Almanya Vizesi

Randevulu İşlem: Evet
İşlem Süresi: 3-6 hafta
Vize Süresi: konsolosluk belirler

Verdiğimiz Hizmetler

Almanya Vizesi sayfamıza hoş geldiniz.

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Almanya vize işlemleri hakkında en temel bilgileri sizlerle paylaşma amacıyla hazırlanmıştır.

Vize işlemleri hakkında daha detaylı bilgi için lütfen ” BİZE ULAŞIN ” sayfamızı kullanın.

İyi okumalar diliyoruz…

Almanya Vizesi

Federal Almanya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen bordo pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidirler. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 6 aylık süre içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya vizesi almaktan muaftırlar.

Almanya seyahati gerçekleştirecek olan umumi pasaport sahipleri şayet daha önce çok girişli ve geçerliliği devam eden bir Schengen vizesi almışlar ise kısa süreli Almanya seyahatleri için yeniden vize almaları gerekmeyecektir.

Almanya bir AB üyesi devleti olmasının yanı sıra, aynı zamanda 1995 yılından bu yana Schengen birliği üyesidir. Schengen üye devletleri arasında yapılan protokol gereği Schengen ülkeleri arasında geçiş serbestisi bulunmaktadır. Kısa süreli 90 güne kadar alınan Almanya Schengen vizesi, Almanya’ya giriş hakkı vermesi ile birlikte Schengen vizesi uygulayan ülkelere de seyahat edilebilmektedir.

Almanya vizeleri kısa dönem Schengen vizeleri ve uzun dönem Almanya ulusal vizesi olarak iki ayrı başlık altında sınıflandırılmaktadır.  Kalış süresi çeşitli sebeplere bağlı olarak 90 günden uzun olan kişiler Almanya ulusal vize başvurusu yapmalıdırlar. Almanya aile birleşimi, uzun dönem eğitim, Almanya’da çalışmak ve Almanya’da iş kurmak isteyen kişilerin başvuruları bu kategori de değerlendirilmek üzere Almanya İstanbul Konsolosluğu ve Almanya Ankara Büyükelçiliği üzerinden yapılmaktadır.

Almanya Schengen bölgesine üye olmasından dolayı Schengen üye ülkeleri arasında imzalanan anlaşmaya göre geçerli Schengen vizesi olan kişilerin üye ülkeler arasında serbest dolaşma hakkı vardır. Almanya’dan alınan Schengen vizesi ile diğer üye ülkelerine geçiş yapabilir aynı şekilde diğer ülkelerden alınan Schengen vizesiyle Almanya ziyareti gerçekleştirilebilir. Avrupa Schengen bölgesi üye olan yirmi altı ülkeyi kapsamaktadır.

Bu ülkeler: Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, İzlanda’dır. İsviçre, Norveç ve İzlanda ülkeleri Avrupa Birliğine üye olmadıkları halde sözleşme gereği Schengen serbest dolaşım bölgesine dahildirler.

Schengen Bölgesine dahil olan ülkelere çeşitli amaçlarla seyahat etmek isteyen bölge ülkelerine dahil olmayan vatandaşlar, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları ülke Schengen bölgesine dahil ise vizelerini aldıktan sonra sözleşmede bulunan diğer ülkelere de vizesiz olarak 90 güne kadar olan seyahatlerini gerçekleştirebilme imkanları vardır.

Güncel Almanya vize ücretlerine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz (Almanya Vize Ücreti)

Almanya Schengen Vizesi

Almanya Schengen birliği üye devletleri arasında yer aldığı için kısa süreli turistik, ticari, aile arkadaş ziyareti, dil kursu, transit, tır şoförü, kültürel amaçlı vizeler Almanya Schengen vizesi kapsamında verilmektedir. Schengen vizesi C tipi kısa dönem vize olarak adlandırılmaktadır.

C tipi vize 180 günlük zaman dilimi içerisinde en fazla 90 gün kalış hakkı sağlayan ziyaretçi vizelerini ifade etmektedir. Bu bağlamda C tipi Schengen vizesi de kendi içinden alt kategorilere ayrılmaktadır.

Almanya transit vizesi ise A tipi vize olarak yine kısa dönem transit seyahatler için verilmektedir.

Almanya Konsolosluklarının vize çeşitleri;

  • Almanya turistik vize,
  • Almanya ticari vize,
  • Almanya aile-arkadaş ziyareti vizesi,
  • Almanya kültürel vize,
  • Almanya tır şoförü vizesi,
  • Almanya tıbbi tedavi vizesi,
  • Almanya Öğrenci vizesi,
  • Almanya Erasmus vizesi olarak belirlenmiştir.

Öğrenci vizeleri ve Erasmus vizelerine C tipi kısa dönem kapsamında müracaatta bulunmak isteyen kişilerin eğitim süresi en fazla 90 gün olabilmektedir. 90 gün üzeri eğitim amaçlı seyahat edilecekse D tipi ulusal vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya Schengen vizesi ve Almanya ulusal vizesi başvurusuna bağlı olarak süreler değişiklik göstermektedir. Almanya Schengen vize işlemleri değerlendirme süresi 15 iş günü olarak belirtilmektedir. Fakat Almanya konsolosluğunun yoğunluğuna bağlı olarak bu süre uzayıp kısalabilmektedir. Konsolosluk değerlendirme süresi 30 günü geçmişse bu durumda e-mail yoluyla konsolosluğa müracaat edilip bilgi alınmalıdır. Başvurunuzun durumuna göre konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilir veya sizden ek bir görüşme talep edebilir. Almanya ulusal vize adımlarında ise daha uzun bir değerlendirme süresi söz konusudur.

