Sigortasız Vize Almak

Değerli ziyaretçilerimiz, ‘’ sigortasız vize almak için ipuçları ‘’ konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoş geldiniz.

Değerli ziyaretçilerimiz ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Schengen veya diğer ülkeler için vize başvurusu yapacak ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kaydı olmayan veya bir dönem sigortalı çalışıp artık sigortasız olan veya iş yeri sahibi olup fakat sigorta primlerini ödemeyen vatandaşlarımız için hazırlanmıştır.

Sayfamızın devamında: sigortasız vize almak mümkün mü? SGK’sı olmayan kişiler nasıl vize başvurusu yapmalı? Vize almak için SGK şart mı? Vize başvurularında SGK işe giriş ve hizmet dökümü istemeyen ülkelerle ilgili en güncel bilgileri bulabileceksiniz.

Daha detaylı bilgi için lütfen okumaya devam ediniz.

Sigortasız vize almak için ‘’ Bize Ulaşın ‘’ sayfamızı kullanarak temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

İyi okumalar diliyoruz…

Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi?

SGK’sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir. Ancak Türkiye’de geçinebiliyor olmanız, adınıza kayıtlı varlıkların (ev, araç) olması ve belgelerle ispat edebileceğiniz düzenli gelirlerinizin olması sigortasız vize almak için size avantaj sağlayacak  faktörlerdir.

Sigortasız kişiler düzenli ya da düzensiz bir gelir gösteremiyorsa birinci derece yakın akrabalarını (anne, baba, eş, çocuk) sponsor göstererek doğru vize başvurusu ile Konsolosluklardan vize alabileceklerdir.

Burada önemli olan vize başvurusunun doğru bir şekilde yapılmasıdır. Sigortasız vize almak isteyen vatandaşlarımıza imkanları varsa güvenilir vize danışmanlık firmalarından hizmet alarak vize başvurusu yapmalarını tavsiye ederiz.

Sigortasız Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizeleri bilhassa son yıllarda alınması zor vizeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu sebeple sigortasız Schengen vize almak isteyen vatandaşlarımıza başvuru sırasında dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

SGK’sı olmayan ve Schengen vizesi almak isteyen vatandaşlarımız vizelerini:

  1. İş sözleşmesi sunarak veya freelance çalıştığını ispat ederek,
  2. Vize başvurusunda birinci derece yakın akrabasını sponsor göstererek alabileceklerdir.

Sigortasız Schengen vize başvurusu yapacak vatandaşlarımız vize başvurularını randevu alarak konsolosluklara, Konsoloslukların yetkili vize başvuru merkezlerine ve Schengen vize danışmanlık şirketlerine yapabileceklerdir.

Sigortasız Schengen vize başvurusu yaparken önemli olan vize başvurusunun mantıklı, konsolosluğun şüphelerini ortadan kaldırabilecek bir şekilde yapılmış olmasıdır. Seyahatin konusu ve seyahatin sponsoru sigortasız Schengen vize almak isteyen vatandaşlarımız için önemli bir rol oynayacaktır. Başvuru sahipleri orta yaş ve üzeri ise ve geçerli bir iş sözleşmeleri yoksa vize başvurusun da düzenli geliri olan eşlerini sponsor göstererek vize başvurusu yapmaları önerilir. Başvuru sahibi orta yaş altı ise ebeveyn sponsorluğunda Schengen vizesine başvuru yapmalıdır.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için Sponsorlu vize başvurusu yazımızı okumanızı öneririz.

Diğer yandan orta yaş ve üstü kişilerin ekonomik bağımsızlığını kazanmış olması, sigortalı çalışmasa bile geçerli bir mesleğinin olması Konsolosluğun başvuru sahibine güven duyabilmesi açısından önemlidir. Bu sebeple sigortasız vize alabilmek için Konsolosluğa yeni bir hayat kurma arayışında kişi  imajı oluşturmamanızı tavsiye ederiz.

Sigortasız olup, şirketlere dışarıdan freelance hizmet veriyorsanız iş sözleşmelerinin kopyasını, yeteneklerinizi ve uzmanlığınızı gösterir diploma ve sertifika fotokopilerini vize başvuru dosyanıza eklemeye özen gösteriniz.

Şirketlere iş sözleşmesi olmadan hizmet veriyorsanız vize işlemi için hizmet verdiğiniz şirketlerle sözleşme yapabilir ve bu şirketin evraklarını Schengen vize başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Sigortalı yerine sözleşmeli çalışansanız Schengen vize başvurularında hazırlayacak olduğunuz evraklar biraz farklılık gösterecektir.

Sigortalı çalışanlar Schengen vize almak için maaş bordrolarını, SGK işe giriş bildirgelerini sunarken, sigortasız, sözleşmeli çalışanlar Schengen vize almak için iş sözleşmelerinin kopyasını ve prim ödemesi yapılması bile SGK hizmet dökümünü sunması gerekecektir.

Toparlayacak olursak sigortasız Schengen vizesi almak başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak kolay ya da zor olabilir. Sözleşmeli hizmetler verenler, çiftçiler, sporcular, şirket sahibi olup sigorta primini ödemeyenler için Schengen vizesi almak kolay olabilmektedir. Ancak çalışmayan, ekonomik olarak başkasına bağımlı yaşayan diğer bir deyişle işsiz vatandaşlarımız için Schengen vizesi daha almak zor olacaktır.

Sigortasız Kişilere Kolay Vize Veren Ülkeler

  1. Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai-Abu Dabi)
  2. Meksika
  3. Mısır
  4. Cezayir
  5. Çin (resmi davetiye olması halinde)
  6. Hindistan
  7. Rusya
  8. Umman
  9. Bahreyn
  10. Kuveyt
  11. Küba
  12. Kenya
  13. Senegal
  14. Etiyopya
  15. Fildişi Sahili

Vize Alabilmek İçin Kaç Aylık Sigortalı Olmak Gerekir?

Vize alabilmek için sigortanızın yatma süresi: vize talep edeceğiniz ülkeye, seyahatinizin konusuna, meslek kodunuza ve maaşınıza göre değişiklik gösterecektir.

Sigorta girişiniz yeni yapılmış ve turistik vize başvuru yapacaksanız yıllık izin hakkınız ilk 6 aydan sonra oluşacaktır ve bu sebeple sigortanızın en az 6 aydır yatıyor olmasını tavsiye ederiz.

Sigorta girişiniz yeni yapılmış ve bir iş seyahati için görevlendirilmişseniz belirli bir sürenin geçmesini beklemeden vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Asgari ücretli çalışansanız ve vize alabilmek için sigortanızın en az 1 yıldır yatıyor olmasını öneririz.

Vize İşlemleri İçin SGK Hizmet Dökümü Nereden Alınır?

Vize işlemleri için SGK hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumlarından mühür ve ıslak imzalı veya E-devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü olarak alınabilmektedir.

2024 yılı itibariyle özellikle Schengen Konsoloslukları doğrulama işlemi yaptıkları için SGK hizmet dökümlerinin E-devletten alınmış olmasını zorunlu tutmaktadır. Alınacak olan hizmet dökümü randevu tarihinden maksimum son 4-5 gün içerisinde alınmış olmalı ve mümkünse bir önceki ayın sigorta primi ödemesini gösterir olmalıdır.

Aynı şekilde İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda vize başvurularında da E-devletten alınmış barkodu olan SGK tescil ve hizmet dökümü kullanılmalıdır.

E-Devletten Sigorta Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

  • www.turkiye.gov.tr web adresini ziyaret edin.
  • E-devlet arama motoruna SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi (Sosyal Güvenlik Kurumu) seçeneğini tıklayın.
  • Ekranın sol üst bölümünde yer alan ‘’Barkodlu Belge Oluştur’’ Butonunu kullanarak belgeyi oluşturun.
  • Ekranın sağ üst köşesinde yer alan ‘’Dosyayı İndir’’ butonuna basın ve dosyayı indirerek çıktısını alın.

Vize İşlemlerinde SGK Neden Önemli?

Konsoloslukların vize başvurularında zorunlu evrak olarak istediği SGK hizmet dökümü Konsolosluk görevlisinin vize başvuru sahibi hakkında fikir edinebilmesini sağlayan önemli bir kaynağıdır.

Konsolosluk görevlileri vize başvuru sahibinin sigorta hizmet dökümüne bakarak başvuru sahibinin mesleğini, profesyonel iş hayatını, hangi şirketlerde çalıştığını, çalıştığı iş yerlerinden hangi gerekçelerle işten ayrıldığını öğrenebilmektedir. Bu sebeple vize başvurularında sigorta hizmet dökümü önemli bir bilgi kaynağı olacaktır. Vize başvurusu yaparken sigortanız yatmasa bile e-devletten almış olduğunuz barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümünüzü sunmaya özen gösteriniz. Çünkü bu belge geçmiş iş deneyimleriniz, görev yaptığınız şirketler ve kalifiye durumunuzla ilgili Konsolosluk görevlisine önemli bilgiler sağlayacaktır.

Değerli ziyaretçilerimiz sigortasız vize almak için ipuçları konulu yazımızın burada sonuna geldik. Daha detaylı bilgi için bizleri çekinmeden arayabilirsiniz

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader