Değerli ziyaretçilerimiz merhaba, yurtdışında okumak isteyenler için öğrenci vizesi başvurusu hakkında merak edilenler üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz.
Son yıllarda hızla değişen, dönüşen ve dijitalleşen dünyanın yeni iletişim olanakları özellikle gençlerin hayata bakışlarını ve dünyanın geri kalanıyla olan ilişkilerini derinden etkiledi.
Dijitalleşmenin mesafeleri kısalttığı, kıtaları birbirine yakınlaştırdığı, coğrafi sınırları silikleştirirken hayallerin sınırlarını zorladığı bir çağda artık üniversite öğrencileri veya üniversite adayı öğrenciler için yurtdışında okumak uzak bir ihtimal olmaktan çıktı. Öyle ki farklı alan ve disiplinden pek çok genç artık geleceğini yurtdışında arıyor; kendisini geliştirmenin ya da yeni bir hayat kurmanın sınırötesi akademik yollarını arıyor.
Pandemi koşulları ve beraberinde getirdiği sorunlar ve kaygı bir yana, erişilebilirliğin sınırlarının zorlandığı ve gençlerin potansiyellerini ortaya koyabilecekleri pek çok farklı olanağın ortaya çıktığı böyle bir çağda Harvard’da, Bill Gates’in ya da Mark Zuckerberg’in gezindiği koridorlarda Silikon Vadisi’ni yerinden oynatacak yeni atılımlar üzerine çalışmak, Milano’da moda tasarımı okuyarak dünyanın geri kalanın ne giymek isteyeceğine karar vermek ya da Polanski ve Kieslowski gibi usta yönetmenlerin ayak izlerini takip edip, Polonya’daki dünyaca ünlü Lodz Film Okulu’nda dünyanın en iyi kadrajlarını aramak için çalışmak -evet tüm bunlar- artık o kadar da uzak olasılıklar değil.
Ne var ki bu ışıltılı çağın en az onun kadar parlak gençleri çoğu zaman tüm bu idealleri ve kurdukları hayalleri birkaç pürüz uğruna gözardı ediyor, rafa kaldırıyorlar.
- Yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?
- Yurtdışında okumak için vize almalı mıyım?
- Yurtdışında okumak için nasıl vize alacağım?
- Kabul edilir miyim?
- Vize başvurusunda transkript sunmam gerekir mi?
- Anne ya da Babamı sponsor göstermek zorunda mıyım?
- Vize sponsorluğu dilekçesini nasıl yazacağım? (Bkz: sponsorluk dilekçesi nasıl yazılır?)
- Tüm bunlar için ne kadar paraya ihtiyacım var? gibi pek çok haklı soruyla, özellikle öğrenci vizesi başvuru işlemleri hakkında çoğunlukla yersiz bir endişeye kapılıyorlar.
Neyse ki siz hayal kurmaya devam edip, akademik arayışınıza odaklanırken tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek birileri var.
Şimdi yanınıza aldığınız hayallerinizle şöyle bir arkanıza yaslanın. Bu sırada yurtdışında okumak için gerekli vize işlemlerinize dair tüm kaygılarınızı, endişelerinizi de bir kenara koyun ve tüm bu sorularınızın cevaplarını SaltVisa’nın tecrübeli ve uzman kadrosuna bırakın.
Bize mail veya whatsapp danışma hattımız yoluyla nerede olursanız olun, hemen şimdi ulaşabilirsiniz…
Yurtdışında Üniversite Okumak: Öğrenci Vizesi Nedir?
Yurtdışında eğitim görmek isteyenlerin başvurması gereken vize türü öğrenci vizesi olarak adlandırılıyor.
Öğrenciler için konsoloslukların vize şartları elbette ilgili konsolosluğa göre değişiklik gösteriyor. Ancak genellikle ilk ve en mühim adım öğrencilerin kabul edildikleri ya da edilebilecekleri bir okuldan aldıkları kabul belgesi. Bunun dışında öğrenciler vize başvurularında diğer meslek grupları ile aynı vize prosedürlerine tabi durumda. Yani öğrencilerin vize başvurularında konsoloslukların istediği evrakları eksiksiz hazırlamaları, vize başvuruları için randevu almaları, parmak izi isteyen konsolosluklara parmak izi vermeleri ve konsoloslukların ve varsa vize merkezlerinin vize ücretlerini eksiksiz ödemeleri başvuruları için yeterli oluyor.
Bu konudaki tüm diğer ayrıntılara ve yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için vize başvurusu nasıl yapılır, gerekli belgeler ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, konsolosluklara göre vize ücretleri ne kadardır? gibi tüm diğer sorularınıza hazırladığımız Öğrenciler İçin Vize Başvurusu rehberimizden ulaşabilirsiniz.