Almanya Aile Birleşimi, Almanya Çalışma İzni, Almanya’da İş Kurma Amaçlı Vize başvurularında Konsolosluğun sunulan belgeleri Almanya’daki resmi makamlardan onay alınması süreci 8-12 hafta arası sürebilmektedir. Bu yüzden vize başvurularında muhtemel veya beklenmedik bir aksaklıktan kaynaklanan gecikmeler yaşanmaması adına 90 gün önceden işlemlere başlanmış olması tavsiye edilmektedir.

Almanya Schengen vize başvuruları online sitem üzerinden aşamalar şeklinde takip edilebilmektedir. Aynı zamanda Schengen vizesi başvurunuzun durumunu Almanya vize başvuru merkezi veya işlem yapılan seyahat acentesi çağrı merkezlerini arayarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra Almanya ulusal vize başvurusu durumu ve aşamalarını başvuru merkezi online takip sistemi üzerinden takip etmek mümkün olmayacaktır.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için ” Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? ” yazımızı okuyabilirsiniz.[/vc_column_text]

Almanya Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler hususun en başında vize başvurusunu seyahatinize yetişecek bir tarihte tamamlamış olmanızdır. Almanya vize başvuru formu doldururken konaklayacağınız tarihlerin sunacağınız otel ve uçak rezervasyonu tarihleri ile doğru orantılı olması gerektiğini unutmayınız.

Ayrıca seyahat sağlık sigortası minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalıdır.

Resimler ise: nötr bir yüz ifadesiyle çekilen, güncel 3.5 X 4.5 ebatında arka fonu beyaz olmalıdır. Daha önce herhangi bir vizede kullanılan resimler güncel olsa bile Almanya konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Eğer son 3 yıl içerisinde Schengen vizesi alındıysa ve randevuya şahsen gidilmiyorsa sizin adınıza başvuru yapacak kişi ya da seyahat acentesi yetkilisine mutlaka vekaletname verilmelidir. Vize başvurunuza ilişkin olarak konsolosluğa beyan edilmesi gereken özel bir durumunuz varsa mutlaka bir niyet dilekçesi yazılarak durum bildirilmelidir.

Vize başvurusu esnasında sunduğunuz evrakların seyahat amacınızı eksiksiz bir şekilde belirtir ve destekler olduğundan emin olunmalıdır. Eksik belge ile yapılan başvuruların çoğu zaman Almanya vize reddi ile karşılaşacağını unutmayınız. (Bkz: Almanya vize reddi itirazı)

Almanya Vizesi İçin Banka Hesabında Ne Kadar Para Bulunmalı?

Almanya ve diğer Schengen ülkeleri için vize başvurularında, vize başvuru sırasında gösterilen para miktarının yanı sıra geçim, seyahat ve diğer ihtiyaçları karşılamak için banka hesabınızda yeterli miktarda bulunması gerekir. Bu tutar, vize için başvuru yapılan ülkenin vize koşullarına göre değişebilir. Almanya vize şartlarına göre, vize başvurusunda gösterilen para miktarı her gün için en az 45 € olmalıdır. Bu miktarın yanı sıra, seyahat sırasında ihtiyaç duyulan tüm harcamaların karşılanması için yeterli para miktarının banka hesabınız da bulunması gerekir. Örneğin, uçak bileti, konaklama, yolculuk sigortası gibi harcamaların karşılanması için banka hesabınız da yeterli para miktarının bulundurmaya özen gösteriniz.

Ayrıca, vize başvurusunda varsa birikim hesaplarınızın da konsoloslukla paylaşılmasını tavsiye ederiz. Bu tutar, vize başvurusu yapılırken gösterilen birikim hesabınızın bir bölümü veya tamamı olabilir. Bu tutarın banka hesabında bulunması, vize başvurusu yapılan ülkenin vize koşullarına göre değişebilir.

Almanya Vizesi Kimlere Verilir?

Değerli ziyaretçilerimiz Almanya vizesi, Almanya’ya giriş yapmak ve Almanya’da belli bir süre kalmayı planlayan kişilere verilir. Almanya vizesi, turistik, iş, öğrenci, aile birleşimi ve diğer amaçlar için verilebilmektedir.

Almanya vizesi, genellikle Almanya vizesi şartlarına uygun olarak başvuru yapan ve vize için gerekli belgeleri eksiksiz sunan kişilere verilebilir.

Almanya vizesi için başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımızın, vize şartlarını karşıladıklarından emin olmaları gerekir. Konsolosluğun vize şartları  arasında: düzenli gelirlerinizin ispatı, güven verici bir işe sahip olmanız, medeni durumunuz, pasaportun geçerlilik süresi, seyahatinizin amacı, seyahat sırasında ihtiyaç duyulacak para miktarının banka hesabınızda bulunması, seyahat sırasında ihtiyaç duyulan konaklama ve ulaşım giderlerinin karşılanması gibi kriterler yer alır. Ayrıca, vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız, Almanya’ya giriş yaptıktan sonra ülkede izin verilen süre içinde ülkeyi terk etmeyi planladıklarını göstermeleri gerekir.

Davetiyeli Almanya Vizesi Nedir, Nasıl Alınır?

Değerli ziyaretçilerimiz, davetiyeli Almanya vizesi, C tipi bir Almanya Schengen vizesi türüdür. Bu vizeye başvuracak vatandaşlarımızın Almanya’da düzenlenen özel bir etkinliğe, toplantıya veya aile, akraba, arkadaşlarını ziyaret etmek için davetiyeli Almanya vizesi almaya ihtiyaç duyabilmektedirler. Bu vize türü, genelde kişi, şirket veya kurumlardan özel bir davetiye almış vatandaşlarımız için geçerli bir vize türüdür. Almanya vizesi davetiyeler Almanya Belediyesi, Almanya şirketleri ve kurumları tarafından düzenlenebilmektedir.

