Serbest Meslek Sahipleri İçin Vize

Değerli ziyaretçilerimiz, Serbest meslek sahipleri için vize işlemleri standart vize başvurularına oranla daha titiz yürütülmesi gereken bir başvurudur. Çünkü bilindiği üzere, konsolosluk yetkililerinin vize verip vermeyeceği bazı prosedürlere ve başvuru sahibinin sunduğu belgelere/durumuna göre belirlenir. Bu evraklar arasında yer alan gelir kanıtlayıcı belge ise düzenli, SGK’lı işi olanlar için temin edilmesi kolay bir belgedir. Fakat serbest meslek icra eden küçük esnaf, kahvehane sahibi, tekel büfe sahibi, lokantacı vs. gibi kişiler bu konuda çoğu zaman ne yapacağını bilememektedir ve durumları hakkında Konsoloslukları yeterince bilgilendirilmediği için vize reddi gibi olumsuz durumlarla karşılaşabilmektedirler.

Serbest meslek sahipleri için vize almanın detayları da neredeyse İnternet kaynaklarından bulunamayan bir bilgidir.

Serbest meslek sahiplerinin vize sıkıntısına derman olacağını düşündüğümüz bu yazıda, esnaflar için Schengen vizesi nasıl alınır? Gerekli evraklar neler? Vize fotoğraf ölçüsü nedir? Serbest meslek sahipleri davetiyeli vize nasıl alır? gibi konulara yer vermeye çalıştık.

Vize işlemlerinizi başlatmak için lütfen Bize Ulaşın sayfamızı ziyaret ediniz.

Detaylı bilgi için keyifli okumalar diliyoruz…

Kimler Serbest Meslek Sahibidir?

Vize başvurusu yapmadan önce serbest meslek sahiplerinin kim olduğunu ve en önemlisi de sizin serbest meslek sahibi kişiler grubuna girip girmediğinizi bilmeniz gerekiyor.

Serbest meslek sahibi olarak tanımlanan kişiler herhangi bir işverene bağlı olmadan çalışan ve kendi mesaisini kendi yönetenlerdir ve birçok meslek grubu da bu tanım içerisinde yer alabilir. Bu noktada “şirket/işletme sahibi” kategorisiyle karıştırmamak gerekir.

Kendine ait işletmesi olan küçük esnaf, çaycı, kahvehaneci, tekel büfe sahibi, lokantacı kişiler başta olmak üzere vergi mükellefi olanlar da serbest meslek erbabı olarak tanınır. Bu gibi formel mesleklerin yanı sıra yaratıcı işler ile uğraşan ressam, senarist, yönetmen, bestekar ya da yazar gibi sanatçılar da serbest meslek sahipleri arasında yer alır.

Serbest meslek sahipleri genelde bir ticaret odasına bağlıdır ve bu tarz kurumlarda kaydı vardır. Vize başvurusu yaparken de bağlı bulunulan odaya ait bazı belgeleri yetkililere sunmaları gerekir.

Serbest Meslek Sahipleri İçin Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Serbest meslek sahipleri vize başvurusu yapmak için öncelikle ziyaret edilecek olan ülkenin vize isteyip istemediğini kontrol etmelidir. Örneğin Schengen ülkeleri yeşil (hususi), gri (hizmet), siyah (diplomatik) pasaport sahiplerine 180 gün içerisinde yapacakları 90 günü aşmayan seyahatler için vize muafiyeti vermiştir. Bordo (umumi) pasaport sahipleri ise vize almak durumundadır.

Şayet vize zorunluluğu varsa başvuru sahibi kişi, geçerli bir pasaporta sahip olmalıdır. Pasaport 10 yıldan eski olamaz, en az 2 boş sayfası ve seyahat edilecek ülkenin vize prosedürlerine uygun olarak da ziyaret tarihinin bitişinden itibaren belirli bir süre daha geçerliliğe sahip olmalıdır ki dönüş işlemlerinde sıkıntı çıkmayacağına dair vize yetkilileri ikna edilebilsin.

Serbest meslek sahipleri için vize başvurusu diğer meslek gruplarında çalışan kişilerle neredeyse aynıdır fakat vize için gerekli evraklar listesinde farklılık görülmektedir. Aynı zamanda vize onayı için destekleyici birtakım belgeleri de temin etmek gerekir.

Her ülkenin farklı vize prosedürü vardır. Başvuru yapmadan önce bu konuda mutlaka detaylı bilgi almak gerekir. Serbest meslek sahipleri vize başvurusu için direkt olarak konsolosluğa veya büyükelçiliğe bireysel başvuru yapabileceği gibi, konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezlerinden de işlem gerçekleştirebilir. Ya da vize danışmanlık hizmeti alarak işlemler daha sağlıklı ve hızlı şekilde tamamlanabilir.

Konsolosluklar ve vize merkezleri çoğunlukla randevu sistemiyle çalışır. Vize başvurusunu İnternet sitesi üzerinden yaptıktan sonra evrak teslimi için randevu almak gerekir. Randevu günü ise gerekli evraklar vize yetkililerine teslim edilir ve vize sonucu için pasaportun teslim edilmesi beklenir.

Serbest Meslek Sahipleri Vize Başvurusunda Hangi Evrakları Hazırlamalı?

Serbest meslek sahiplerinin vize alırken hazırlaması gereken evrakların başında, bağlı bulunulan odadan alınmış kaşeli ve imzalı veya QR kodlu İngilizce yazı gelmektedir. Bir şirkete veya işverene bağlı olmaksızın çalışıldığı için iş durumunu destekleyici evraklar mutlaka başvuru sırasında sunulmalıdır.

Özellikle serbest meslek sahibi başta esnaflar olmak üzere vergi mükellefi olsun olmasın, başvuru sahibi hangi ticaret odasına ya da bu gibi yerlere kayıtlıysa oradan (kaydını gösteren) belgeyi İngilizce olarak temin etmelidir. Belge mutlaka kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır, elektronik olarak gönderilen belgeler kabul edilmez.

Serbest meslek sahipleri vize için son yılın vergi levha fotokopisi ile imza beyannamesi fotokopisini de hazırlamalıdır. Bu belgelerin ayrıca ıslak imzalı ve kaşeli olmasına gerek yoktur. Ayrıca İngilizce faaliyet belgesi ve sicil gazete fotokopileri ile varsa noter onaylı İngilizce tercüme ettirilmiş iş sözleşmesi ve başvuru sahibinin yetkinliğini gösterir sertifika veya diplomalarının fotokopileri de gerekir.

Ayrıca bir vize dilekçesi de yazılmalıdır. Dilekçede seyahat amacı belirtilirken tüm detaylara da yer verilmelidir. Seyahat sonrası ülkeye geri dönüleceğine dair destekleyici ve inandırıcı her ek belge vize onayı için yardımcı olacaktır.

Serbest meslek sahipleri vize başvurusu için gerekli olan evraklar şu şekilde listelenebilir:

  1. Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (Seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  2. İlgili ülkenin doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  5. Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  6. Vize harcı
  7. Otel, konaklama rezervasyonları
  8. Son 3 aya ait banka hesap dökümleri
  9. Son yılın vergi levha fotokopisi
  10. Son yılın imza beyannamesi fotokopisi
  11. Bağlı bulunulan odadan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı İngilizce yazı
  12. Varsa başvuru sahibinin yetkinliğini gösterir sertifika veya diplomalarının fotokopileri
  13. Varsa İngilizce faaliyet belgesi/Oda kaydı
  14. Varsa Ticaret sicil gazete fotokopileri
  15. Varsa işletme ruhsatı fotokopisi
  16. Vize talep dilekçesi
  17. Varsa kullanılan post cihazının son 3 ya da 6 aylık kaşeli, imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış ıslak imzalı banka hesap dökümü.
  18. Varsa tapu, araç ruhsatı veya kira gelirlerini gösterir ek gelir belgelerinin fotokopileri.
  19. Varsa evlilik cüzdanı fotokopisi
  20. E-devletten alınmış tüm aileyi alt alta gösterir, düşünceler bölümü işlenmiş, evli kadınların kızlık soyadını da içerir Nüfus-Aile kayıt örneği.

Not: gerekli belgeler sıkça başvurulan Schengen vizesi baz alınarak listelenmiştir. Evraklar vize talep edilen ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Detaylı ve güncel bilgilendirmeler için vize danışmanlarından yardım almanızı öneririz.

Serbest Meslek Sahiplerine Vize Çıkar mı?

Vize başvurusu sırasında bir yerde çalışıldığına dair belgeler oldukça önemlidir. Özellikle SGK hizmet dökümü, banka hesap hareketliliği, düzenli maaş alıyor olmak vs. gibi durumları belgelemek vize reddi almamak açısından kritik bir rol oynar. Dolayısıyla serbest meslek sahipleri vize başvurusu yapmadan önce vize çıkar mı? Sorusunun yanıtını merak ederler. Esnaf, lokantacı, kahvehane sahibi vs. olmak yani serbest meslek erbabı olmak konsolosluk yetkililerini vize verme konusunda ikna eder mi, diye kafalarda çok fazla soru ve tereddüt dolanmaktadır.

Şunu söylemek gerekir ki serbest meslek sahibi olup da vize alan çok fazla insan vardır. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve vize işlemlerinin doğru yönlendirmeyle yapılması vize alımında sorun yaşanmamasını sağlar.

Bu konuda iyi bir vize danışmanlık hizmeti almalı ya da ilgili konsolosluğun vize prosedürlerini dikkatli şekilde okuyup ona uygun olarak başvurunuzu tamamlamalısınız. İlk kez vize başvurusu yapacaksanız mutlaka danışman firmalara başvurmanızı öneririz.

Serbest meslek sahipleri vize almak için seyahat amaçlarını net ve detaylı şekilde açıklamalıdır. Ayrıca seyahat sonrası Türkiye’ye geri dönüleceğine dair ikna edici detayların yer aldığı belgeler de mutlaka sunulmalıdır. Örneğin evli ve çocuk sahibi kişiler tam vukuatlı nüfus cüzdanı vs. ibraz etmelidir veya bağlayıcı farklı sebepler belirtilmelidir.

Serbest Çalışanlar İçin Schengen Vize İşlemi

Yurt dışına yapılan seyahatlerin büyük çoğunluğu Schengen bölgesine yönelik olmaktadır. Serbest meslek sahipleri için Schengen vize işlemleri bu yüzden oldukça önemlidir. İşlemlerin nasıl gerçekleştirileceğinden önce Schengen ülkeleri hangileri, diye listeye bakmak gerekir. Schengen bölgesinde yer alan başlıca ülkeler şunlardır:

  • Belçika
  • Avusturya
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Almanya
  • Yunanistan
  • Macaristan
  • İzlanda
  • İtalya
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Malta
  • Hollanda
  • Norveç
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya
  • İspanya
  • İsveç
  • İsviçre
  • Lihtenştayn

Bu ülkelerden biri ziyaret edilecekse Schengen vizesi alınmalıdır. İlgili ülkenin vize prosedürüne göre, vize tek girişli de verilebilir çok girişli de… Tek girişli verilmesi demek, yalnızca vize talep edilen ülkenin ziyaret edilebileceğidir. Çok girişli vize ise tüm Schengen bölgesinin vize süresi boyunca ziyaret edilebileceği anlamına gelir.

Örneğin Almanya’yı ziyaret etmek isteyen bir esnaf, Schengen bölgesinde en çok vakit geçireceği ülke Almanya ise vize talebini bu ülkeden yapmalıdır. Ya da eşit sürede kalınacaksa ilk giriş yapılan ülkenin Almanya olması gerekir.

Schengen vize işlemleri iData, VFS Global gibi vize merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Hangi ülkenin hangi vize merkeziyle işlem yaptığını bilmek gerekir. Sonrasında ilgili vize merkezinin İnternet sitesine girerek hesap oluşturmalı ve giriş yapmalısınız. Seyahat amacına uygun vize türünü seçtikten sonra randevu kaydı oluşturmalısınız. Gerekli evrakların temini sonrası randevu günü vize merkezinde hazır bulunmalısınız. Evrak teslimi ve parmak izi kaydı yaptıktan sonra ise başvuru işlemleri tamamlanmış olur. Pasaport teslimi için takipte kalmalısınız.

Serbest Meslek Sahipleri İçin Davetiyeli Vize İşlemi

Serbest meslek sahipleri için davetiyeli vize işlemleri oldukça önemlidir. Yurt dışında ikamet eden aile, akraba, arkadaş ziyareti için vize başvurusu yapacak olan serbest meslek sahipleri öncelikle vize davetiyesi sahibi olmalıdır. Yani ziyaret edilecek olan kişi tarafından sizin adınıza yazılmış bir davetiye mektubuna sahip olunması gerekir.

Davetiyeli vize işlemi için davetiye gönderen kişinin -akrabanız ya da arkadaşınız olsun fark etmez- bulunduğu ülkede resmi olarak ikamet etmesi gerekir. Vize için davetiye ziyaret edilecek olan yakınınızın ikamet ettiği bölgedeki belediye tarafından onaylanmalıdır ve orijinal belge olmalıdır. Bazı durumlarda ise online davetiye kabul edilmektedir.

Davetiye ilgili ülkenin Konsolosluğu’na hitaben yazılmalı, planlanan seyahatin detaylarını içermeli, İngilizce, Türkçe veya o ülkenin resmi dilinde yazılmış olmalıdır.

Davetiye kesinlikle vize talep edilen ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.

Davet edilen kişiye ait şu bilgiler mutlaka davetiye mektubunda yer almalıdır:

  • Pasaportta göründüğü şekliyle adı ve soyadı
  • Doğum tarihi
  • Adres ve telefon numarası
  • Davet eden ve davet edilen arasındaki yakınlık seviyesi (akraba, arkadaş vs.)
  • Ziyaretin amacı
  • Ziyaret süresi
  • Konaklama bilgisi

Davetiye yazan kişiye ait şu bilgiler de mutlaka belgede yer almalıdır:

  • Pasaportta göründüğü şekliyle adı ve soyadı
  • Doğum tarihi
  • Ziyaret edilecek olan ülkedeki adresi ve telefon numarası
  • İşi ve unvanı
  • Ülkedeki yasal durumu (oturum izni vs.)
  • Yasal durumu ispatlayan belgeler (Örneğin o ülkede doğmuşsa doğum sertifikasının fotokopisi, vatandaşı ise nüfus kağıdı veya benzerinin fotokopisi, göçmense göçmen kartı ve oturumun fotokopisi)

Vize davet mektubu örneği

“25 Şubat 2024

Almanya Başkonsolosluğu’na,

Konu: Rıfat Kaleli’nin vize başvurusuna ek davet mektubu

Torunum Rıfat Kaleli, ameliyatım dolayısıyla refakatçim olacaktır. Bu sebeple 3–10 Mart 2024 tarihleri arasında, 8 gün olmak üzere, beni Almanya, Berlin’de ziyaret edecektir. Kendisi seyahati boyunca aşağıda belirttiğim adreste, benim evimde kalacaktır.
Eckermannstraße 24, 12683 Berlin, Almanya

Ben Hatice Kansu, Almanya, Berlin’de oturma iznine sahibim ve şu anda emekliyim. Davet mektubu ile beraber gönderdiğim belgeler arasında emeklilik belgemin ve maaş hesabıma ait dökümlerin bir kopyasını bulabilirsiniz. Misafirimin ziyareti boyunca tüm masraflarını karşılayacağımı ve bunun için yeterli maddi imkanlarım olduğunu beyan ederim.

Daha fazla bilgi gereksiniminiz olursa bana (…..) nolu telefon numarasından veya (……..) e-mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Hatice Kansu
(İmza)

Ziyaretçi bilgisi:
İsim: Rıfat Kaleli
Doğum tarihi: 11 Haziran 1991
Adres: Merkez, Anadolu Sk. No:00, 34310 Avcılar/İstanbul/Türkiye
Tel: (…..)”

Vize İşlemi İçin Pasaport Süresi Ne Kadar Olmalı?

Vize işlemlerinin yapılabilmesi için geçerli bir pasaport süresine sahip olmak gerekir. Pasaport 10 yıldan daha uzun süreli olmamalıdır. Yani son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Ayrıca asıl önemli nokta seyahat bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olmalıdır. Bazı ülkeler 6 ay daha geçerlilik olmasını şart koşar. Yine bu konuda da vize talep edilecek olan ülkenin prosedürleri mutlaka incelenmelidir.

Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Vize başvurusu için olmazsa olmaz belgeler arasında fotoğraf da yer almaktadır. Fakat vize fotoğrafı belirli kriterleri karşılamalıdır. Yoksa başvuru kabul edilmez ya da yeni fotoğraf çektirmeniz talep edilir.

İstisnai durumlar dışında vize için fotoğraf şu özelliklere sahip olmalıdır:

  1. Altı aydan eski olmamalı, 35 x 45 mm ebatlarında, açık renkli ve düz renkli fon üzerine, net ve nötr, lekesiz, mükemmel aydınlık ve kontrast ayarlarına sahip olmalıdır. Işık yüze eşit ölçüde dağılmış olmalı ve üzerinde gölge, yansıma, kırmızı göz efekti bulunmamalıdır. Kaliteli fotoğraf kağıdına yüksek çözünürlükte basılmış olmalıdır.
  2. Fotoğraf ilk planda kişinin yüzünü ve omuzlarını göstermeli (yüz fotoğrafın yüzde 70–80’ini kaplamalı), doğal renkleri yansıtmalıdır. Gözler açık ve rahatlıkla görünebilir olmalı, saçlarla kapanmamalıdır. Tam karşıdan çekilmiş olmalı, yandan (portre stili) ya da eğik olmamalı, yüzün her iki yanını da açıkça göstermelidir;
  3. Fotoğrafı çekilen kişi direkt olarak objektife bakmalı ve yüz hatları nötr bir ifade ile ağzı kapalı olarak net bir şekilde görülmelidir. Gözlük kullanılıyorsa, fotoğrafta gözlük üzerinde yansımalar olmadan, gözler açıkça görünecek şekilde olmalı ve gözlük camları renksiz olmalıdır. Kalın ve gözlerin bir kısmını kapatan çerçeveler kullanılmamalıdır.
  4. Başörtüsü kabul edilmektedir ancak yüz hatları çenenin alt ucundan tüm alın bölgesini ve yüzün her iki yanını kapsayacak şekilde açıkça görülebilir olmalıdır.

Serbest Meslek Sahipleri Vize Dilekçesini Nasıl Yazmalı?

Gidilen ülke fark etmeksizin vize başvurusu sırasında vize talep dilekçesi yazılmalıdır ve bu dilekçe gerekli evrakların yanına eklenmelidir. Çoğu ülke vize dilekçesini İngilizce olarak istemektedir ama Türkçe dilekçe kabul eden ülkeler de vardır. Dilekçeyi hazırlamadan önce bu detayı öğrenmek gerekir.

Vize dilekçesi konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Varsa iş yerinin antetli kağıdına yoksa A4 kağıdına kaşe ve imzalı hazırlanmalıdır. Aslında vize talebi bir iş başvurusu şeklinde düşünülürse dilekçe de bir ön yazı olmuş oluyor. Yani sunulan evrakların yanı sıra kişinin kendini tanıttığı ve seyahat detaylarını verdiği bir alan olarak konumlanır.

Serbest meslek hainleri vize dilekçesi yazarken dilekçede ad-soyad, pasaport numarası, kimlik bilgileri, adres ve iletişim bilgilerinin yer aldığından emin olmalıdır. Ayrıca dilekçede seyahat amacı ve tarihleri mutlaka belirtilmelidir. Seyahat genel detaylarıyla özetlenmelidir. Örneğin, Schengen bölgesinde ziyaret edilecek birkaç ülke varsa önce şu ülkeye gidilecek, sonra şuna geçilecek ve şu kadar kalınacak şeklinde bilgiler olmalıdır.

Seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı da açıklanmalıdır. Sponsor varsa ona ait kimlik ve gelir bilgileri eklenmelidir. Gidilecek olan ülkede biri ziyaret edilecekse o kişiye dair de detaylar verilmelidir.

Serbest meslek sahipleri için vize talep dilekçesi örneği

……………… BAŞKONSOLOSLUĞU’NA, 25/04/2024

…….. pasaport numaralı ben …….., 20/05/2024—25/05/2024 tarihleri arasında ülkenize turistik amaçlı seyahatte bulunacağım. Seyahatim için gerekli olan vizenin uzun süreli olarak verilmesini rica ederim.

İş yerim olan …..’nın ruhsatlı belgelerini ve aylık gelirimi kanıtlar nitelikteki banka hesap dökümünü evraklarım arasında bulabilirsiniz. Vize bitiminden önce ülkenizi terk edeceğimi ve seyahat boyunca tüm masraflarımın şahsım tarafından derhal karşılanacağını garanti ve taahhüt ederim.

Ad-Soyad:
Adres:
Telefon:

Vize Başvurusu İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Vize başvurusu için banka hesap dökümü oldukça önemlidir. Bankada bulunan para, seyahat için bir teminat oluşturur ve yeterli görülmeyen para miktarı sebebiyle vize reddi verilebilir. O yüzden gidilecek olan ülkenin maddi gelir konusunda beklentileri öğrenilmelidir.

Her ülkenin günlük belirlediği bir miktar vardır. Örneğin, seyahat için günlük 50 Euro sahibi olunması gerekli diyelim; 5 günlük seyahat için 250 Euro mutlaka hesapta bulunmalıdır. Bankada olması gereken para miktarını en güncel şekilde vize danışmanlarından öğrenebilirsiniz.

Vize başvurusu yaparken bankada bulunması gereken paranın tek seferde ve yakın zamanda hesabınıza yatırılmış olması kuşku uyandırır. Dolayısıyla başvuru tarihine yakın zamanda para girişi yapılmış hesaplar da kişiye vize reddi verdirebilir. Bu konuda doğru adımları izlemek oldukça önemlidir.

Kendi üzerinize dükkan, ev, araba vs. varsa mutlaka evrakların arasına eklemelisiniz. Ek gelir aldığınız herhangi bir yer varsa da aynı şekilde belgelendirmelisiniz.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için ” Vize İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı ”yazımızı okumanızı öneririz.

Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Vize işlemleri başvuru yaptığınız gibi hemen sonuçlanmaz. En az 5 ila 7 gün arasında bir bekleme süresi olur. Elbette bu süre ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Özellikle son zamanlarda yaşanan vize krizi sebebiyle vize işlemleri oldukça uzamaktadır. Vize başvurusunu seyahat tarihine çok fazla yakın yapmamak bu noktada önemlidir, çünkü vize süreci uzarsa seyahatiniz aksar. Genellikle vize başvurusunu seyahat tarihinden 1 ay önce yapmak gerekir.

Bu konu hakkında en güncel bilgiler için ” Vize İşlemi Ne Kadar Sürer ” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Vize Başvurusu Hangi Şehirlerden Yapılır?

Bazı ülkeler -nadir de olsa- yalnızca konsolosluk üzerinden başvuru kabul eder. Bu durumda konsolosluğun bulunduğu şehre gidip vize başvurusunu burada yapmak gerekir.

Çoğunlukla da her ülkenin konsolosluk tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş vize merkezleri bulunur. Bu merkezler özellikle büyük illerde mevcuttur ve yetki alanları vardır. Yani İstanbul’da bulunan bir vize merkezi aynı zamanda Marmara Bölgesi’nde İstanbul’a yakın diğer illere de hizmet verir.

Bazı ülkelerse -yine sayıca daha azdır- yalnızca online olarak vize başvurusu kabul eder. Böyle bir durumda, vize talep etmek için bulunduğunuz şehir fark etmez.

İkamet edilen şehirde bulunan vize danışmanlık firmaları/acenteleri ise vize başvurusu için direkt olarak yardım alabileceğiniz ve işlem yapabileceğiniz yerlerdir. Cüz’i bir miktarda hizmet bedeli alarak tüm vize işlemlerini zahmetsiz ve profesyonel bir şekilde tamamlarlar.

Vize başvurularının kabul edildiği şehirler:

  • İstanbul (Avrupa ve Anadolu Yakası)
  • Ankara,
  • İzmir,
  • Gaziantep (Ülke sınırlaması vardır)
  • Bursa, (Ülke sınırlaması vardır)
  • Trabzon, (Ülke sınırlaması vardır)
  • Edirne (Ülke sınırlaması vardır)

Serbest meslek sahipleri için vize işlemleri nasıl gerçekleştirilir? sorusundan yola çıkarak temel bilgilerle hazırladığımız yazımızın sonuna geldik. Bu konuda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz…

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader