Vize Reddi İtiraz Danışmanlık Hizmeti Alma

Değerli ziyaretçilerimiz, ” Vize reddi itiraz danışmanlık hizmeti ” konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz.

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vize başvurusu reddedilenlere yönelik ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmeti için hazırlanmıştır.

Türkiye’de her yıl bir çok vatandaşımızın vize başvuruları Konsolosluklar tarafından reddedilmekte, bir çok vatandaşımız vize şartlarını yerine getiremediği için vize reddi almakta bir çok vatandaşımız ise vize reddi sonrası yanlış başvuru yaparak ikinci veya üçüncü vize retlerini almaktadır.

Dolayısıyla vize reddi almamak veya üst üste vize reddi almamak için vize reddi sonrası danışmanlık hizmeti almanız yurt dışı seyahatlerinizde karşınıza bir sorun olarak çıkmamasını sağlayacaktır.

Gelin vize reddi itiraz danışmanlık hizmeti konusunun detaylarını birlikte inceleyelim.

İyi okumalar diliyoruz…

Vize Reddi İtiraz Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Değerli ziyaretçilerimiz, SaltVisa vize reddi danışmanlık hizmeti: vize reddi sonrası tekrar başvuru yapacak vatandaşlarımıza yönelik planlanmış bir hizmettir.

Vize reddi danışmanlık hizmeti: hukuki bir hizmet değildir. Vize reddi danışmanlık hizmeti daha çok vize reddi sonrası yapacağımız yeni vize başvurularında ideal koşulları oluşturmanız, vize uyum koşullarını yakalamanız, başvuru dosyanızın handikaplarını ortadan kaldırmanız ve Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirebilmeniz için geçerli olan bir hizmettir.

Dolayısıyla SaltVisa vize reddi itiraz danışmanlık hizmetleri ile Konsolosluklara dava açamaz, idari mahkemeler aracılığıyla vize ret kararına itiraz edemezsiniz.

Vize reddine itiraz danışmanlığı hizmeti ile ideal bir vize başvurusu yapma imkanına sahip olur, sektörde edindiğimiz tecrübe ve ön görülerden de faydalanmış olursunuz.

Vize Reddi İtiraz Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

SaltVisa vize reddi itiraz danışmanlık hizmeti almak aslında oldukça basit bir kaç adımdan oluşmaktadır.

SaltVisa vize reddi itiraz danışmanlığı hizmeti için öncelikle vize reddi aldığınız belgeyi veya Konsoloslukların gönderdiği vize ret e-postasını [email protected] üzerinden bizimle paylaşmanız gerekecektir.

Sözlü olarak belirteceğiniz vize ret kararı sizlere yardımcı olabilmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla resmi vize ret bildirimini bizimle paylaşmanız Konsolosluğun vize başvurunuzu reddetme gerekçelerini daha iyi anlayabilmemiz açısından son derece önemlidir.

Konsoloslukların vize ret bildirimini bizimle paylaşmanızın ardından ret belgesini inceleyeceğiz ve sizlerle telefonda veya yüz yüze görüşme yaparak vize reddi aldığınız başvuruyu nasıl yaptığınızı, sorunun nereden kaynaklandığını, başvuru dosyanızın zayıf yönlerini tespit etmeye ve Konsolosluğun kaygılarını anlamaya çalışacağız.

Size yardımcı olabileceğimizi düşünüyorsak vize reddi sonrası tekrar başvuru yapabilmeniz için çalışma şartlarımızı yazılı olarak ileteceğiz. Bu iletimiz bir e-posta iletisi olacaktır.

Vize reddi danışmanlığı ile alakalı gönderecek olduğumuz e-postada: tespit ettiğimiz durumu, nasıl bir yol izleneceğini ve ödemeniz gereken tutarı öğrenebileceksiniz. Onay vermeniz durumunda ödeme yapmanızı talep edeceğiz ve ödemesi sonrası vize reddine itiraz işlemi için çalışmalara başlayacağız.

Ardından hazırlamanız gereken evrakları, doldurmanız gereken formları ve yazılacak olan vize reddine itiraz dilekçesi örneğini sizlerle paylaşacağız.

Son durum değerlendirilmesini yaptıktan sonra ise varsa sizlerden yeni evraklar talep edecek yoksa vize reddi sonrası yeni başvurunuzu birlikte yapacağız. Böylelikle vize reddi itiraz başvuru hizmetini tamamlamış olacağız.

SaltVisa Vize Reddi İtiraz Danışmanlığında Hangi Hizmetleri Verir?

SaltVisa, vize reddi sonrası tekrar yapılacak başvurularda aşağıdaki hizmetleri verecektir:

  • Durum tespiti,
  • Hazırlanması gereken detaylı evrak listesi,
  • Vize reddine itiraz dilekçesinin yazılması,
  • Ret gerekçelerinin aksinin ispat edilmesine yönelik çalışma yapılması,
  • Seyahat amacının anlaşılır ve inandırıcı hale getirilmesi,
  • Vize başvuru dosyasının zayıf yönlerinin tespiti,
  • Vize uyum koşullarının yerine getirilmesi,
  • Başvuru sahibini Türkiye’ye bağlayıcı etkenlerinin ortaya çıkarılması,
  • Başvuru sahibinin Konsolosluk tarafından daha iyi tanımasının sağlanması,
  • Olası konsolosluk mülakatına karşı başvuru sahibinin hazırlanması,
  • Vize başvurusunun yapılması,
  • İşlemi tamamlanan pasaportun teslim alınması.

Vize Reddi Sonrası Danışmanlık Hizmeti Almanın Avantajları

Vize reddi sonrası danışmanlık hizmeti almanız sizlere bazı avantajlar sağlayabilir. İşte bu avantajlar:

  • Üst üste vize reddi almazsınız.
  • Vize reddi sonrası doğru Konsolosluğa başvuru yaparsınız.
  • Schengen Bilgi Sistemindeki olumsuz siciliniz düzelmiş olur.

Schengen Vize Reddi Danışmanlığının Önemi

Değerli ziyaretçilerimiz, Schengen bölgesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının iş, eğitim ve ziyaret amacıyla en sık seyahat ettiği bölgedir.

Bugün Türkiye en büyük ticari faaliyetlerini Avrupa Birliği ülkeleri ile gerçekleştirmektedir. Türk vatandaşlarının veya Türkiye kökenli insanların en fazla yaşadığı ülkeler Avrupa Birliği diğer bir deyişle Schengen devletleridir.

Ayrıca vatandaşlarımız eğitim, konferans, workshop, staj ve mesleki yeterlilikler için yine en çok Schengen devletlerine seyahat etmektedir. Dolayısıyla Schengen vizesi gerek coğrafi yakınlık, gerekse kültürel ve ticari ilişkiler nedeniyle Türk vatandaşlarının her zaman ihtiyaç duyabileceği bir vizedir. Bu sebeple herhangi bir Schengen devletinden alacağınız vize reddi aynı zamanda 26 ülkeye birden giriş yapma hakkınızın elinden alınması anlamına gelebilir.

Kaldı ki bir Schengen Konsolosluğundan alınan vize reddi 26 Schengen Konsolosluğu tarafından görünmekte ve vize başvurunuz geçmişte aldığınız vize reddinden dolayı yeniden reddedilebilmektedir. Bu sebeple Schengen vize reddi almamanız, ikinci veya üçüncü kez Schengen vize reddi almamanız oldukça önemlidir. Bir kez Schengen vize reddi alan vatandaşlarımızın vize reddini kırmak yeniden vize onayı almak genel anlamda mümkündür ancak üst üste 2 ve 3 kez vize reddi almış vatandaşlarımıza yeniden vize almak daha zor ve uzun uğraşlar gerektirecektir.

Toparlayacak olursak Schengen vize reddi danışmanlığı, üst üste vize reddi almamanız ve size tam 26 ülkeye giriş yapma hakkı veren vizeye her zaman ihtiyaç duyabileceğiniz için çok önemlidir.

İngiltere Vize Reddi Danışmanlığının Önemi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eğitim, dil okulu, aile, akraba ziyareti ve ticari amaçlarla en sık seyahat ettiği ülkelerden biri de İngiltere’dir.

Diğer bir deyişle Birleşik Krallık’tır. Birleşik Krallık Schengen bölgesine dahil değildir ve alınacak olan bir vize ile İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti ve İskoçya’ya seyahat edebilecektir. Ancak İngiltere vize reddi danışmanlığının önemi ise sadece söz konusu ülkelere seyahat etme kolaylığı sağlaması değildir.

İngiltere vize reddine itiraz danışmanlığının önemi: Home Office’in yapılan tüm vize başvurularını arşivliyor oluşudur. Yani İngiltere Konsoloslukları yapmış olduğunuz bütün vize başvurularını saklı tutmakta ve vize başvurunuz hakkında karar vermeden önce geçmişte ve günümüzde verdiğiniz bilgileri karşılaştırmaktadır.

Konsolosluk, vermiş olduğunuz bilgilerde çelişki, yalan bilgi bulması halinde ise 5 veya 10 yıl boyunca yapacak olduğunuz yeni vize başvurularınızı otomatik reddedecektir.

Vize Reddi Nasıl Anlaşılır?

Vize reddi alan vatandaşlarımızın ret aldıkları ülkeden ülkeye göre farklı şekillerde anlaşılmaktadır.

Öncelikle Konsolosluklar geçmiş yıllarda olduğu gibi pasaportlara artık vize ret kaşesi vurmamaktadır. Dolayısıyla bir çok vatandaşımız vize reddi aldığını düşünmemektedir. Ancak Konsolosluklar pasaportları kirletmemek ve başvuru sahibinin vize reddini saklayıp-saklamadığını öğrenmek için pasaportlara vize ret kaşesi vurmamaktadır.

Vize retleri genel anlamda pasaportun arasına eklenen vize ret mektubu ile veya e-posta hesabınıza gelen vize reddi bildirimi ile anlaşılmaktadır.

Dubai vize retleri ise Göçmenlik Ofisinin sistemine erişme imkanı olan vize acentalarından öğrenilir.

Vize Reddi Alınca Ne Olur?

Vize reddi alınca Konsoloslukta küçük bir siciliniz oluşmuş olacaktır. Bu sicil bir vize başvurunuzun ne için reddedildiği ile ilgili olacaktır. Dolayısıyla Konsolosluklar vize başvurularını değerlendirmeye almadan önce geçmişte yaptığınız vize başvurularını göz önünde bulundurur yeni başvurunuz hakkında karar vermeden önce geçmişte vize başvurunuzla yeni vize başvurunuzu mukayese ederek son duruma karar verir.

Öte yandan vize reddi alınca durumumuzu düzelterek yeni vize başvurusunda bulunabilir veya karara itiraz edebilirsiniz.

Vize ret kararı sadece vize almaya uygun olmadığınızı gösterir bir durumdur. Diğer bir deyişle vize reddi tarafınıza verilmiş bir yurt dışı çıkış yasağı değildir. Konsolosluğun şartlarını yerine getiren ve Türkiye’de düzenli bir hayatı olan vatandaşlarımız vize reddi sonrası yeniden vize alma şansı yakalayabilirler.

Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yaparak Vize Alınabilir Mi?

Değerli ziyaretçilerimiz, vize reddi bir sonuçtur. Diğer bir deyişle vize reddi, durumunuzun o an vize almaya uygun olmadığı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla vize ret gerekçeleri ortadan kaldırılarak yeniden vize alınabilecektir. Ancak belirleyici olan Konsolosluğun vize başvurusunu ne gerekçe ile reddettiği ve başvuru sahibinin durumunun vize reddine itiraz edebilmek için uygunluğu olacaktır.

Türkiye’de her yıl çok sayıda vatandaşımızın vize başvuruları çeşitli gerekçelerle reddedilmekte ve vize reddi alan vatandaşlarımız doğru başvuru yaparak yeniden vize onayı alabilmektedir.

Vize Başvurularının Reddedilme Sebepleri

Değerli ziyaretçilerimiz, Schengen vize başvuruları Türkiye’de en çok vize ret mektubunda 2, 8 ve 9. madde gerekçe gösterilerek reddedilmektedir. 2020 yılında yapılan yenilik ile vize retlerinin kapsamı genişletilmiş ve Schengen vize başvuruları artık en çok 2, 4, 10 ve 13. maddeler gerekçe gösterilerek reddedilmeye başlanmıştır.

İngiltere Konsoloslukları ise vize başvurularını en çok banka hesabında bulunan para nedeniyle reddetmektedir. ( Bkz: İngiltere vize reddi ) İngiltere Konsoloslukları vize ret durumunda başvuru sahiplerine başvuruyu neden reddettiklerine dair açıklayıcı belge ya da e-posta gönderirken, Schengen Konsoloslukları ise vize başvurularında en çok 2, 4, 10 ve 13. maddeyi gerekçe göstererek reddetmektedir ve başvuru sahiplerine özel spesifik bir açıklama tam olarak yapmamaktadır. Ancak Konsolosluklar vize başvurularını en çok aşağıdaki nedenlerden ötürü reddetmektedir:

  • Başvuru sahibinin durumunun vize almaya uygun olmaması,
  • Vize başvuru sahibinin seyahat sonrası kendi ülkesine dönüş yapmayacağı düşüncesi,
  • Vize başvuru sahibinin seyahat amacının inandırıcı bulunmaması,
  • Vize başvuru sahibinin sunduğu belgelerin güvenilirliğinden şüphe duyulması,
  • Başvuru sahibinin banka hesabında seyahati finanse edecek miktarda para bulunmaması,
  • Başvuru sahibinin banka hesabında düzenli geliri ile edinemeyeceği şekilde kaynağı belirsiz yüksek miktarda para bulunması,
  • Vize başvuru sahibinin daha önce vize reddi almış olması,
  • Vize başvuru sahibinin Schengen devletleri için tehdit oluşturması,
  • Vize başvurusunun geç yapması,
  • Başvuru sahibinin sunmuş olduğu otel ve uçak rezervasyonlarının teyit edilememesi,
  • Başvuru sahibinin mülakatta çelişkili bilgiler vermesi,
  • Başvuru sahibinin eksik evrakla başvuru yapması,
  • Vize işlemlerinde kullanılan davetiyenin geçerlilik süresinin sona ermesi,
  • Yanlış vize türüne başvuru yapılması,
  • Vize talep edilen ülke ile Türkiye arasında diplomatik ve siyasi ilişkilerin gergin olması,
  • Türkiye’deki siyasi gelişmeler,
  • Türkiye’nin en çok göç veren ülkeler arasında bulunması gibi faktörler Konsoloslukların vize başvurularını reddetme gerekçeleri arasında yer almaktadır.

En Çok Vize Reddi Veren Ülkeler

Değerli ziyaretçilerimiz, bazı ülkeler yapılacak olan vize başvurularını diğer ülkelere oranla daha fazla reddetmektedir.

Türk vatandaşlarının en fazla vize reddi aldığı ülkeler şöyle:

  • Norveç,
  • İngiltere,
  • Yeni Zelanda,
  • Kanada,
  • Avustralya,
  • Avusturya,
  • Belçika,
  • İsviçre,
  • Almanya,
  • Malta,
  • Yunanistan,
  • İtalya’dır. ( Bkz: 2019 Schengen Vize Ret Oranları )

Vize Reddi Almamak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Değerli ziyaretçilerimiz, vize reddi almamak için aşağıdaki hususlar hakkında dikkatli olmanızı tavsiye ederiz:

  • İlk defa yurt dışına çıkacaksanız vize başvurunuzu vize danışmanlık firmaları aracılığıyla yapın.
  • En az 1 yıldır aynı iş yerinde çalışan olun.
  • Banka hesabınızda göstereceğiniz paranın en 6 aydır hesabınızda bulunduğundan emin olun.
  • Banka hesabınıza randevu tarihinden kısa süre önce yüksek miktarlarda para yatırmayın.
  • Banka hesabınızda aylık gelirinizin ortalamasından yüksek miktarlarda para girişi olmuşsa bu paranın kaynağını belgelerle ispat edin.
  • Seyahat sonrası Türkiye’ye geri döneceğinizi gösterir belgeleri vize başvurunuzda kullanın.
  • Vize başvurunuzu iptal etme hakkı veren gerçek otel ve uçak rezervasyonları ile yapın.
  • Yurt dışına turistik amaçlı ilk defa çıkacaksanız yalnız seyahat etmemeye özen gösterin.
  • Yurt dışına aile, akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla seyahat edecekseniz, ziyaret edeceğiniz kişiden mutlaka davetiye alın. Davetiye gönderen kişi yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı ispat edin.
  • Çalıştığınız iş yerine yeni girmişseniz vize başvurunuzu eski ve yeni iş yeri evraklarıyla birlikte yapın.
  • Düzenli bir gelire sahip değilseniz, işsizseniz vize başvurunuzu eşinizi veya ebeveyninizi sponsor göstererek yapın.
  • Yurt dışına ilk defa çıkacaksanız konsolosluk mülakatına hazır olun.
  • Vize başvurusu yapmadan önce çalıştığınız şirketinin yetkililerinin konsolosluk tarafından aranabileceğine dair bilgilendirin.
  • Çalışansanız vize başvurunuzda maaşınızın yattığı banka hesabını mutlaka kullanın.
  • Vize başvurunuzu mümkün olduğunca vadesiz, hareketli ve gündelik kullanımlara açık banka hesap dökümleri ile yapın.
  • Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç 21 gün önce tamamlamış olun.
  • Seyahatinizi birden fazla Schengen devletine seyahat edecek şekilde planlamışsanız vize başvurunuzda ülkeler arası geçişi ispat eden belgeleri mutlaka sunun ve bu durumu dilekçenizde belirtin.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için ” Vize Reddi Almamak İçin 20 Altın Kural ” yazımızı okuyabilirsiniz.

Vize Reddi Sonrası Tekrar Vize Alma İhtimali Nedir?

Vize reddi danışmanlık hizmeti ile vize reddi sonrası tekrar vize alma ihtimaliniz Konsolosluğun vize başvurunuzu ne gerekçe ile reddettiğine ve mevcut durumunuzda değişiklik yapabileceğinize göre değişiklik gösterecektir.

  • Konsolosluk, vize başvurunuzu seyahat amacınızı inandırıcı bulmadığı için reddetmişse yeniden vize alma ihtimaliniz: % 60,
  • Konsolosluk vize başvurunuzu otel ve uçak bileti nedeniyle reddetmişse yeniden vize onayı almanız: % 70-80
  • Konsolosluk vize başvurunuzu banka hesabında bulunan para nedeniyle reddetmişse yeniden vize alma şansınız: % 65-70,
  • Konsolosluk vize başvurunuzu Türkiye’ye geri dönmeyeceğinizi düşünerek reddetmişse yeniden vize alma ihtimaliniz: % 30-40’dır.

Vize Reddine İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Vize reddine itiraz etmek için dilekçe yazacak vatandaşlarımız dilekçelerini öncelikle ilgili ülkenin anadilinde hazırlamaları gerekecektir. Bazı ülkeler ise vize reddine itiraz işlemi için İngilizce yazılacak dilekçeleri de kabul etmektedir.

Vize reddine İtiraz dilekçesi genel anlamda antitez şeklinde olmalıdır. Yani Konsolosluğun şüphelerinin yersiz ve aksi şekilde olduğunu detaylı ve gerekçelendirerek anlatmanız gerekmektedir. Tüm bunları yaparken polemik dilinden uzak olmalı, vize reddine ne için itiraz ettiğinizi mantıklı bir şekilde izah etmeli ve aynı zamanda antitezinizi belgeler sunarak güçlendirmeniz gerekmektedir.

Diğer bir deyişle vize reddine itiraz dilekçesi bilgi ve kanıttan uzak sadece “ bana neden vize reddi verdiniz? “ düşüncesiyle yazılmış olmamalıdır.

Vize Reddi Sonrası Tekrar Başvuru Mu Yapılmalı Yoksa Vize Reddine İtiraz Mı Edilmeli?

Değerli ziyaretçilerimiz, vize reddi sonrası nasıl bir yol izleyeceğinize siz karar vereceksiniz. Eğer vize reddi sonrası hızlı vize almak isterseniz vize reddi sonrası tekrar başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Ancak acil seyahat etmeniz gereken bir durum yok ise vize reddine itiraz edebileceğiniz veya kararın yeniden gözden geçirilmesi talebine izin veren bazı Konsolosluklara vize reddine itiraz edebilirsiniz.

Vize ret belgesinde belirtilen “ idari mahkemeler aracılığıyla karara itiraz edebilirsiniz “ tavsiyesi ise genel anlamda sonuç veren, kısa sürede sonuçlanan bir itiraz işlemi değildir. Ayrıca bu yöntem maddi ve manevi olarak yıpratıcı bir yöntemdir. Ancak Almanya, İspanya ve Macaristan Konsoloslukları vize ret kararının yeniden değerlendirilmesine yönelik talepleri kabul etmektedir.

Almanya Konsoloslukları vize ret kararı sonrası maksimum 4 hafta içerisinde başvuru sahiplerine yazılı olarak Konsolosluğa itiraz etme hakkı vermektedir.

Macaristan ve İspanya Konsoloslukları vize reddi sonrası başvuru sahiplerine karara yazılı ve sözlü olarak itiraz etme hakkı vermektedir.

Yeniden belirtmemiz gerekirse vize reddi sonrası tekrar başvuru başvuru yapmanız daha hızlı ve daha az maliyetli bir işlem olacaktır.

Vize Reddi Nasıl Kırılır?

Vize reddi bir kaç farklı şekilde kırılabilmektedir. Vize reddi:

  1. Vize reddi veren aynı konsolosluğa başvuru yapılarak,
  2. Başka Konsolosluğa vize başvurusu yapılarak kırılmaktadır.

Ancak vize ret kırma işlemi bilgi ve tecrübe gerektiren bir işlemdir. Konu hakkında tecrübeli değilseniz çok dikkatli olmanızı imkanınız varsa vize reddi itiraz danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde üst üste ikinci ve üçüncü vize reddinizi alabilirsiniz.

Vize Reddine İtiraz Cevabı Kaç Günde Gelir?

Vize reddine itiraz cevabının gelme süresi yapılacak olan itirazın şekline bağlıdır.

Vize reddine idari mahkemeler aracılıyla itiraz edilmişse cevap gelme süresi 30 ila 180 gün arasında değişiklik gösterecektir.

Vize reddine Konsolosluğun kararı yeniden değerlendirmesi için itiraz etmişseniz vize reddine itiraz cevabı genellikle 2-6 hafta arasında gelir.

Vize reddi sonrası tekrar başvuru cevabı ise genel anlamda normal vize sonuçlanma süreleri arasında gelmektedir.

Vize Reddi Sonrası Para İadesi Yapılır Mı?

Değerli ziyaretçilerimiz vize reddi sonrası para iadesi yapılmamaktadır. Vize ücretleri vize basımı için ödenen bir ücret değildir. Vize ücreti:

  • Başvurunuzun değerlendirilmesi,
  • Biyometrik verilerinizin kayıt edilmesi,
  • Konsolosluk hizmeti sağlanması için tahsil edilmektedir.
  • Dolayısıyla vize reddi durumunda ödenmiş olan para geri alınamamaktadır.

Vize Reddi Silinir mi?

Değerli ziyaretçilerimiz, Schengen vize reddi almışsanız yeni vize alana dek vize reddiniz 5 yıl boyunca silinmeyecektir.

İngiltere vize reddiniz ise daima Home Office veri tabanında saklı kalacak ve yeni vize onayı alsanız bile geçmiş vize retleriniz sistemde görünecektir. Ancak durumuz uygun ve seyahat amacınızı inandırıcı ise eski vize retleriniz tekrardan vize almanız için ciddi bir sorun oluşturmayacaktır.

Amerika Vize Reddi Kanada Vize Başvurusunu Etkiler mi?

Hayır. Amerika Konsolosluğundan alınan vize reddi Kanada Konsolosluğundan talep edeceğiniz vizenin sonucu etkilemeyecektir. Çünkü her iki konsoloslukta farklı vize sistemine sahiptir. Ancak uluslararası kırmızı bültenle aranan bir kişiyseniz Amerika vize reddi Kanada başvurunuzu etkileyecektir.

Kanada vize reddi hakkında bilgi almak için bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Vize Reddi Sonrası Pasaport Değiştirenler Vize Alabilir mi?

Vize reddi sonrası pasaport değiştirenler bu yöntemle yeni vize alamazlar.

Vize başvuru sahipleri her ne kadar vize reddi yedikleri pasaportun değiştirselerdi başvuru sahiplerinin kimlik bilgileri, biyometrik verileri, parmak izi bilgileri Konsolosluğun vize bilgi sisteminde kayıtlıdır.

Vize Reddi Nasıl Kaldırılır?

Vize reddi, karar itiraz ederek veya yeni vize başvurusu yapılarak kaldırılmaktadır. Vize reddi alanlar Konsolosluğun ret gerekçelerinin aksini ispat ederek ve vize reddi itiraz danışmanlık hizmeti alarak ret kararını kaldırabilirler.

Vize Reddi Pasaporta İşlenir mi?

Almanya, Avusturya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, Hırvatistan Kanada, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Macaristan, Norveç, Slovakya, Slovenya, Romanya, Portekiz, Polonya, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, İzlanda, İngiltere, Yeni Zelanda, Yunanistan Konsolosluklarından alınan vize retleri pasaporta işlenmekte veya diğer bir deyişle başvuru sahiplerinin biyometrik bilgi beyanları Konsolosluk sisteminde görünmektedir. Dolayısıyla vize retleri pasaporta işlenmektedir.

10. Madde Vize Reddi Ne Demektir?

10. Madde vize reddi Schengen vize retlerinde söz konusu olan bir vize ret gerekçesidir.

Konsolosluk 10. Madde vize reddinde başvuru sahibinin “planlanan kalışın amacı ve şartları inandırıcı değildir. “ düşüncesidir.

Genel anlamda yurt dışına ilk defa çıkan, maddi durumu güçlü olmayan, yalnız seyahat eden, Booking üzerinden göstermelik (feyk) otel ve uçak rezervasyonu sunan vatandaşlarımızın aldığı vize reddidir. Seyahat amacı iptal olan (örnek bir fuar iptal edilmişse), davetiyesinin süresi geçmiş kişilerde 10. Madde ile vize reddi almaktadır. Ciddi ve önemli bir vize reddi değildir. Başvuru sahibinin durumu uygun olması halinde vize reddi sonrası tekrar başvuru yaparak yeni vize alabilirsiniz.

9. Madde Vize Reddi Ne Anlama Gelir?

9. Madde vize reddi yine Schengen vize başvurularında vatandaşlarımızın en sok karşılaştığı vize ret maddesidir.

9. Madde vize reddi, 2020 yılından itibaren Schengen vize ret mektubunda 13. Madde olarak değişmiştir. Bu ret maddesi ile Konsolosluk: “ vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır. “  Diğer bir deyişle Konsolosluk seyahat sonrası Türkiye’ye geri dönmeyeceğinizi kaba bir söylemle ise yurt dışına kaçacağınıza dair endişeleri olduğunu belirtilmektedir.

9. Madde (13. Madde) vize reddi ciddi bir ret gerekçesidir ve başvuru sahibinin Türkiye’ye bağlayıcı etkenlerini güçlendirmesi gerekir.

Genel anlamda düzenli işi olmayan, bekar olan kişilerin Schengen vize başvuruları 9. madde gerekçe gösterilerek reddedilir.

Değerli ziyaretçilerimiz, Vize Reddi İtiraz Danışmanlık Hizmeti Alma yazımızın sonuna geldik. Vize retleri hakkında daha detaylı bilgi almak için ” Vize Reddi ” yazımızı okumanızı öneririz.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Popüler Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
1037 yoruma göre
js_loader