2 Kere Vize Reddi Yiyenler Ne Yapmalı?

2 kere vize reddi yiyenler ne yapmalı? Schengen, İngiltere veya Amerika vize başvurusu 2 defa reddedilenler ne yapmalı?

Değerli ziyaretçilerimiz, Türkiye’de vize başvuru işlemleri sırasında yapılan en yaygın hatalardan biri de vize reddi sonrası üst üstte hatalı vize başvurusu yapılması ve vize reddi alınmasıdır.

Vize başvurularında alınan ilk ret en başvuru sahibinin aldığı en kritik, en stratejik vize reddidir. Eğer ilk vize reddi doğru yorumlanır ve tekrardan doğru bir vize başvurusu yapılırsa vize reddi kırılır ve onayı alınabilir. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımız ilk vize reddine gereken önemi vermemekte ve akabinde üstü üste 2 ve 3. vize retlerini almaktadırlar.

Üst üste vize reddi alan vatandaşlarımız Konsolosluğa genel anlamda aşağıdaki tepkileri vermektedir:

  • ”Konsolosluk kim oluyor da bana vize reddi veriyor.”
  • ”Bankamda şu kadar para var Konsolosluk neden vize reddi verdi.”
  • ”Neymiş Konsolosluk seyahat amacımı inandırıcı bulmamış”…

Evet değerli ziyaretçilerimiz, ilk vize reddi çok kritiktir. Eğer iş ya da çeşitli nedenlerle yurt dışına sık seyahat etmesi gereken biriyseniz vize reddine bu şekilde yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde iki vize reddi sonrası yeniden vize onayı almanız mümkün olmayabilir.

Vize reddi sonrası tekrardan vize alabilmek için vize reddi veren Konsolosluğa küsmemenizi, Konsolosluğun kararına mantıklı bir itiraz etmenizi ve Konsoloslukla inatlaşmamanızı tavsiye ederiz.

2 Defa Vize Reddi Nasıl Alınır?

  • Konsolosluğun vize başvurusu hakkında verdiği kararı kişisel bir mesele haline getirmek ve Konsolosluğa karşı ön yargılı olmak,
  • Yeni vize başvurusunda vize reddi alınan aynı başvuru dosyası ile başvuru yapmak,
  • Yanlış vize başvurusu yapmak,
  • Vize reddi kararını doğru yorumlayamamak,
  • İyi vize danışmanlığı almamak,
  • Konsolosluğun sizi yakından tanımasına, seyahat içeriğiniz hakkında yeterli bilgi edinmesine izin vermemek… vatandaşlarımızın üstü üste vize reddi almasına neden olan faktörlerdir.

2 Kere Vize Reddi Yiyenler Ne Yapmalı?

Geçerli ve samimi bir seyahat nedeni bulun. (ör: ticari seyahat, fuar, akraba ziyareti)

Vize reddi sonrası mümkün ise yeni başvurusunu iyi vize danışmanlık firması aracılığıyla yapın. (bkz: iyi vize danışmanlık firması nasıl bulunur?)

Vize reddi alınan başvuruda Konsolosluğa sunulan evrakların özellikleri ve detayları bilin.

Vize reddi sonrası tekrar başvuru yapılacaksa başvuru, vize reddi alınan Konsolosluğa yapın.

Schengen vize reddi alınmış ise kolay vize alınabileceği düşüncesiyle Yunanistan, Fransa veya Macaristan Schengen vizesine başvuru yapmayın.

Vize reddi sonrası pasaport değiştirilerek yeni vize başvurusu yapmayın.

Acil durum, ticari, fuar veya cenaze gibi önemli bir seyahat gerekçesi yoksa vize reddi sonrası ekspres/vip vize başvurusu yapmayın.

Vize reddi aldığınız başvuru dosyasında vize için göstermelik otel ve uçak bileti rezervasyonu kullandıysanız yeni vize başvurunuzda kredi kartınıza bloke konulan, iptal edilebilir gerçek otel ve uçak bilet rezervasyonu ile vize başvurusu yapın.

Vize başvurusu bankaya yatan paralar nedeniyle reddedildiyse bu paraların kaynağı belgelerle ispat edin.

Süresi geçmiş veya süresinin bitmesine az kalmış davetiyelerle vize başvurusu yapmayın.

2 vize reddi sonrası yapılacak olan yeni vize başvurusunda geçmişte alınan vize ret mektuplarını paylaşın, geçmişte aldığınız vize ret kararı hakkında mantıklı bir açıklama ile iyi niyet dilekçesi yazın.

2 defa İngiltere vize reddi yediyseniz eski vize retlerini Konsolosluktan saklamayın ve online vize başvuru formunuzda bu redden bahsedin. (bkz: İngiltere vize reddi sonrası tekrar başvuru)

Pasaportunuzda daha önce aldığınız vize yoksa (pasaport boşsa) ve İki vize reddi yedikten hemen sonra yeni vize başvurusu yapmayacaksanız daha kolay vize alınan Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Dubai, Rusya, İsrail gibi ülkelerden vize almalı, seyahat edilmeli ve pasaport seyahat geçmişi olan hareketli bir hale getirin.

Aile şirketinde çalışıyor ve vize reddi aldığınız başvuruda asgari ücretli çalışan olarak gözüküyor ve SGK işe giriş bildirgesinde unvanınız beden işçisi olarak belirtildiyse mavi yakalı unvanlar yerine beyaz yakalı unvanları kullanarak SGK işe giriş bildirgenizi muhasebecinize yeniden düzenletmeli, maaşınızı ise asgari ücretten yüksek olacak şekilde revize ettirin.

Vize talep edeceğiniz ülkenin Türkiye’de Fahri Konsolosluğu varsa Fahri Konsolosla görüşün ve vize reddi için referans yazısı talep edin.

2 Kere Vize Reddi Yiyenler Tekrardan Vize Alabilir mi?

2 kere vize reddi yedikten sonra elbette vize alabilirsiniz. Ancak bu durum tamamen başvuru sahibinin durumunun elverişli olup-olmadığı ile alakalıdır. Örneğin: uzun süredir çalışmayan veya uzun süredir asgari ücretle çalışanlar gelirlerini ve iş durumunu kısa süre içerisinde düzeltemeyebilir.

Türkiye’ye bağlayıcı etkenleri zayıf olan başvuru sahipleri kısa süre içerisinde Türkiye’ye geri dönüş yapacaklarına dair evlilik, üzerine kayıtlı ev, arsa, araç ruhsatı gibi bağlayıcı etkenleri güçlü hale getiremeyebilir.

Dolayısıyla ”iki kere vize reddi yiyenler ne yapmalı?” sorusuna verebileceğimiz en iyi yanıt: ”başvuru sahibinin durumunda değişiklik var mı?” olacaktır.

Vize redlerine ilişkin daha detaylı bilgi için ”Vize Reddi” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
842 yoruma göre
js_loader