturma veya çalışma izinlerinin bulunması gerekmektedir. Türkiye oturma veya çalışma izni süresinin bitmesine 3 aydan daha kısa süre kalmış kişiler yenileme başvurusunda bulunmalı mevcut ikamet izni belgelerine ek olarak uzatma başvurusu yaptıklarını gösterir belgeyi de vize başvuru evrakları arasına eklenmelidir.
Bangladeş vizeleri 1 ve 3 aylık olacak şekilde verilmektedir. 30 gün konaklamalı, tek girişli (single) Bangladeş vizesi istisnai durumlar dışında 30 gün, 90 gün konaklamalı, multiple Bangladeş vizesi ise vatandaşlarımıza ülkede maksimum 60 gün konaklama hakkı vermektedir. 3 ay, çok girişli ve 60 gün konaklamalı Bangladeş vizesi olan vatandaşlarımız davetiye sunmaları halinde vizelerini Bangladeş’ten 1 ay daha uzatabileceklerdir.
Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?
Bangladeş’e seyahat edecek Bordo, Umuma mahsus pasaporta sahip Türk vatandaşları vizelerini 4 farklı şekilde alabileceklerdir:
- İstanbul ve Ankara’da bulunan Bangladeş Konsolosluklarına başvuru yaparak,
- SaltVisa aracılığıyla vize başvurusu yaparak,
- Bangladeş e-vizesi için başvuru yaparak,
- Davetiye olması koşuluyla ülkeye girişte, kapıdan vizelerini alabileceklerdir.
Bangladeş vize başvuruları için davetiye belgesi sunulması zorunludur. Vize başvuruları ne şekilde yapılırsa yapılsın seyahat edecek vatandaşlarımızın ticari veya ziyaret vizesi davetiyesi almalıdır.
Turistik amaçlı seyahat edecek vatandaşlarımız ise Bangladeş Konsolosluğundan onay alarak ve voucher veya tur programı sunarak vize başvuru yapma hakkı edinebilirler.+
Vize Danışmanlığı Firması İle Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?
Danışmanlık firmaları aracılığıyla Bangladeş vizesi alacak vatandaşlarımız aşağıda yer alan adımları izleyerek vizelerini Bangladeş vize danışmanlık firmaları aracılığıyla vizelerini alabileceklerdir:
- İkamet ettiğiniz şehirde faaliyet gösteren vize danışmanlık firmalarını belirleyin.
- Belirlediğiniz firmalar arasından güvenilir, hizmet alacağınız firmayı tespit edin.
- Bu firma ile yazılı ve sözlü temasta bulunun. Mümkün ise danışman firmanın şartlarını yazılı olarak öğrenin.
- İlgili firmanın şartları sizin için uygunsa belirtilen evrakları eksiksiz hazırlayın ve firmaya kargo-kurye veya elden ulaştırın.
- Danışman firmadan gelecek bilgilendirmeyi bekleyin ve ardında işlem ücretini ödeyin.
- Başvurunuzun yapılacağı tarihi ve başvurunuz hakkında ki son durum bilgisini danışman firmadan talep edin.
- Başvuru tarihi sonrası 1-3 hafta arasında Bangladeş vize başvurunuzun sonucunu danışman firmadan kargo-kurye veya elden alın.
Bangladeş Vize Danışmanlık Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Hizmet alacağınız danışmanlık firmasının Bangladeş vizesi işlemleri üzerine daha önce hizmet verip vermediğini, bu konuda tecrübeli bir acenta olup-olmadığını öğrenin.
- Hizmet alacağınız danışmanlık firmasını imkanınız varsa İstanbul ve Ankara gibi Konsolosluk ve Büyükelçiliğin bulunduğu şehirlerde faaliyet gösteriyor olmasına önem verin. Böylelikle daha hızlı ve daha ekonomik bir vize işlem süreci geçirmiş olursunuz.
- Hizmet alacağınız firmayı belirlerken firma hakkında detaylı araştırma yapın.
- Hizmet alacağınız firmayı mümkün ise daha önce bu şirketten hizmet almış tanıdıklarınızdan referans edinin.
- Hizmet alacağınız firmadaki tecrübeli bir danışmandan hizmet almaya özen gösterin.
- Mesleki veya seyahatinin konusuna yönelik detaylı bilgileri danışmanlarınızla paylaşın.
- Vizenizin hangi tarihten başlayacağını ve vizenizin geçerlilik süresini mutlaka öğrenin.
- Vize başvurunuz sonuçlanmadan otel ve uçak bileti satın almayın.
- Vize işlem süreci başvurunuzun konsolosluğa yapıldığı tarihten itibaren başlamaktadır. İşlemler evraklarınızın sizden çıktığı, kargoya verdiğiniz veya Bangladeş vizesi danışman firmaya ulaştığı tarihte başlamamaktadır.
Vize Danışmanlık Firmaları Size Hangi Hizmetleri Verir?
- Konsolosluğa veya Büyükelçiliğe gitmeden vize alma hizmeti.
- Zaman ve süreç yönetimi.
- Başvuru yapılacak vize türünün belirlenmesi.
- Hazırlanması gereken evrakların bilgisi.
- Online Bangladeş vize başvuru formunun doldurulması.
- Bangladeş Konsolosluklarına hitaben dilekçe yazılması.
- İhtiyaç durumunda Bangladeş vizesi için davetiye temin edilmesi.
- Otel ve uçak bileti rezervasyonu işlemleri.
- Bangladeş vize başvurularınızın yapılması, varsa eksik evraklarınızın Konsolosluğa iletilmesi ve işlemi tamamlanan pasaportlarınızın Konsolosluktan teslim alınması konularında hizmetler vermektedirler.
Vize Danışmanlık Firmaları İle Evraksız Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?
Değerli ziyaretçilerimiz, bazı Bangladeş vize işlemi yapan firmalar vize işlemleri için zorunlu tutulan Bangladeş’ten gelen davetiye belgesini sizler adına iş ortaklarından temin edebilmektedir. Dolayısıyla bu durum Bangladeş’te iş ortağı olmayan, vize için davetiye temin edemeyen ve Bangladeş’e pazar araştırması yapmak üzere seyahat edecek vatandaşlarımızın daha kolay vize alabilmelerini sağlayacaktır. Evraksız Bangladeş vize başvurusu, bir acenta/danışman firma hizmetidir. Konsolosluğun evraksız vize başvurusu hizmeti bulunmamaktadır. Bangladeş vizesi işlemleri için davetiye temin edemeyen vatandaşlarımız vize acentaları ile görüşerek durumlarına en uygun vizeyi alabilirler.
Bangladeş Vizesi Nereden Alınır?
- Bangladeş vizesi Türkiye’de İstanbul ve Ankara’da bulunan Bangladeş Konsolosluklarından,
- Bangladeş kapı vizesi ülkeye varışta uluslararası havaalanından,
- Bangladeş e-vizesi, Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Ofisi e-vize portalı olan visa.gov.bd web adresinden alınabilecektir.
Bangladeş Vizesi İçin Konsolosluğa Gitmek Gerekir Mi?
Bangladeş vize başvurusunda bulunacak Türk vatandaşlarının Konsolosluk mülakat talep etmemesi halinde Konsolosluğa gitmeleri gerekmemektedir.
Arzu eden vatandaşlarımız vize başvurularını Bangladeş vizesi alan acentelar aracılığıyla yapabilirler.
- Lütfen Dikkat!
Bangladeş Büyükelçiliği ve Bangladeş Başkonsolosluğu posta yoluyla yapılacak vize müracaatlarını kabul etmemektedir.
Bangladeş Vize Türleri
- Bangladeş turistik vize,
- Bangladeş ticari, fuar, müşteri ziyareti vizesi,
- Bangladeş transit vize,
- Bangladeş çalışma vizesi,
- Bangladeş aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi,
- Bangladeş kültürel ziyaret vizesi,
- Bangladeş e-vize.
Bangladeş Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?
- Bangladeş vizesini Türkiye’de bulunan konsolosluklardan etiket vize olarak alacak vatandaşlarımız vize başvurularını seyahat tarihlerinden en geç 10 gün önce,
- Bangladeş vizesini e-vize olarak alacak vatandaşlarımız vize başvurularını seyahat tarihlerinden en geç 7 iş günü önce yapmış olmaları gerekir.
Bangladeş kapı vizesi alacaklar için önceden belirlenmiş bir süre bulunmamaktadır. Ancak Covid-19 nedeniyle gerek ülkeye girişlerde gerekse vize prosedürlerinde değişikliler yaşanabilmektedir. Dolayısıyla Bangladeş kapı vizesi hakkında seyahat öncesi Türkiye’de bulunan Bangladeş Konsolosluklarından son durum bilgisi almanızı tavsiye ederiz.
Bangladeş Vizesi İçin Konsolosluktan Randevu Almak Gerekir Mi?
İstisnai durumlar hariç Bangladeş Konsolosluklarından vize başvuruları için randevu alınması gerekmektedir. Ancak yine de Konsolosluğun resmi tatil günlerinde kapalı olacağını göz önünde bulundurarak Konsolosluğu aramanızı ve son durumu öğrenmenizi tavsiye ederiz.
Yabancı pasaportlarla vize başvurusu yapacak vatandaşlarımızın başvuru önce si Konsolosluğu arayarak randevu koşulu aranıp-aranmadığı teyit edilmelidir.
Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evrak ve Belgeler
Bangladeş vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımızın hazırlamaları gereken evraklar kişisel ve iş yeri evraklarından oluşmaktadır.
Bangladeş vizesi için hazırlanacak belgeler güncel tarihli ve başvuru tarihinden maksimum son 10 gün içerinde hazırlanmış olmalıdır. Özellikle çalışılan şirketin faaliyet belgesi güncel tarihli, orijinal ve İngilizce olmalıdır.
Yine aksi bir karar alınıncaya dek Covid-19 sürecinde vize başvurusu yapacak vatandaşlarımızın seyahat tarihlerinden maksimum 72 saat önce alınmış İngilizce negatif test sonucu ibraz etmeleri gerekir. İngilizce PCR test sonucunu e-nabız’dan alabilirsiniz.
Bu doğrultuda 2022 yılı Bangladeş vizesi için gerekli evraklar şöyle:
- Seyahat dönüşü en az 6 ay geçerli pasaport.
- Eksiksiz şekilde İngilizce doldurulmuş Bangladeş vize başvuru formu.
- Bangladeş şirketinden gelen kaşeli ve imzalı davetiye.
- Davet eden kişinin Bangladeş kimlik kartı fotokopisi.
- İngilizce PCR test sonucu.
- Bangladeş vize ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontu.
- 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
- Kimlik fotokopisi
- Pasaport fotokopisi.
- Varsa eski Bangladeş vizelerinin fotokopileri.
- Şirketin antetli kağıdına İngilizce ve detaylıca yazılmış kale ve imzalı vize talep dilekçesi.
- Orijinal ve İngilizce faaliyet belgesi.
- Şirketin vergi levhası, sicil gazete, imza sirküleri fotokopisi.
- Otel ve uçak bileti rezervasyonu.
Bangladeş vize başvuru sahibi çalışan ise ek olarak aşağıdaki evrakları da hazırlamalıdır:
- Şirket antetli kağıdına İngilizce çalışma ve görevlendirme yazısı.
- Son 3 aylık kaşe ve ıslak imzalı maaş bordroları.
- SGK işe giriş bildirgesi.
- Son 3 aylık, içerisinde seyahati finanse edecek miktarda bakiye olan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış hesap dökümü.
Bangladeş Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Bangladeş Büyükelçiliğinin veya Başkonsolosluğunun 2024 yılı vize harç ücretleri başvuru yapılacak vize türüne, vizenin tek ya da çok girişli olup-olmadığına veya başvuru sahibinin uyruğuna göre değişiklik göstermektedir.
Bangladeş Konsoloslukları:
- Tek girişli vize başvurularından 58 $
- Çok girişli vize başvurularından 194 $
- Çalışma vizesi başvurularında 194 $ vize harç ücreti almaktadır.
Bangladeş Konsolosluğu Gürcistan vatandaşlarının tek girişli vize başvurularından 50 $, çok girişli vize başvurularından 50 $ vize ücreti almaktadır.
Bangladeş Konsolosluğu Türkmenistan vatandaşlarının tek girişli vize başvurularından 31 $, çok girişli vize başvurularından ise 71 $ vize ücreti almaktadır.
Belirtilmekte olan bu ücretler sadece Konsolosluk ücretidir. Vize danışmanlık firmalarının ücreti ayrıca hesaplanır. Vize harç ücretine ek olarak ücreti tahsil eden banka işlem ücreti talep edebilir.
Vize reddi durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır.
Bangladeş Konsolosluğunun vize harç ücreti Konsolosluğun anlaşmalı olduğu banka hesabına yatırılmalıdır. Ücret Amerikan Doları türünde tahsil edilir. TL olarak yapılacak vize harç ücreti ödemeleri kabul edilmemektedir.
Bangladeş Vize Ücreti Nereye Yatırılır?
Bangladeş Konsolosluklarından etiket vize (sticker visa) alacak vatandaşlarımız konsolosluğun vize harç ücretini anlaşmalı banka hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.
Vize harç ücretleri aşağıda belirten banka hesap bilgisine yatırmalıdır:
Hesap Sahibi: Bangladeş Büyükelçiliği, Ankara, Türkiye
Banka Adı: Garanti Bankası
Şube Adı: Panora Şubesi, Ankara, Türkiye
SWIFT Kodu: TGBATRIS
Hesap No: 1386 -909-2639
IBAN No: TR10 0006 2001 3860 0009 0926 39
Bangladeş Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Bangladeş vize başvuru formu 2 farklı şekilde doldurulmaktadır.
