Konferans Vizesi

Ön Koşul
Kurum/Kongre daveti
Parmak İzi
Zorunlu
İşlem Süresi
3-6 hafta arası
Önemli
Bu vize çalışma hakkı tanımaz!
Başvuru Süreci ve Ücret Bilgisi Al

Hizmet Verdiğimiz Ülkeler

Sıkça Sorulan Sorular

En çok sorulan soruları sizler için derledik.
Vize danışmanlık hizmeti almadan önce bu cevaplara göz at.

Konferans veya diğer bir deyişle kongre vizesi, yurt dışında düzenlenen uluslararası toplantılara davetli vatandaşlarımızın başvuru yapması gereken ilgili konsolosluğun kısa süreli bir vize türüdür.

Bu vize türüne genel anlamda akademisyenler, şirket yöneticileri veya sahipleri, öğrenciler başvuru yapmaktadır.

Konferans & kongre vizesi davetiyeli bir vizedir ve bu vize türüne başvuru yapacak vatandaşlarımızın katılacak oldukları konferanstan resmi davetiye (mail çıktısı kabul edilmez) almaları zorunludur.

Sunum yapacaklar sunumla ilgili konsolosluğa hitaben dilekçe ile sunumları hakkında bilgi vermelerini de tavsiye ederiz. Konferans vizesi için konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe İngilizce dilinde hazırlanmalıdır.

Değerli ziyaretçilerimiz, Konferans, kongre vizesi genel anlamda kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır. Avrupa / Schengen devletlerine konferans-kongre için seyahat edecekseniz ilgili ülkenin C tipi Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekecektir. Ancak Schengen vizesi içinde de çeşitli alt vize kategorileri bulunmaktadır. Çok sayıda konsolosluğun kongre ve konferans vizesi kategorisi bulunmaktadır. Bu sebeple konferans ve kongre için seyahat edecek vatandaşlarımız ilgili konsolosluğun varsa kongre ve konferans vizelerine başvuru yapabilir. Bazı konsolosluklarda ise konferans ve kongre vizesi olarak alt bir vize türü bulunmaktadır. Bu durumda ilgili ülkenin turistik vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Katılacak olduğunuz konferans uluslararası iş organizasyonları ile ilgili ise başvuru yapacağınız vize türü ticari (business / affair) vize türü olmalıdır. Bazı konsolosluklarda ise konferans ve kongre vizeleri için özel kültürel ziyaret vizesi kategorisi bulunmaktadır.

Konferans vizesi için pasaport geçerli süresi konferans sonrası en az 6 aydır. Bazı ülkeler seyahat sonrası 1 yıl geçerli pasaporta sahip olmanızı zorunlu tutabilir.

Uzun süreli bir vize talebi için başvuru yapacaksanız pasaportunuzun geçerlilik süresini en az 1 yıl olmasına özen gösteriniz.

Konferans-kongre vizesi başvurularında fotoğraf ölçüsü 35×45 mm’dir.

Hindistan, Amerika, İsrail konsoloslukları konferans vizesi başvurularında 50×50 mm ölçülerinde vize fotoğrafı talep etmektedir.

Konferans vizesi dilekçesi İngilizce dilinde çalışılan kurumun antetli kağıdına yazılmalıdır. Dilekçe okulda veya şirkette imza atma yetkisi olan kişiler tarafından hazırlanmış olmalıdır.

Belge ilgili konsolosluğa hitaben yazılmış olmalı,
Konferansın tarihleri,
Seyahatin sponsoru,
Başvuru sahibinin adı, soyadı ve pasaport bilgileri konferans vizesi dilekçesinde bulunmalıdır.

Konferans ve kongre vizeleri daha çok profesyoneller, öğrenciler ve STK görevlileri için tasarlanmış bir vize türüdür.

  • Konferans vizesi için:
  • Öğrenciler,
  • Akademisyenler
  • Dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri
  • Şirketi çalışanları, sahipleri ve yöneticileri konferans ve kongre vizelerine başvuru yapabileceklerdir.

Konferans ve kongre vizesi başvuruları için davetiye belgesi zorunlu bir evraktır. Davetiye belgesi olmadan kongre ve konferans vizesine başvuru yapılamaz veya beyanda bulunulamaz.

Bu vize türüne başvuru yapılacak vatandaşlarımızın katılacak oldukları konferansta kaşe ve imzalı veya QR kodlu davetiye almaları zorunludur.

Konferans ve kongre vizesi başvuruları için alınacak davetiye belgesi resmi bir belge olmalıdır.

Mail yazışmaları vize davetiyesi olarak kabul edilmemektedir. Resmi konferans ve kongre davetiyesi ilgili kurumun antetli kağıdına kaşe ve imzalı olmalı veya doğrulanabilir QR kodlu bulunmalıdır.

Ayrıca bir kongre ve konferans vizesi davetiyesinde başvuru sahibinin adı, soyadı, pasaportu numarası ve doğrum tarihi gibi bilgilere de yer verilmesi tavsiye edilir.

Konferans başka bir ülkede yapılıyor ise konferansın düzenlendiği ülkeden de konfirmasyon yazının alınması gerekebilir. Özelikle İspanya konferans vizesi başvurularında u detaya dikkat etmenizi öneririz.

Hayır. Konferans ve kongre davetiyelerinin orijinal belge olma zorunluluğu yoktur. Alacak olduğunuz davetiyelerin doğrulanabilir e-imzalı veya barkodlu veya imza ve kaşeli kopyaları vize başvurusu yapabilmek için yeterlidir.

Konferans veya kongre vizesi başvuruları turistik vize başvurularına oranla daha kolay onaylanan bir vize türüdür. Konferans vizesi başvurularında davetiye belgesine ek olarak başvuru sahibinin durumunu gösterir örneğin düzenli gelir belgesi, medeni durumu gösterir nüfus kayıt veya evlilik cüzdanı ve iş evraklarının da sunulması gerekir.

Güncel tarihli ve doğrulanabilir evraklar sunan vatandaşlarımızın konferans vizesi almaları kolay olacaktır. Kolay konferans vizesi alabilmek için vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce yapmış olmaya özen gösteriniz.

Konferans vizesi başvuruları başvuru yapılacak ülkeye bağlı olarak 2 ve 6 hafta arasında sonuçlanmaktadır. İsviçre, İspanya, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerin konferans-kongre vizeleri 1-2 hafta arasında sonuçlanırken Almanya, İngiltere gibi ülkelerin konferans vizesi başvuruları 4-6 haftayı bulabilmektedir.

Ayrıca resmi tatil günleri, milli bayramlar vize çıkma sürelerini uzatan faktörlerdir.

Amerika
İsviçre
Almanya
İspanya
Fransa
Hollanda
BAE
İngiltere

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader