Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi

Schengen vizesi geçerlilik süresi vize etiketi üzerinde bulunan bilgilerden yola çıkılarak öğrenilebilmektedir. Alınmış olan her Schengen vizesinin üzerinde vizenin son kullanma tarihi bulunurken, Schengen vizeleri: başvuru sahiplerinin seyahat sürelerine veya maksimum 5 yıl süreli olacak şekilde belirlenebilmektedir.

Faydalı Bilgiler:

Değerli SaltVisa ziyaretçileri,

Schengen vizesi geçerlilik süresi konusuna geçmeden önce isterseniz Schengen vizesi hakkında en temel bilgileri birlikte göz atalım. Çünkü bazı durumlarda bu bilgiler oldukça önemli hale gelebiliyor.

  1. Aldığınız ancak bir sebepten ötürü kullanmadığınız Schengen vizesinin geçerlilik süresi sona ermiş olabilir. Seyahat planı yapmadan önce vizenizin geçerlilik süresini kontrol etmeyi unutmamalısınız.
  2. Kullanılmayan Schengen vize süresi mücbir sebepler bulunmadığı sürece yurt dışından veya Türkiye’de uzatılmaz. Dolayısıyla yeni vize başvurusu yapmanız gerekecektir.
  3. Schengen vize süreleri kademeli olarak arttırılarak maksimum 5 yıl olarak onaylanır. Schengen vize süresi  Amerika vizesinde olduğu üzere 10 yıllık verilmemektedir.
  4. İlk defa vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımıza uzun süreli Schengen vize beklentisinde olmamalarını tavsiye ederiz.
  5. Geçmiş Schengen vizelerini doğru kullanmamış vatandaşlarımız uzun süreli Schengen vizesi alamayabilir.
  6. Sadece Turistik amaçlı Schengen vizesi talep eden vatandaşlarımız uzun süreli vize alamayabilir.
  7. Ayrıca çok fazla göç talebi alan, Türkiye ile diplomatik ilişkisi iyi seviyede olmayan ülkelere yapılacak vize başvurularında uzun süreli Schengen vizesi alamayabilirler.

Konu hakkında en uzun vize veren ülkeler yazımızı okuyabilirsiniz.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi: sınırları anlaşmalarla belirlenmiş toplamda 26 ülkeden oluşan özel seyahat bölgesine tek bir vize ile seyahat etme imkanı veren vizedir. Schengen vize: Avrupa ülkelerine yapılacak seyahatlerde vatandaşlarımızın en çok aldığı vizedir. Schengen vizeleri belirli sürelere göre düzenlenir ve maksimum 5 yıllık vize verilir. 5 yıllık Schengen vizesi kişiye 5 yıl boyunca Schengen alanında ikamet etme hakkı vermemektedir.

Schengen vize, kısa süreli seyahatler için düzenlenen C tipi bir vizedir. Maksimum 5 yıllık olarak onaylansa dahi konaklama süreleri maksimum 180 gün içerisinde 90 gün olacak şekilde verilir. Bu süreler maksimum sürelerdir. Vize başvuru sahibin Schengen seyahat geçmişine bağlı olarak konaklama süreleri kademe kademe arttırılıp 90 güne tamamlanır. (Bkz. Schengen vize kuralları)

Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi Nasıl Belirlenir?

Schengen vizesi geçerlilik süresi, Konsolosluklar ve ülkelerin Göç Ofisleri tarafından birçok farklı kriter göz önünde bulundurularak belirlenmektedir.
Bu kriterler genel itibariyle aşağıdaki gibidir:

  • Vize başvurusunda bulunulacak ülkenin göç politikası,
  • Vize başvurusu yapılan ülke ile Türkiye arasındaki iyi ilişki,
  • Başvuru yapılacak vize kategorisi ve
  • Başvuru sahibinin Schengen vize sicilidir.

Kullanılmayan Schengen Vizesinin Geçerlilik Süresi Nereden Öğrenilir?

Değerli ziyaretçilerimiz, öncelikle Schengen vizeleri belirli sürelere göre düzenlenen bir vizedir. Dolayısıyla her Schengen vizesinin bir geçerlilik süresi, diğer bir deyişle her Schengen vizesinin bir son kullanma tarihi olacaktır. Schengen vize süreleri kişinin seyahat sürelerinden başlayarak maksimum 5 yıl olacak şekilde düzenlenebilecektir. Kullanılmayan Schengen vizesinin geçerlilik süresini belirleyecek unsur vizenin sona erme tarihidir.
Aldığınız ancak kullanmadığınız Schengen vizesinin geçerli olup olmadığını vize etiketinden yola çıkarak öğrenebilirsiniz. Schengen vize etiketindeki 10. ve 11. bölümleri genel itibariyle kullanmadığınız Schengen vizenizin geçerliliğini belirleyecek olan bölümlerdir.

schengen-vizesi-gecerlilik-suresi
Schengen vizesi gecerlilik suresi
  • Vizenin başlangıç tarihi (from),
  • Vizenin bitiş tarihi (until),
  • Vize ile Schengen bölgesinde ne kadar süre konaklanabileceği (duration of stay)
  • 11. bölümünden ise vize ile Schengen bölgesine kaç kere giriş yapılacağı belirtilmektedir.
Featuredschengen vizesi
Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Popüler Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
1034 yoruma göre
js_loader