E-vize başvurusu yapacak vatandaşlarımız vize başvuru formunu online vize portalı üzerinden İngilizce olarak dolduracaklardır.
Vize başvurularını Türkiye’de bulunan Bangladeş Konsolosluğuna yapacak vatandaşlarımız başvuru formunu çevrimdışı bilgisayar ortamında veya mavi renkli tükenmez kalemle yazı karakteri okunaklı şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
Bangladeş Konsolosluğunda geçerli olan dil İngilizcedir. Vize başvuru formlarını İngilizce olarak doldurmanız zorunludur.
18 yaş altı çocukların vize başvuru formları anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.
Başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurduktan sonra özellikle kimlik, pasaport ve ülkeye giriş-çıkış tarihi bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olun.
Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için ” Bangladeş Vize Başvuru Formu ” yazımızı okuyabilirsiniz.
Bangladeş Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Bangladeş vize başvuru formu Bangladeş İçişleri Bakanlığının resmi ulusal portalı ‘’Forms’’ menüsü altında yer alan ‘’ Application Form For MRV ’’ (Machine Readable Visa Application Form) bölümden doldurulmaktadır. Bangladeş İçişleri Bakanlığının resmi web sayfası: www.dip.gov.bd’dir.
Online Bangladeş vize başvuru formunun uzantısı ‘’www.visa.gov.bd/home.aspx’’’dir. Bu bölümde yer alan online formu doldurmak için öncelikle bilgisayarınızda İnternet Explorer, Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi servis sağlayıcıların bilgisayarınızda yüklü olduğundan emin olun. Formu doldurduktan sonra indirip ve yazdırmak içinde yine bilgisayarınızda Adobe Acrobat Reader uygulamasını yüklü bulundurun.
Online Bangladeş vize başvuru formunu doldurmaya başlamadan önce 35×45 mm ölçülerinde biyometrik fotoğrafınızı maksimum boyutu 300 kb geçmeyecek şekilde renkli tarama yaparak dijital halde bilgisayarınıza kaydedin.
Seyahat dönüşü en az 6 ay daha geçerli pasaportunuzu ve varsa eski Bangladeş vizelerinizin bulunduğu pasaportu yanınıza alın.
Yine Bangladeş vize formunu doldururken davetiyenizi de yanınızda bulundurun. Bu bilgiler vize başvuru formunu eksiksiz ve daha hızlı doldurmanızı sağlayacaktır.
Bangladeş vize başvuru formu İngilizce dilinde eksiksiz doldurulmalı ve çıktısı alınarak başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. 18 yaş altı çocukları vize başvuru formu hem anne hem de baba tarafından imzalanmış olması gerekir.
Bangladeş Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Bangladeş Konsolosluğuna hitaben vize talep dilekçesi yazacak vatandaşlarımızın dilekçelerini bağlı bulundukları şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlamaları gerekir. Dilekçeler sadece İngilizce hazırlanmalıdır.
Antetli kağıdı olmayan vatandaşlarımız dilekçelerini A4 kağıda kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlayabilirler.
Konsolosluk vize talep dilekçelerinde aşağıdaki bilgilerin yer almasını talep etmektedir:
- Vize talep edilen Bangladeş Konsolosluğunun tam adı,
- Vize dilekçesinin düzenleme tarihi,
- Seyahatin amacı,
- Gidiş-dönüş seyahat tarihleri,
- Çalışanlar için çalışma, izin ve varsa görevlendirme bilgisi,
- Seyahatin sponsoru ve geri dönüş taahhüdü Bangladeş vize talep dilekçelerinizde bulunması gereken bilgilerdir.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bangladeş e-vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımızın vize başvuruları 3-5 iş günü,
Bangladeş Konsolosluğundan alınacak etiket vize başvuruları ise teknik sorun çıkmadığı sürece 5-8 iş günü arasında çıkmaktadır.
Bangladeş E-Vizesi Nasıl Alınır?
Bangladeş devleti çok sayıda ülke vatandaşı için e-vize uygulamasını başlatmıştır. Bu doğrultuda tam 124 ülke vatandaşı Bangladeş e-vize kolaylığından yararlanabilecektir.
E-vize kolaylığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de geçerli bir uygulamadır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş’e 30 güne kadar yapacakları seyahatleri için online Bangladeş vizesi alabileceklerdir. Ancak online vize işlemlerini tamamlayan vatandaşlarımız vize ücretini en yakın Bangladeş Konsolosluğu hesabına yatırmalı ve dekontu başvuru belgeleri ile birlikte Konsolosluğa teslim etmelidir.
Bangladeş vize ücreti tek girişli 56 $ + 60 TL, çift girişli vize ücreti: 116 $ + 60 TL, çok girişli vize ücreti: 194 $ + 60 TL’dir.
Bangladeş elektronik vize başvuruları visa.gov.bd web adresinden yapılacaktır.
Bangladeş elektronik vize için gerekli olan evraklar:
- Seyahat dönüşü en az 6 ay geçerli pasaportun renkli taranmış hali,
- Arka fonu beyaz biyometrik fotoğrafın renkli taranmış hali,
- Davetiye,
- E-posta adresidir.
Türk Vatandaşları İçin Bangladeş Kapı Vizesi Uygulaması
Bangladeş devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kapı vize kolaylığı uygulamasını da başlatmıştır.
Bu doğrultuda Bangladeş’e turistik, ticari, ziyaret amaçlı seyahat edecek Türk vatandaşları 30 güne kadar geçerli Bangladeş kapı vizelerini ülkeye girişler sırasında alabileceklerdir.
Bangladeş kapı vizesi kolaylığından yararlanacak vatandaşlarımız etiket vize uygulamalarında olduğu üzere başvuru belgelerini ve vize ücretlerini yanlarında bulundurmaları gerekir. Ancak Bangladeş Büyükelçiliği kapı vizesi uygulamalarından yararlanacak vatandaşlarımızı vizelerini Türkiye’de bulunan Konsolosluklardan almaları konusunda uyarmaktadır.
Bangladeş Ankara Büyükelçiliğinin konu hakkında yapmış olduğu açıklama:
Büyükelçilik seyahatten önce Büyükelçilikten vize almayı teşvik etmektedir Göçmenlik görevlisinin belgelerden memnun olmaması durumunda veya kendi takdirine bağlı olarak başka herhangi bir nedenle giriş limanına girişin reddedilme riskinden kaçınmak.
Bangladeş Vize Başvuru Merkezi
Bangladeş Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi bulunmamaktadır. Dolayısıyla Bangladeş vize başvurularında VFS Global veya İdata benzeri aracı firmalardan hizmet alınamayacaktır. Ancak vize başvurularında hazır bulunulması gerekmediği için arzu eden vatandaşlarımız vize başvurularını Bangladeş vize takip ve danışmanlık acentaları aracılığıyla alabileceklerdir.
Bangladeş Vize Takip ve Danışmanlık Acentaları
Bangladeş vize başvurularında bulunacak vatandaşlarımız daha kolay bir vize süreci geçirmek için Bangladeş vize takip acentalarından destek almaktadır.
Bangladeş vize takip acentaları, vize başvurularında sizlere konsolosluğa gitmeden kolaylaştırılmış bir prosedürle kargo ve kurye ile vize alma hizmeti vermektedir.
Vize başvurularını Bangladeş vize aracı firmalarla yapacak vatandaşlarımız Türkiye’nin hangi şehrinde yaşarlarsa yaşasın evraklarını vize aracı firmaya posta ya da asistanları aracılığıyla ulaştırmaları yeterli olacaktır.
SaltVisa Aracılığıyla Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?
SaltVisa aracılığıyla Bangladeş vizesi alacak vatandaşlarımız aşağıdaki adımları izleyerek vizelerini en kolay şekilde alabilirler:
- SaltVisa ile iletişim kurun.
- SaltVisa çalışma şartlarını öğrenin.
- Evraklarınızı hazırlayın.
- Hazırmış olduğunuz evrakları SaltVisa’ya ulaştırın.
- SaltVisa’dan gelecek bildirimi bekleyin.
- Vize ücretini ödeyin.
- İşlem sonrası pasaportunuzu güvenilir bir şekilde posta veya elden teslim alın.
Bangladeş Vize Takibi Nasıl Yapılır?
Bangladeş vize durumu sorgulaması 2 farklı şekilde yapılır:
- Bangladeş Konsoloslukları telefonla ulaşarak,
- Vize başvuru hizmeti alınan aracı firma ile görüşülerek vize başvuru takibi yapılabilecektir.
Bu iki durum dışında işlemdeki Bangladeş vize başvurunuzun durumunu takip edebileceğiniz online bir sistem bulunmamaktadır.
Değerli ziyaretçilerimiz, Bangladeş vizesi: ticari, kapı ve e-vize şartları konusu üzerine hazırladığımız yazımızın sonuna geldik. Vize işlemleri hakkında daha detaylı bilgi için bizlere [email protected] e-posta adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.