Davetiyeli Almanya vizesine başvuru yapacak vatandaşlarımız aile-akraba ziyareti vizesi için başvuru yapacaklarsa davetiyelerini orijinal olarak, ticari/fuar vizesi için başvuru yapacaklarsa fotokopi belge olarak davetiyelerini edinebilirler.

Davetiyeli Almanya vizesi ile Konsolosluğun vereceği vize süresi davetiyenin kapsamına göre farklılık gösterecektir. Aile, akraba ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuru yapılacaksa verilecek olan vize süresi maksimum 90 gün kalışlı bir vize olacaktır. Ticari/Fuar vizesi için başvuru yapılacaksa yine verilecek olan vize Schengen vizesi olacağı için maksimum 90 gün kalışlı vize verilecektir.

Davetiyeli Almanya vizesine başvuru yapacakların davet eden kişi ile akraba olması, soyadı benzerliği olması gerekmez. Durumu nedeniyle Almanya’da ki akrabalarından davetiye alamayan vatandaşlarımızın belediye onaylı davetiye yerine A4 kağıda Almanca yazılmış ve imzalanmış bir mektup ve buna ek olarak davet edenin Almanya kimlik kartının kopyası da sunulabilir. Belediye onaylı davetiye yerine Almanca yazılmış bir davetiye alacaksanız bu davetiyenin aslını sunmanız gerekmez. Düzgünce taranmış bir belgeyi e-posta olarak temin edebilirsiniz.

Almanya Fuar Vizesi Nedir, Nasıl Alınır?

Değerli ziyaretçilerimiz, Almanya Fuar Vizesi, C tipi bir Almanya vizesi türüdür. Bu vize aynı zamanda 26 Schengen üye ülkesine giriş yapmanıza da imkan veren bir Schengen vizesidir. Schengen vize geçmişinize göre konsolosluk size 1 girişli Almanya fuar vizesi veya çok girişli/multiple fuar vizesi verebilir. Almanya’da düzenlenen fuarda stand açacak veya fuar ziyaretinde bulunacak kişilerin başvuru yapması gereken vize türü Almanya ticari vizesidir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için fuara katılmak için davet edilmiş olmanız ve fuar düzenleyen kurumdan davetiye almanız gerekir. Davetiyenin aslını ibraz etmeniz gerekmez. E-mail ortamında QR kodlu davetiye almanız yeterlidir. Bu vize türü şirket sponsorluğunda vize başvurusu yapılacak bir vize türüdür. Diğer bir deyişle Almanya fuar vizesine başvuru yaparken bağlı bulunduğunuz şirketin banka hesap dökümlerini de sunmanız istenir.

Almanya fuar vizesi için başvuru yapılması gereken en geç süre seyahat tarihinden 1 ay öncesidir. Vize başvurularının sonuçlanma süresi ise 3-4 hafta arasında değişiklik gösterir.

Her başvuru sahibi ikamet ettiği şehre hizmet veren Konsolosluk veya vize başvuru merkezine başvuru yapmalıdır. Tüm başvurular randevulu kabul edilir. Vize randevuları için İdata servis ücretinin ödenmesi zorunludur. Konsolosluk ücreti ise randevu günü Euro olarak tahsil edilecektir.

Almanya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Almanya vizesi için randevu alma işlemi, genellikle Almanya Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’nun İnternet sitesinden değil yetkili vize aracı kurum olan İdata şirketinin web sayfasından alınacaktır. Aşağıdaki adımları izleyerek İdata üzerinden Almanya vize randevunuzu alabilirsiniz:

Öncelikle, İdata web sayfasını ziyaret edin ve vize başvurusu için gerekli şartları inceleyin.

Daha sonra, İdata Almanya Schengen vize randevu formunu doldurun ve sizden talep edilen bilgileri eksiksiz  girin. Bu bilgiler daha çok, pasaport bilgileri, iletişim bilgileri ve seyahat amaçları gibi bilgileri içermektedir.

Randevu alma işleminin tamamlanmasından sonra, sistem tarafından size bir randevu tarihi ve saatini içeren bir e-mail gelecektir. Aynı zamanda ekran açıkken randevu belgenizi bilgisayarınızın masa üstüne indirerek bu belgenin çıktısını alabilirsiniz. Bu tarih ve saatte, Almanya vize başvuru merkezi İdata’ya evraklarınızı teslim edeceğiniz ve parmak izinizi vereceğiniz tarih olacaktır.

Randevu tarih ve saatinde İdata’da hazır bulunarak hazırlamış olduğunuz başvuru belgelerini teslim edin ve vize ücretinizi ödeyin. Bu günden sonra vize işlemlerinizin sonuçlanma süresi 3-4 hafta arasında değişiklik gösterecektir. Konsolosluk vize başvurunuzu kabul ederse pasaportunuza vize etiketiniz  yapıştırılacak ve vizeniz verilecektir. Eğer vize başvurunuz kabul edilmezse Konsolosluk vize başvurunuzu neden kabul etmediğini belirterek pasaportunuzla birlikte size bir mektup verecektir.

Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Değerli ziyaretçilerimiz merhaba, 2024 Almanya vize ücreti ne kadar? konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz.

Almanya Schengen vize ücretleri 2 Şubat 2020 tarihinde 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkarılmıştır.

Ayrıca artan döviz kurları nedeniyle İdata hizmet ücretlerini güncellemiştir. 2024 yılındaki Almanya vize ücretleri ile alakalı detaylı bilgileri sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

Lütfen okumaya devam ediniz..

2024 Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

  • 2024 yılı Almanya Schengen vize ücreti: 80 €
  • 0-12 yaş arası çocuklar vize harç ücretlerinden muaftır.
  • 2024 Almanya Ulusal vize (D tipi) ücreti : 75 €
  • 0-12 yaş arası çocuklar için Ulusal vize (D tipi) ücreti: 37.50 €
  • Almanya ulusal vize randevu ücreti: 160 TL

2024 Almanya Turistik Schengen Vize Ücreti Ne Kadar?Almanya 90 gün altı kısa süreli vize kategorileri olan: turistik, ticari, fuar, konferans, aile akraba ziyareti, staj ve kısa süreli eğitim vizesi başvuruları Schengen vize kapsamında değerlendirilmektedir ve standart vize ücreti uygulaması bulunmaktadır.

Bu doğrultuda Türkiye’de bulunan Almanya Konsolosluklarının 2024 turistik Schengen vize ücreti Avrupa Birliği komisyonları tarafından 80 Euro olarak belirlenmiştir.

Almanya vizesine başvuru yapacak bebek ve çocuklar için vize ücretleri ile alakalı bazı kolaylıklar sağlanmıştır. Almanya Konsoloslukları vize başvurusunda bulunacak 0-12 yaş arası çocuklardan vize harç ücreti almamaktadır.

İndirimli Almanya Vize ÜcretleriAvrupa Birliği komisyonları ile olan vize kolaylığı anlaşması nedeniyle bazı ülkelerin vatandaşları indirimli Almanya vize ücreti tarifesinden yararlanabileceklerdir.

Anlaşma gereği: Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Yeşil Burun Adaları, Makedonya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Ukrayna ve Kosova vatandaşları Almanya Schengen vize başvurularında indirimli vize ücreti olan 35 Euro ödeyeceklerdir.

Şehirlere Göre Almanya Vize Ücretleri 2024

  • İstanbul Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL
  • Ankara Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL
  • İzmir Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL.
  • Gaziantep Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL
  • Antalya Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL
  • Bursa Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL
  • Trabzon Almanya Schengen vize ücreti: 80 € + 670 TL

Almanya Schengen Vize Başvurularında Ek Giderler2024 yılında yapılacak Almanya Schengen vize başvurularında bazı ek giderler bulunmaktadır. Almanya Konsoloslukları Schengen vize başvurularını büyük oranda hizmet yüklenici vize aracı firma ile kabul etmektedir. Almanya Schengen vize başvuru işlemleri için Türkiye genelinde yetkilendirilmiş tek firma İdata’dır.

Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan yabancılar vize başvurularını İdata veya doğrudan konsolosluğa yapma hakkına sahiptirler. Vize başvurularını İdata aracılığıyla yapacaklar Konsolosluğun vize harç bedeline ek olarak İdata hizmet ücretini ödemeleri gerekecektir.

Ayrıca vize başvuru sahiplerinin konsolosluk vize harç ve İdata hizmet bedeline ek olarak seyahat sağlık sigortası, kargo hizmet ücreti ve bazı durumlar için İdata dış şube hizmet ücreti ödemeniz gerekecektir.

2024 İdata Almanya Vize Ücretleriİdata, Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Ankara Almanya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’deki tek Almanya vize başvuru merkezidir.

İdata, Almanya Schengen vizesi için İstanbul (Gayrettepe, Altunizade), Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Bursa, Trabzon’dan yapılacak başvuruları Alman Konsoloslukları adına kabul edecektir.

Ayrıca yine bu şehirlerden yapılacak vize başvurularında İdata, Alman Konsoloslukları adama vize ücretlerini tahsil edecek, başvuru sahiplerinin biyometrik bilgilerini Schengen Bilgi Sistemine kayıt edecektir.

Bu işlemler için Alman Konsoloslukları İdata hizmet ücretini Schengen vize harç ücretinin yarısını geçmeyecek şekilde düzenlemiştir.

2024 İdata hizmet ücretleri şöyle:

  • 0-6 yaş arası çocuklardan İdata hizmet ücreti: 0
  • 6 yaş ve üzeri kişiler için İdata hizmet ücreti: 670 TL.
  • İdata Vip vize başvuru ücreti: 1530 TL / 12 yaş altı çocuklar için : 775 TL.
  • İdata dış şube hizmet ücreti: 265 TL.
  • İdata vize başvuru formu doldurma ücreti: 92 TL.
  • İdata kargo hizmeti ücreti: 125 TL.
  • İdata biyometrik fotoğraf ücreti: 70 TL.
  • İdata fotokopi/çıktı ücreti sayfa başı: 4 TL.
  • İdata Almanya Ulusal vize randevu ücreti: 156 TL.
  • İdata hizmet ücretlerine ek olarak Konsolosluk vize harç ücretlerinin de ödenmesi gerekecektir.
  • Mobil başvuru ücreti: 3.596 TL

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için ” İdata Hizmet Ücretleri ” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Vize Ücretleri Nasıl Ödenir?

Almanya konsolosluklarının vize harç ücreti: sadece nakit ve Euro olarak ödenir. Metal, 200 Euro ve üzeri banknotlarla yapılacak ödemeler kabul edilmez.

İdata hizmet ücreti: nakit, TL ve kredi kartı ile ödenir. Tüm ücretler randevu günü İdata görevlileri tarafından tahsil edilir.

Almanya Vize Ücreti Muafiyetleri

Almanya Konsoloslukları bazı durumlar için vize muafiyet imkanı tanımaktadır. Vize ücretinden genel anlamda aşağıdaki durumda olanlar muaf tutulacaklardır. Ancak ücret muafiyeti ile alakalı son kararı Alman Konsoloslukları verecektir:

  • 12 yaş altı çocuklar,
  • Çalışma ve eğitim amacıyla seyahat edecek, temel eğitim, lisans, lisansüstü ve öğrencilere eşlik edecek öğretim üyeleri,
  • Konferans, seminer, kongre spor, kültürel ve eğitim etkinliklerine katılmak üzere kar amacı gütmeyen uluslararası kuruluşların 25 yaş ve altı çalışanları,
  • Geçerli vizenin olduğu pasaportta boş sayfa kalmamış ve vizesini yeni pasaporta transfer edecekler,
  • Alman ve AB vatandaşlarının en ve 25 yaş altı çocukları,
  • Diplomatik misyonların, Konsoloslukların, Uluslararası kuruluşların görevlileri, eşleri ve 25 yaş altı çocukları,
  • Almanya’da düzenlenecek resmi ticari fuarlarda stant açacak veya giriş kartı sunanlar,
  • Türkiye’deki resmi Alman kurumlarında çalışanlar Konsolosluk onayına bağlı olarak vize ücretinden muaf tutulabilirler.

Vize Reddi Alanlar Vize Ücretini Geri Alabilir mi?

Almanya vize ücretleri, vize başvuru dosyanızın değerlendirilmesi, biyometrik verilerinizin alınması için talep edilen bir ücrettir. Dolayısıyla vize reddi alanlar ödenmiş oldukları Almanya vize ücretini geri iade alamayacaklardır.

Diğer Schengen devletlerinin vize ücretleri hakkında daha detaylı bilgi için ” Schengen Vize Ücretleri ” yazımızı okuyabilirsiniz.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evrak ve Belgeler

Kişilerin durumuna göre talep edilen evraklar aşağıdaki gibidir.

  • Geçerliliği seyahat sonrası en az 3 ay daha devam eden pasaport
  • 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu veya aile arkadaş yanında kalınacaksa davetiye
  • En az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Almanya Vize Başvuru Formu
  • Kimlik fotokopisi, yabancılar için oturum izni
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Banka hesap dökümü

SSK’lı Çalışanlar için Ek Olarak İstenilen Belgeler;

  • İş yeri izin yazısı
  • Vize talep dilekçesi
  • İş yeri evrakları (faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi, vergi levhası)
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • Maaş bordroları (son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • SGK tescil ve hizmet dökümü

Bağkur’lular için Ek olarak İstenilen Belgeler;

  • Antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi
  • İş yeri evrakları( limited ve anonim şirketleri için faaliyet belgesi, vergi levhası, ortaklığı gösterir ticari sicil gazetesi, imza sirküleri. Şahıs firmaları için faaliyet belgesi ve sicil gazetesi zorunlu olmamakla birlikte herhangi bir meslek odası üyeliği varsa oda kayıt belgesi sunulmalıdır)
  • 4B hizmet dökümü

Devlet Memurları için Ek olarak İstenilen Belgeler

  • Görev ve izin yazısı
  • Varsa görev kimlik kartı
  • Son 3 aylık maaş bordroları

Emekliler için Ek olarak İstenilen Belgeler;

  • Şahsen yazılıp imzalanmış vize talep dilekçesi
  • Emekli kartı fotokopisi veya Emeklilik belgesi
  • Emekli maaşı bankası son 3 aylık hesap dökümü

Öğrenciler için Ek olarak İstenilen Belgeler;

  • Sponsor dilekçesi
  • Sponsorun mesleki durumunu gösteren belgeler
  • Sponsor bankası hesap dökümü (Son 3 aylık)
  • Öğrenci belgesi

Ev hanımları için Ek olarak İstenilen belgeler;

  • Sponsor dilekçesi
  • Sponsor mesleki durum evrakları
  • Sponsor banka hesabı (son 3 aylık döküm)
  • Sponsor kimlik fotokopisi
  • Evliyseniz evlilik cüzdan fotokopisi

Almanya vize danışmanlığı, Almanya vizesi için ilk defa başvuru yapacak vatandaşlarımız için tavsiye edilen bir hizmettir. Bilhassa iş hayatına yeni başlayan, asgari ücretli çalışan, sponsorlu vize başvurusunda bulunacak veya freelance olarak çalışan vatandaşlarımızın vize süreçlerinde olumsuz bir durumla karşılaşmamaları adına vize başvuruları için danışmanlık şirketlerinden destek almalarını tavsiye ederiz.

Almanya Vize Danışmanlığı Öncesi Konsolosluğun Vize Şartları

Almanya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaporta sahip vatandaşlarımız Almanya’ya yapacakları seyahatlerde vize almak zorundadır. Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan veya Türkiye Cumhuriyeti devletinin hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaportlarına sahip vatandaşlarımız Almanya’ya yapacakları kısa süreli seyahatlerinde vize almaları gerekmemektedir.

Almanya’ya maksimum 90 güne kadar seyahat edecek vatandaşlarımız Almanya Schengen vizesi için başvuru yapmaları gerekecektir.

Almanya’ya maksimum 90 güne kadar turistik, ticari, fuar ziyareti, konferans, seminer, kongre, kültürel ve sportif faaliyet, staj, erasmus, eğitim faaliyetleri, değişim programları ve aile, akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla yapılacak vize başvuruları Schengen vize kapsamında değerlendirilecektir.

Turistik vize dışında Almanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Konsolosluk mevzuatına uygun davetiye mektubu edinmeleri zorunludur.

Almanya’da 90 günden fazla konaklama yapacak eğitim, iş arama vizesi, çalışma vizesi, değişim programı, aile birleşimi gibi amaçlarla vize talep edecek vatandaşlarımız Almanya D tipi ulusal vizesi için başvuru yapmaları gerekecektir.

Her vize türü için hazırlanması gereken vize evrak listesi farklıdır. Her vize türü için hazırlanması gereken davet mektubu farklıdır. Yine kısa ve uzun süreli Almanya vize başvurularında ücretlendirme farklılık gösterebilir. Dolayısıyla tek tip vize mevzuatı, tek tip vize ücretlendirmesi ve vize başvurularında hazırlanması gereken tek tip vize ücretlendirmesi bulunmamaktadır. Öyle ki Almanya vize başvurularını sonuçlanma süresi yine başvuru yapılacak vize türüne göre değişiklik gösterecektir.

Bu sebeple Almanya vize prosedürleri başvuru yapılacak vize türüne, başvuru sahibin mesleğine göre değişiklik gösterecektir.

Almanya Federal devletinin Türkiye’de vize departmanı olan 3 farklı konsolosluğu bulunmaktadır. Bunlar:

  • Almanya Büyükelçiliği Ankara,
  • Almanya Başkonsolosluğu İstanbul ve
  • Almanya Konsolosluğu İzmir’dir.

Her konsolosluk belirli şehirlere hizmet vermektedir. Ancak vatandaşlarımız istediği Alman konsolosluğuna vize başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Ek olarak Almanya kısa süreli vize başvuruları için Türkiye geneli yetkilendirilmiş özel bir vize şirketi de bulunmaktadır. Bu vize şirketinin adı İdata’dır.

İdata: özel bir şirkettir ve İdata’nın Türkiye ve Alman devleti ile doğrudan bir ilişkisi bulunmamaktadır. İdata, Alman Konsolosluklarının aksine sadece 3 farklı şehirde değil yurt genelinde bir vize hizmet sağlamaktadır. (bkz: vize merkezi nedir?)

İdata: İstanbul (Anadolu Yakası, Avrupa Yakası) Bursa, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’dan yapılacak Almanya Schengen vize başvurularını kabul etmektedir.

Vize başvurularını İdata’ya yapacak vatandaşlarımız Almanya Konsolosluklarının vize harç bedeli olan 80 €’ya ek olarak İdata servis hizmeti ücreti 1.085 TL  ödemeleri gerekecektir.

Almanya vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımız vize başvuruları için randevu almaları zorunludur. Almanya vize randevuları ücretsizdir. Konsolosluk ve İdata’ya yapılacak vize başvurularında randevular İdata web sayfasından veya İdata çağrı merkezinden alınacaktır.

Almanya Schengen vizesine en geç başvuru yapma süresi başvurunun yapılacağı şehre bağlı olarak 15 ve 30 iş günü olarak değişebilmektedir. Schengen vizesi için en erken başvuru yapma süresi ise 180 gündür. Vize başvurularını 6 Aydan önceden yapacak vatandaşlarımızın vize başlangıç tarihi (du from) vize başvuru formlarında, dilekçelerinde ve uçak ve otel rezervasyonlarında bulunan tarihlerden yola çıkılarak belirlenecektir.

Almanya Schengen vizesi için ilk defa başvuru yapacak kişilerin vize başvuruları sırasında hazır bulunmaları ve parmak izi bilgilerini Schengen veri tabanına kayıt ettirmeleri zorunludur. Verilecek olan parmak izi beyanları bazı Schengen konsoloslukları hariç tüm Schengen konsolosluklarında 5 yıl geçerli kabul edilecektir. (bkz: Almanya vizesine ilk defa başvuru yapacaklar için tavsiyeler)

Schengen vizesi için parmak izi vermiş kişilerin Schengen vize etiketlerinin üstüne “VIS” notu düşülecektir. Bazı durumlarda vize etiketine “VİS” notu düşünmeyebilir.

12 yaş altı çocukların Schengen vize başvurularında parmak izi vermeleri gerekmemektedir. Aileleri çocukları adına vize müracaatında bulunabilirler. Çocukları için vize talep edecek seyahate katılmayan ebeveynin noter onaylı muvafakatname hakkında belgesi hazırlamaları gerekecektir. Bu belgenin İngilizce veya Almanca tercüme edilmesi gerekmez. Ailece aynı anda başvuru yapan ve başvuru anında hazır bulunan ebeveynlerin ise noter onaylı muvafakatname belgesini hazırlamaları gerekmez.

Vize başvurularında konsolosluk görüşmesi yapılmamaktadır. Dolayısıyla bir vize mülakatı olmayacaktır.

Almanya vizesi için gerekli evraklar eksiksiz hazırlamış vatandaşlarımız randevu günü İdata veya Konsolosluğun vize departmanına evraklarını teslim edebilirler.
Vize ücretleri başvuru sırasında tahsil edilecektir. Konsolosluk vize harç ücreti olan 80 € döviz cinsinde İdata servis ücreti ise TL olarak tahsil edilecektir.
Ücret ödemesi sonrası başvuru sahipleri parmak izi beyanında bulunacaklardır. Kimlik, ehliyet ve pasaport çıkartma işlemleri için verilen parmak izi beyanları geçerli değildir.

Vize başvurularını İstanbul, Ankara ve İzmir’den sorunsuz olarak yapmış vatandaşlarımızın işlemleri 15-25 iş günü, Bursa, Trabzon, Gaziantep ve Antalya’dan yapmış vatandaşlarımızın işlemleri ise 20-30  iş günü aralığında sonuçlanacaktır.

almanya-vize-danismanlik
almanya-vize-danismanlik

Almanya Vize Danışmanlığı Almanın Avantajları

  • Vize başvurularınız eksiksiz ve hızlı yapılır,
  • Vize başvuru süreci danışman şirket aracılığıyla yönetilir,
  • Muhtemel vize ret oranları asgari düzeye indirgenir,
  • Doğru vize kategorisine başvuru yapılır,
  • Konsolosluklara ulaşamayanlar, vize başvuru merkezinden net bilgi alamayanlar soruları için muhatap bulur ve net bilgilere ulaşır.
  • Muhtemel konsolosluk mülakatı için hazırlıklı olunur,
  • Çok girişli (multiple) Almanya vizesi alabilir,
  • Uzun süreli Schengen vizesi alınabilir.

Almanya Vize Başvurularında Kimler Danışmanlık Hizmeti Almalı?

  • Almanya vizesi için ilk defa başvuru yapacak kişiler,
  • Acil Almanya vizesi için başvuru yapacak kişiler,
  • Maaşını asgari ücret üzerinden alanlar,
  • Sadece kira geliri ile geçinenler,
  • Yurt dışında yaşayanlar,
  • Son yıllarda Somali, Afganistan, Suriye ve Irak’a seyahat etmiş kişiler,
  • Almanya’da aile, akraba ve arkadaşını ziyaret edecek olanlar,
  • Düzenli geliri olmayanlar,
  • Freelance çalışanlar,
  • Vize başvurularını sponsor göstererek yapacaklar,
  • Almanya’da bulunan sevgilisini ziyaret edecekler,
  • Almanya’ya eğitim amacıyla gitmek üzere vize talep edecek kişiler,
  • İşe yeni başlamış kişiler,
  • Almanya vizesine çiftçi olarak başvuru yapacaklar,
  • Almanya fuarlarında stant açacaklar,
  • Almanya iş arama vizesine başvuru yapacaklar,
  • Almanya aile birleşimi vizesine başvuru yapacaklar,
  • Vize başvuruları sırasında banka hesabında bakiye bulunmayanlar,
  • Uzun süreli Almanya Schengen vizesi talep edecek kişiler,
  • Gaziantep, Trabzon ve Antalya’dan başvuru yapacak kişilere vize danışmanlık hizmeti almaları tavsiye edilir.

Almanya Vize Başvurularında Danışmanlık Hizmeti Alınmazsa Ne Olur?

  • Vize başvurunuz işleme alınmayabilir,
  • Vize başvurunuz seyahatiniz için yeterli olmayabilir,
  • Vizeniz seyahat tarihinize yetişmeyebilir,
  • Vizenizin başlangıç tarihi yanlış tarihten başlayabilir,
  • Vizeniz yanlış basılmış olabilir,
  • Vize reddi alabilir,
  • Yeni vize ücreti ödemek zorunda kalabilir,
  • Daha sonra yapacağınız Schengen vize başvurularında olumsuz bir sicile sahip olabilir,
  • Vize alsanız dahi Almanya’ya veya Schengen bölgesine seyahat edemeyebilirsiniz.

Makaleler

Almanya Misafir Vizesi

Almanya Misafir Vizesi

Almanya misafir vizesi; Almanya’da yaşayan aile, arkadaş veya akrabasını maksimum 90 güne kadar ziyaret edecek kişilerin başvuru yapacağı vize türüdür. Almanya misafir vizesi için ziyaret edilecek yakınınızdan davetiye almanız zorunludur.…
Avrupa Futbol Şampiyonası İçin Almanya Vizesi

Avrupa Futbol Şampiyonası İçin Almanya Vizesi

Türkiye’nin de katılacağı 2024 Avrupa Erkekler Futbol Şampiyonası (Euro 2024) başlıyor. Ev sahibi Almanya. İlk düdük 14 Haziran 2024 tarihinde Bayern Münih’in stadı olan Allianz Arena’da çalacak. Bitiş düdüğü ise…
Türkiye'den Almanya'ya Vize Başvurusu Hizmeti

Türkiye’den Almanya’ya Vize Başvurusu Hizmeti

Türkiye’den Almanya’ya vize başvurusu hizmeti için hazırladığımız sayfamıza hoş geldiniz. Almanya’da yaşayanlar Türkiye’de yaşayan aile üyelerini, akrabalarını veya arkadaşlarını misafir etmek için Almanya’ya davet edecek kişiler öncelikle yakınları için Almanya…
Depremzedeler İçin Almanya Vize Şartları

Depremzedeler İçin Almanya Vizesi Şartları

Türkiye’de bulunan Almanya Konsoloslukları depremzedeler için Almanya vizesi şartlarını açıkladı. Almanya Konsoloslukları 13 Şubat’ta yapmış oldukları açıklamaya istinaden Türkiye’deki depremden etkilenen vatandaşlarımız Almanya’da yaşayan birinci ve ikinci derece yakın akrabalarını…
Doğum İçin Almanya Vizesi

Doğum İçin Almanya Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, doğum için Almanya vizesi konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Almanya’da doğum yapacak kızını, ablasını, gelinini, kardeşini veya akrabasını ziyaret edecek kişilerin yapacak oldukları…
Öğrenciler İçin Almanya Vizesi

Öğrenciler İçin Almanya Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, ” Öğrenciler için Almanya Vizesi ” konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Her yıl sadece Türkiye’den binlerce öğrencinin Erasmus+ benzeri programlarla eğitim görmek veya çeşitli Avrupa Birliği projelerinde gönüllü…
Emekliler İçin Almanya Vizesi

Emekliler İçin Almanya Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, Emekliler için Almanya Vizesi konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa emekli olup Almanya vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımız için hazırlanmıştır. Emekli olan veya emekli…
Çalışmayanlar İçin Almanya Vizesi Alma Şartları

Çalışmayanlar İçin Almanya Vizesi Alma Şartları

Değerli ziyaretçilerimiz, çalışmayanlar için Almanya vizesi alma yöntemi konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: çalışmayan, işsiz ve SSK’sı yatmayan ancak Almanya vizesi için başvuru yapacak vatandaşlarımıza…
Almanya Vize Reddi İtirazı Nasıl Yapılır?

Almanya Vize Reddi İtirazı Nasıl Yapılır?

Değerli ziyaretçilerimiz, Almanya vize reddi itirazı nasıl yapılır? konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Almanya vize başvurusu reddedilen, vize reddi sonrası tekrar başvuru yapacak ve Almanya…
Almanya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Almanya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Almanya vize randevusu nasıl alınır? konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoş geldiniz. Almanya Büyükelçiliği Ankara 5 Mart 2024 tarihinden itibaren Almanya Schengen vize randevu alma sisteminde değişikliğe gitmiştir. Bu doğrultuda yeni…
Almanya Vizesi Hakkında Soru ve Yorumlar

Almanya Vizesi Hakkında Soru ve Yorumlar

Değerli ziyaretçilerimiz, Almanya vizesi hakkında soru ve yorumlar üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Almanya vizesi Türk vatandaşlarının en çok aldığı Schengen vizeleri arasında ilk sırada gelmektedir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Almanya vizesi hakkında…
İdata Aracılığıyla Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

İdata Aracılığıyla Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

İdata aracılığıyla Almanya vizesi nasıl alınır? İdata aracılığıyla Almanya vizesi alacak vatandaşlarımız vize başvurularını İstanbul (Gayrettepe, Altunizade), Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Antalya ve Bursa’da bulunan İdata vize başvuru merkezlerine yapabileceklerdir.…
Almanya Vizesi Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Almanya Vizesi Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Almanya vizesi başvurusu nereye nasıl yapılır? Almanya vizesi başvurusu için: Konsolosluğun yetkili vize merkezi İdata.com.tr web adresi ziyaret edilmeli, vize randevusu oluşturulmalı, vize belgeleri eksiksiz hazırlanarak randevu günü İdata ofisinde…
Almanya Vize Acentası

Almanya Vize Acentası

Almanya vize acantası: Almanya kısa ve uzun süreli vize başvurularında danışmanlık hizmeti veren veya Almanya vize başvurusunu başvuru merkezine gitmeden (VIS durumunda) yapmak isteyen vatandaşlarımız için hizmet veren firmalara Almanya…
Almanya Vizesi Almak Zor mu?

Almanya Vizesi Almak Zor mu?

Almanya vizesi almak zor mu? Almanya Schengen vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirmiş, Türkiye’de düzenli bir gelire sahip, seyahatinin içeriği net ve anlaşılır olan kişiler için alması kolay bir vizedir.…
Freelance Çalışanlar İçin Almanya Vizesi

Freelance Çalışanlar İçin Almanya Vizesi

Freelance çalışanlar için Almanya vizesi nasıl alınır? Konusu üzerine hazırladığımız web sayfamıza hoşgeldiniz. Değerli ziyaretçilerimiz, Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve freelance çalışan olduğunuz için vize başvurunuzun reddedileceğini düşünüyorsanız…
Almanya Düğün Vizesi

Almanya Düğün Vizesi

Almanya düğün vizesi için başvuru da bulunacak vatandaşlarımız Almanya’ya düğün için seyahat ettiklerini belgelerle Konsolosluğa ispat etmeleri gerekmektedir. Değerli ziyaretçilerimiz merhaba, Almanya düğün vizesi işlemleri konusu üzerine hazırladığımız web sayfamıza…
Almanya Vizesi Emekliler Nasıl Alır?

Almanya Vizesi Emekliler Nasıl Alır?

Emekliler için Almanya vize işlemleri üzerine hazırladığımız web sayfamıza hoş geldiniz. Değerli ziyaretçilerimiz, emekli vatandaşlarımız başta Avrupa ülkeleri olmak üzere her yıl farklı farklı ülkelere turistik, ticari, fuar ve aile,…
Almanya Vize İşlemleri

Almanya Vize İşlemleri

Almanya vize işlemleri, Almanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın bu ülkeye giriş yapabilmeleri için tamamlamaları gereken zorunlu bir seyahat prosedürüdür. Almanya vize prosedürleri genel anlamda kapsamlı bir evrak hazırlığı ve Schengen veri…
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Değerli SaltVisa ziyaretçileri merhaba, Almanya vizesi kaç günde çıkar? konusu üzerine hazırladığımız web sayfamıza hoşgeldiniz. Sayfamızın devamında Almanya vize işlemleri ile alakalı: Almanya ekspres vize başvurusu var mı? Almanya vize…
Almanya Vizesi Tavsiye

Almanya Vizesi Tavsiye

Almanya vize başvuruları için 20 süper tavsiye… Nelere dikkat edilmeli, vize kaç günde çıkar, vize reddinden ne yapılmalı, Konsolosluk randevuları hakkında bilgiler…

Almanya İş Arama Vizesi

Almanya İş Arama Vizesi

Almanya Konsolosluğunun yeni vize kategorisi. Yüksek öğrenim mezunuysanız Almanya’da iş aramak için özel vize alabilirsiniz. Almanya iş arama vizesi hakkında…

Çalışanlar İçin Almanya Vizesi

Çalışanlar İçin Almanya Vizesi

Çalışanlar İçin Almanya Vizesi. Şirket Çalışanları Nasıl Vize Alır? Almanya Vizesi için Gerekli Evraklar, Başvuru Formu ve Vize Ücretleri Hakkında Bilgi

Google Değerlendirme Notu
4.9
951 yoruma göre
js_loader