Ev Hanımları İçin Vize

Değerli ziyaretçilerimiz, Ev hanımları için vize başvurusu nasıl yapılır? Konusu üzerine hazırladığımız web sayfamıza hoş geldiniz.

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: evli olup düzenli geliri olmayan eşi veya ebeveyn sponsorluğu ile vize başvurusu yapacak ev hanımları ya da diğer bir deyişle çalışmayan vatandaşlarımızın yurt dışı vize başvuru işlemleri hakkında bilgi sağlamak üzerine hazırlamıştır.

Çalışmıyorsanız, ev hanımıysanız eşiniz veya anne-babanız üzerinden geçiminizi sağlıyorsanız web sayfamıza yer alan bilgilerden yola çıkarak vize prosedürleri hakkında bilgi sahibi olabilir, vize başvurunuzu yapabilir, hazırlanması gereken evrakları öğrenebilir, sponsorlu vize başvurusu, vize sponsorluğu dilekçesi nasıl yazılır gibi vize işlem sürecinizi yakından ilgilendiren en temel konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için lütfen okumaya devam ediniz.

Ev hanımı olarak vize işleminizi başlatmak için Bize Ulaşın sayfamızı kullanarak yetkililerimizle görüşebilirsiniz.

İyi okumalar diliyoruz…

Ev Hanımları Nasıl Vize Alır?

Ev hanımları eğer düzenli bir gelire sahip değillerse vizelerini eşlerini, ebeveynlerini veya çocuklarını sponsor göstererek alabileceklerdir.

Vize başvurusunda bulunacak ev hanımları veya çalışmayan kadınlar vize başvurusu yaparken kişisel evraklarına ek olarak eşlerinin, ebeveynlerinin veya çocuklarının evraklarını da hazırlamaları gerekecektir. Bu evraklar genellikle kişisel evraklar, finansal evraklar ve iş evraklarıdır. Özellikle sponsor olacak kişinin meslek durumu ile alakalı evrakları eksiksiz hazırlanmalıdır. Sponsorlu vize başvurularında sponsor kişi için vize başvurusu yapılmasa bile vize başvurusu yapılacakmış gibi özenli evrak hazırlığı yapılmalıdır.

Vize başvuruları genel anlamda randevu ile kabul edilmektedir. Vize randevuları konsoloslukların web sayfasından veya ilgili ülkenin İdata, VFS Global gibi vize aracı firmalarının web sayfalarından alınacaktır. Bazı ülkeler hariç vize randevuları genel anlamda ücretlidir. Randevu ücreti kredi kartı ile ödenir. Randevu iptalinde İdata vize başvuru merkezi hariç ücret iadesi yapılmamaktadır.

Sağlıklı ve sorunsuz bir vize işlem süreci için randevu alarak vize başvurusu yapmaya özen gösterin.

Çalışmayan ev hanımları vize başvurusu yaparken çalışmasalar bile aktif olarak kullandıkları banka hesaplarının özetini alarak vize başvuru dosyalarına eklemeleri gerekir.

Yine ev hanımları özellikle Schengen vize başvurusu yaparken e-devletten alınmış barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü almaları gerekecektir. Konsolosluklar bu belge üzerinden hem aktif olarak çalışmadığınızı, hem de geçmiş iş deneyimleriniz hakkında fikir edinecektir.

Ev Hanımları Vize Başvurusu Yaparken Hangi Evrakları Hazırlamalı?

Vize başvurusu yapacak ev hanımları vize başvurusu yaparken hem kişisel hem de sponsorlarının evraklarını hazırlamaları gerekecektir. Ev hanımlarının vize başvurularında hazırlamaları gereken evraklar:

  • Geçerli bir pasaport ve varsa eski pasaportlar.
  • Pasaportların vizeli ve giriş çıkış kaşelerinin bulunduğu sayfalarının fotokopileri.
  • Randevu belgesi.
  • Doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
  • 2 adet, maksimum son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik vize fotoğrafı.
  • Kimlik fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonu.
  • Varsa davetiye.
  • Schengen vizeleri için geçerli seyahat sağlık sigortası.
  • E-devletten alınmış barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü.
  • E-devletten alınmış tarihçeli yerleşim yeri bildirgesi.
  • E-devletten alınmış tüm aile bilgisini gösterir, düşünceler bölümü ve kızlık soyadı ile olan bilgileri gösterir Nüfus-Aile kayıt örneği.
  • E-devletten alınmış barkodlu ikametgâh belgesi.
  • Geçmişe dönük son 3 aylık, içerisinde yeterli bakiye olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış hesap dökümü.
  • Ev hanımı eşten veya anne ve babadan dolayı ölüm aylığı alıyorsa maaşın yattığı banka hesabının son 3 aylık kaşe ve ıslak imzalı hesap dökümü.
  • Varsa ev hanımın üzerine kayıtlı tapu, araç ruhsatı ve kira geliri fotokopileri.
  • Varsa evlilik cüzdanı fotokopisi

Ev Hanımlarına Sponsor Olacak Kişilerin Hazırlaması Gereken Evraklar

  • Sponsorluk dilekçesi.
  • Sponsorun son 3 aylık, kaşeli, ıslak imzalı alınmış banka hesap dökümü.
  • Sponsorun eksiksiz işyeri evrakları (maaş bordroları, hizmet dökümü, işe giriş bildirgesi, faaliyet belgesi, vergi levhası, sicil gazete imza sirküsü)
  • Sponsorun kimlik ya da pasaport fotokopisi.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için Vize Sponsorluğu yazımızı okumanızı öneririz.

Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • İkamet ettiğiniz şehire hizmet veren Konsolosluğu veya vize başvuru merkezini öğrenin.
  • Vize talep edeceğiniz konsolosluğun vize şartları hakkında bilgi edinin.
  • Vize başvurusu yapabilmek için seyahat ile randevu tarihiniz arasında en az 1 ay süre bulundurun.
  • Vize randevunuz alın.
  • Güncel tarihli olacak şekilde kendinizin ve sponsorunuzun evraklarını hazırlayın.
  • Vize başvuru formunu doldurun.
  • Hazırlamış olduğunuz evrakları bir araya getirin ve ilgili konsolosluğun evrak listesine göre hazırlamış olduğunuz evrakları sıralayın.
  • Vize ücretini tam olacak şekilde hazırlayın.
  • Randevu saatinden en geç 15 dakika önce randevu yerinde olun.
  • Randevu sıranız geldiğinde evraklarınızı teslim edin ve vize ücretini ödeyin.
  • Başvuru fişini alın ve başvuru fişini işleminiz tamamlanana kadar saklayın.

Vize Başvurularında Kimler Ev Hanımı Olarak Kabul Edilir?

  • Düzenli geliri olmayan,
  • Geçimini anne, baya ya da eşi üzerinden sağlayan,
  • Üniversite mezunu olup, henüz iş hayatına başlamamış,
  • Çalışan ancak sigorta primi ödenmeyen kişiler vize başvurularında ev hanımı olarak kabul edilmektedir.
  • Bir şirkette sigorta primi ödenen ev hanımlarının çalışan olarak vize başvuru belgelerini hazırlamaları gerekmektedir.

Ev Hanımları İçin Schengen Vize İşlemleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Fransa, Finlandiya Hollanda, Hırvatistan, Polonya, Portekiz, İspanya, İtalya, İsviçre, İsveç, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lüksemburg Macaristan, Malta, Norveç, Slovenya, Slovakya ve Yunanistan’a maksimum 90 güne kadar seyahat edecek ev hanımları seyahat edecekleri ülkenin Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekecektir.

Söz konusu ülkelere turizm, aile, akraba ve arkadaş ziyareti gibi amaçlarla seyahat edecek ev hanımlarına Schengen vizesi verilecektir.

Alınacak olan bu vize ile 27 Schengen devletine de giriş yapılabilecektir.

Vize başvuruları en geç 15 iş günü en erken ise 6 ay önceden yapılabilmektedir.

Schengen vizesi her zaman en uzun süre konaklama yapılacak hedef ülke Konsolosluğundan alınmalıdır.

Ev hanımları Schengen vizesine başvuru yaparken birinci derece yakın akrabalarını sponsor göstermeleri zorunludur. İkinci derece yakın akrabalarla yapacakları vize başvuruları kabul edilmemektedir.

Schengen vizesine başvuru yapacak ev hanımlarının otel, uçak, seyahat sağlık sigortası gibi evrakları vize başvurularında sunmaları zorunludur.

Schengen devletlerinde yaşayan çocuklarını ya da akrabalarını ziyaret edecek ev hanımlarını davetiyeli vize başvurusu yapmaları gerekecektir.

Ev hanımlarının Schengen vize başvurusu yaparken randevu almaları zorunludur.

Ev hanımlarının Schengen vize başvurularında VFS Global, İdata vb. vize aracı şirketleri kullanmaları gerekebilir.

Ev Hanımları İçin Almanya Vize İşlemleri

Almanya seyahati gerçekleştirecek umuma mahsus /bordo pasaporta sahip ev hanımlarının Almanya vizesi almaları zorunludur.

Yeşil pasaporta sahip ev hanımları ise 180 gün içerisinde 9 güne kadar Almanya vizesi almalarına gerek kalmadan Almanya’ya seyahat edebileceklerdir.

Ev hanımları Almanya vize başvurularını Türkiye’de İstanbul (Avrupa ve Anadolu Yakası), Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Gaziantep ve Antalya’da bulunan Almanya vize başvuru merkezleri İdata üzerinden yapabileceklerdir. Tüm başvuru sahiplerinin ikamet ettikleri şehire hizmet veren İdata ofisine yapmaları gerekecektir.

Ev hanımlarının Almanya vize başvurusu yapabilmek için randevu almaları zorunludur. Almanya vize randevuları İdata resmi web sayfasından alınır. Randevular ücretlidir. Randevu için ödenen ücretler randevu günü İdata hizmet bedelinden düşülecektir. Ev hanımları Almanya vize randevu günü hazırlamış oldukları başvuru belgelerini İdata görevlisine teslim edeceklerdir. Vize başvurularında Konsolosluk talep etmediği sürece görüşme/mülakat uygulaması yoktur. Ev hanımları Almanya vize randevu günü hazırlamış oldukları belgeleri teslim edecek, vize harç ücretini ödeyecek ve parmak izi beyanında bulunacaklardır.

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi almış ev hanımları soyadı değişikliği olmaması durumunda başvuru sırasında hazır bulunmaları ve yeniden parmak izi vermeleri gerekmemektedir. Bu durumda ev hanımları Almanya vizelerini vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvuruya gitmelerine gerek kalmadan alabileceklerdir.

Almanya vize işlemlerinin sonuçlanma süresi 1-3 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Vize başvuru işlemlerine seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce başlamış olmanızı öneririz.

Ev Hanımları İçin Fransa Vize İşlemleri

Fransa’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaporta sahip ev hanımları seyahat öncesi Fransa vizesi almaları zorunludur.

Yeşil pasaporta sahip ev hanımları ise 180 gün içerisinde 90 güne kadar vize almadan seyahat edebileceklerdir.

Fransa vizeleri İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa Konsolosluklarından veya yine İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan Fransa vize başvuru merkezleri VFS Global’den alabileceklerdir. Tüm vize başvuruları randevulu kabul edilmektedir. Randevular VFS Global resmi web sayfasından alınır.

Randevu işin VFS Global hizmet ücreti peşin olarak alınır. Kredi kartı ile VFS Global Fransa vize randevu ücretini ödeyebilirsiniz. Randevu ücretlerinin iadesi yapılmamaktadır. Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi alan ev hanımları ise soyadı değişikliği olmamışsa vizelerini Fransa vize danışmanlık firmaları aracılığıyla Konsolosluğa gitmeden alabilecekledir.

Ev hanımları Fransa vizesi için başvuru yaparken mutlaka birinci derece yakın akrabalarını sponsor göstermeleri gerekir. Sponsorun düzenli bir gelire sahip olması zorunludur. Çalışmayan, düzenli geliri olmayan birinci derece akrabalarınızı vize başvurularınız da sponsor göstermenizi tavsiye etmeyiz.

Fransa’dan gelen davetiye ile vize başvurusu yapacak ev hanımları davetiye belgelerini orijinal, posta yoluyla temin etmeleri gerekir. Davetiye görüntüsü ile Fransa aile, akraba ve arkadaşı ziyareti vizesine başvuru yapılmamaktadır.

Turistik vize başvurularında ise davetiye yerine otel rezervasyonunun sunulması talep edilir. Varsa tur programlarınızı da vize başvuru evraklarınızın arasına ekleyebilirsiniz.

Fransa vize başvurularınızın çıkma süresi 1-4 hafta arasında değişiklik göstermektedir. İstisnai durumlarda bu süre 2-3 aya kadar uzayabilmektedir.

Vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce başlatmanızı öneririz.

Ev Hanımları İçin Hollanda Vize İşlemleri

Hollanda seyahatinde bulunacak bordo renkli pasaporta sahip ev hanımlarının vize almaları zorunludur. Yeşil pasaporta sahip ev hanımları ise Hollanda’ya vizesiz seyahat edebileceklerdir.

Hollanda vizeleri Türkiye’de bulunan Hollanda Konsolosluklarından veya Hollanda vize başvuru merkezlerinden alınacaktır. Hollanda vize işlemleri için yetkili vize aracı firma VFS Global’dir.

VFS Global Hollanda vize işlemleri için İstanbul (Avrupa ve Anadolu Yakası), Edirne, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya ve Gaziantep’ten hizmet vermektedir. Vize başvuruları için randevu alınması zorunludur. Randevular VFS Global resmi web sayfasından alınacaktır. Randevu alabilmek için VFS Global hizmet ücretinin ödenmesi gerekir. Bu ücret ek bir ücret değildir. Randevu günü toplam tutardan ödenen ücret düşülerek kalan tutar tahsil edilecektir.

Ev hanımlarının yine vize başvurusu yaparken düzenli geliri olan birinci derece yakın akrabalarını sponsor gösterilmesi talep edilir. Sponsorun tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve konsoloslukla paylaşılması gerekir.

Hollanda vize randevuları ileri tarihe verilmektedir. Vize başvurularının randevudan en geç 1 ay önce başlatılması tavsiye edilir.

Hollanda vize işlemlerinin sonuçlanma süresi 2-8 hafta arasında değişiklik göstermektedir.

Ev Hanımları İçin Dubai Vize İşlemleri

Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai) seyahati gerçekleştirecek Bordo pasaporta sahip ev hanımları Dubai vize işlemlerine tabidir. Yeşil pasaport sahipleri 90 güne kadar Dubai’ye vizesiz seyahat edebilirler.

Dubai vizeleri elektronik ortamda verilen bir vizedir. Bu vize başvuruları için randevu alınması ve Schengen vize başvurularında olduğu üzere kapsamlı evrak hazırlığı yapılması gerekmez. Ancak Dubai vizesi alacak ev hanımlarının güvenilir bir Dubai vize danışmanlık firmasından hizmet alması gerekecektir.

Dubai vize başvurusu için seyahat dönüşü en az 6 ay geçerli pasaporta sahip olunması zorunludur. Vize başvurularında pasaportun aslının sunulması gerekmez ancak e-vizenin çıktısı ve pasaportun aslı ile birlikte seyahat edilmesi gerekir.

Dubai vize işlemleri için birinci derece yakın akrabaların sponsor olması zorunlu değildir. Geçerli bir pasaporta sahip ev hanımları sponsor göstermeden vize başvurusu yapabilir ve Dubai vizesi alabilir.

Dubai vize başvurularının sonuçlanma süresi 1-2 hafta arasında değişiklik gösterir.

Dubai vizesine en geç seyahat tarihinden 1 hafta önce başvuru yapılmalıdır.

Ev Hanımları İçin Amerika Vize İşlemleri

Amerika seyahati gerçekleştirecek umuma mahsus, hususi, hizmet ve diplomatik pasaporta sahip ev hanımları Amerika vizesi almak mecburiyetindedir.

Tüm Amerika vizeleri seyahat öncesi Türkiye’de bulunan Konsolosluklardan alınacaktır. Ülkeye girişlerde havaalanlarında vizeler alınmamaktadır.

Amerika vizesi alacak ev hanımlarının öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Randevular Amerika DS 160 formunun doldurulmasının ve vize ücretinin ödenmesinin ardından alınacaktır. Ücret ödemesi yapılmadan Amerika vize randevuları alınamamaktadır.

Amerika Göçmen Olmayan vize ücreti 160 Amerikan Dolarıdır. Bu ücrete ek olarak PTT kurye ile alınır. Ücret ödemeleri kredi kartları ile tahsil edilir. Banka havalesi ile Amerika vize ücreti ödemesi yapılamamaktadır.

Daha önce Amerika vizesi almış ve vizesi maksimum son 4 yıl içerisinde sona ermiş ev hanımları belirli şartları sağlamaları halinde randevu almalarına ve konsolosluğa gitmelerine gerek kalmadan Amerika vizelerini yenileyebileceklerdir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için Amerika vize yenileme yazımızı okumanızı öneririz.

Randevu günü 14 yaş üstü tüm başvuru sahipleri Konsolosluk görüşmesine girmeleri gerekir. Görüşmeler randevu alınan İstanbul ya da Ankara Amerikan Konsolosluklarında yapılacaktır. Amerika vize işlemleri için yetkilendirilmiş bir vize aracı şirket bulunmamaktadır.

Randevu günü görüşmesi olumlu geçmiş ve vizesi onaylanan vatandaşlarımız ise ortalama 1 hafta sonra randevu alırken belirlemiş oldukları PTT şubesinden vizesi çıkan pasaportlarını teslim alabileceklerdir.

Amerika vize randevuları ileri tarihe verilmektedir. Amerika vize işlemlerinizi vakitlice başlatmanızı öneririz.

Ev Hanımları İçin İtalya Vize İşlemleri

Bir Schengen devleti olan İtalya için vize başvurusunda bulunacak ev hanımları tıpkı diğer Schengen vize başvurularında olduğu üzere vize almaları gerekecektir. Yeşil pasaporta sahip vatandaşlarımız ise 180 gün içerisinde 90 güne kadar İtalya’ya vize almadan seyahat edebileceklerdir.

İtalya vizesi alacak ev hanımları vize başvurularını İstanbul (Avrupa ve Anadolu Yakası), Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Antalya ve Trabzon’dan yapabileceklerdir.

Vize başvuruları için randevu alınması zorunludur. Her başvuru sahibi ikamet ettiği şehre hizmet veren İdata ofisinden randevu alması gerekecektir. İtalya vize randevuları İtalya vize aracı şirketi olan İdata web sayfasından alınacaktır. Randevular ücretlidir. Bu ücret İdata servis ücretidir. Son 3 kala iptal edilen randevuların ücreti iade edilecektir.

İtalya vize başvurusunda bulunacak ev hanımlarına sadece birinci derece yakın akrabalar sponsor olabilmektedir. 2. ve 3. Derece yakın akrabaların olacağı vize sponsorluklar mücbir durumlar dışında kabul edilmeyecektir.

Vize başvurularında parmak izi verilmesi zorunludur. Parmak izi verme işlemi randevu günü İdata ofislerinde gerçekleşecektir. Ayrıca ilk defa vize müracaatı yapacak başvuru sahipleri gerek İdata ofislerinde gerekse İtalyan Konsolosluklarında mülakat uygulamasına dahil olacaklardır.

İtalya vize başvurularının sonuçlanma süresi 1-4 hafta arasında değişiklik göstermektedir. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde vize başvuruları başvuru sahibinin seyahat tarihinden kısa süre önce sonuçlanabilir.

İtalya vize başvurusunda bulunacak ev hanımlarının seyahatlerinden en geç 1 ay önce başvuru işlemlerini tamamlamış olmaları tavsiye edilir.

Ev Hanımları İçin Yunanistan Vize İşlemleri

Türkiye’ye komşu ülke konumunda ki Yunanistan’a seyahat edecek umuma mahsus pasaporta sahip ev hanımlarının Yunanistan için vize almaları zorunludur.

Yunanistan bir Avrupa Birliği ve Schengen üye devletidir. Yine tüm Schengen vize başvurularında olduğu üzere ev hanımlarına birinci derece yakın akrabaların sponsor olması gerekir.

Tüm vize başvuruları randevulu kabul edilecektir. Randevular Yunanistan vize aracı şirketi olan Kosmos Vize resmi web sayfasından alınacaktır. Randevular ücretsizdir. Ancak vize randevusu alabilmek için Kosmos Vize web sayfasından online formu doldurmaları gerekir.

Yine diğer Schengen devletlerinde de olduğu üzere her başvuru sahibi ikamet ettiği şehire hizmet veren Konsolosluğa veya vize başvuru merkezine başvuru yapmak mecburiyetindedir.

Konsolosluk özel olarak çağırmadığı sürece vize başvurularında mülakat uygulaması yoktur.

Vize başvuruları 1-2 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Yoğun dönemlerde bu süre 2-3 ay kadar uzayabilir.

Ev Hanımları Vize Alabilir mi? Ev Hanımlarına Vize Çıkar mı?

Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir. Burada önemli olan sponsorun birinci derece yakın akraba olması hususudur. Ev hanımları evli ise eşlerini, evli değillerse anne ya da babalarını sponsor göstererek vize başvurusunda bulunmaları gerekir.

Ev hanımlarına sponsor olacak birinci derece yakın akraba düzenli bir gelire sahip değilse, eşinin veya çocuğunun yurt dışı seyahatini finanse edebilecek maddi yeterliliğe sahip olması gerekir. Çalışmayan ev hanımlarına çalışmayan, düzenli bir geliri olmayan sponsor gösterilmemelidir.

Ev Hanımlarına Vize İşlemlerinde Kimler Sponsor Olabilir?

Vize başvurusunda bulunacak ev hanımlarına sadece birinci derece yakın akrabası sponsor olabilmektedir. Ölüm ya da birinci derece yakın akrabası olmayan ev hanımlarına ikinci derece yakın akrabaları, partnerleri sponsor olabilir.

Yeniden belirtmek gerekirse birinci derece yakın akrabası hayatta olmayan veya aile üyeleri ile çeşitli nedenlerle görüşmeyen kişiler durumu açıklama koşuluyla ikinci derece yakın akrabalarını ya da partnerlerini sponsor gösterebileceklerdir.

Bankada Parası Olanların Vize Başvurularında Sponsor Göstermesi Zorunlu mu?

Banka hesabında seyahati finanse edecek miktarda parası olan ev hanımlarının vize işlemleri için sponsor göstermeleri tavsiye edilir. Eğer kira, borsa, çiftçilik ya da ölüm aylığı gibi ek gelirleriniz yoksa vize başvurularınızı sponsor göstererek yapmanızı tavsiye ederiz.

Vize başvuruların da sponsor gösterilmesi başvurunuzun daha kolay onaylanabilmesi açısından önem taşımaktadır. Düzenli bir geliriniz olmadığı için vize başvurunuzu birinci derece yakın akrabalarınızı sponsor göstererek yapmanızı, sponsorunuzun mesleki, finansal ve akrabalık bağınızı ispat eden belgelerini eksiksiz Konsoloslukla paylaşmanızı öneririz.

Ölüm Aylığı Alan Ev Hanımlarının Sponsor Göstermesi Gerekir mi?

Anne, baba yada eşinin ölümü nedeniyle ölüm aylığı alan ev hanımlarının eğer üzerine kayıtlı ev, araç ruhsatı ya da kira geliri gibi birikimlerini gösterir belgeler yoksa, yurt dışına ilk defa çıkılacaksa vize işlemleri için sponsor gösterilmesini tavsiye ederiz.

Ancak ölüm aylığı alan ev hanımları Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika vb. insanların yoğun olarak yaşadığı ülkeler için davetiyeli vize başvurusu yapacaksa davet eden kişi abi, abla, kardeş gibi yakın akraba ise sponsor göstermeden sadece ölüm aylığı aldığını ispat ederek vize başvurularını yapabilir.

Ev Hanımına Davetiye Gönderen Kişi Vize Sponsoru Olabilir mi?

Ev hanımına davetiye gönderen kişi vize sponsoru olabilir ancak yine de davet eden kişi sponsor olsa dahi Türkiye’den birinci derece yakın akrabanın sponsor gösterilmesi önemlidir.

Konsolosluklar her zaman başvuru sahibinin Türkiye bağlarını incelemeye alacaktır. Bu sebeple Türkiye’den birinci derece yakın akrabanızı sponsor göstermenizi öneriyoruz.

Türkiye’de her yıl çok sayıda vize başvurusu Türkiye’den nedeniyle reddedilmektedir.

Ev Hanımları Tur İçin Nasıl Vize Alır?

Beneluks, İtalya, Fransa, Yunanistan, Hollanda veya İsviçre turuna katılacak ev hanımları tur programlarının tamamı Schengen ülkelerinden oluşuyorsa vizelerini en uzun süre kalacakları Schengen ülkesinden almaları gerekecektir. Konaklama süreleri eşit ise Schengen vizeleri ilk giriş yapılacak Schengen ülkesinden alınması gerekecektir.

Vize başvuruları için kaşe ve imzalı tur programının, ödeme yapıldığını gösterir belgenin, konaklama ve uçuş bilgilerinin sunulması zorunludur. Tur programı sunmadan tur için vize talebinde bulunmanızı tavsiye etmeyiz. Tur için verilecek olan vize yine Schengen vizesi olacaktır. Bu vize başvurusu için birinci derece yakın akrabanızı sponsor göstermeniz zorunludur.

Ev Hanımları İçi Vize Sponsorluğu Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Ev Hanımlarına sponsor olacak birinci derece yakın akrabaların yazması gereken sponsorluk dilekçesi örnekleri şöyle:

Türkçe Vize Sponsorluk Dilekçesi Örneği:

Almanya Konsolosluğu’na İstanbul

Konu: Vize sponsorluğu hk.

25/08/2024

Sayın ilgili,

13-15 Mart 2024 tarihler arasında eşim A… Y…. ülkenize turistik amaçlı seyahat gerçekleştirecektir.

Eşim Sayın Y… ın ülkenizde bulunacağı süre zarfında tüm ulaşım, konaklama ve özel harcamaları bizzat tarafımdan karşılanacaktır.

Eşimin seyahat süresince herhangi bir ülke kuralını ihlal etmeyeceğini, seyahat sonrası Türkiye’ye geri dönüşü yapacağını şimdiden garanti ederim.

Her türlü sorularınız için aşağıda yer alan iletişim bilgilerimden tarafıma ulaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla…

M…. Y….

 

İngilizce Vize Sponsorluk Dilekçesi Örneği

25/08/2024

Subject: About visa sponsorship.

To The Consulate General Of Switzerland

Dear Sir/Madam,

My Partner A…. Y….. will travel to your country between the dates of ../../2024 and ../../2024 for touristic trip.

I will covered all travel expenses during the her trip.

I kindly request you to grant her the necessary visa.

 

Best Regards,

A….. Y….

 

Vize Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

İlk defa vize başvurusu yapacaksanız mutlaka güvenilir bir vize danışmanlık firmasından hizmet almayı çalışın.

Türkiye’de bulunan Konsoloslukların belirli bir görev bölgesi bulunmaktadır. Bu nedenle ikamet ettiğiniz şehire hizmet veren Konsolosluğu belirlemeyi unutmayın.

Başvuru işlemlerinizi seyahatten en geç 1 ay önce başlatmış olun. Özellikle Covid-19 pandemisi sonrası vize işlem süreleri uzamıştır ve konsolosluklarda yoğunluklar yaşanabilmektedir.

Vize başvurusu öncesi geçerli bir pasaporta sahip olduğunuzdan emin olun.

Seyahat geçmişleriniz Konsolosluğun hakkınızda daha kolay karar vermesini sağlayacaktır. Bu nedenle eski pasaportlarınızı vize başvurularınızda sunmaya özen gösterin.

Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin veya sponsorunuzun varsa geçerli vize veya yeşil pasaportlarının kopyalarını başvuru belgelerinizin arasına ekleyin.

Çalışmasanız bile E-devletten alınmış SGK tescil ve hizmet dökümünü vize başvurunuzda sunun. Böylelikle Konsolosluğu eski iş deneyimleriniz hakkında bilgilendirmiş olursunuz.

Vizelerinizi Konsolosluklara veya vize başvuru merkezlerine şahsi başvuru ile veya danışmanlık firmaları aracılığıyla alabilirsiniz. Şahsi başvuru ile vizenizi alacaksanız ilgili konsolosluğun vize şartları hakkında ön bilgi edinmeyi unutmayın. Çünkü her konsolosluğun belirli bir vize başvuru şartı bulunmaktadır. Her yıl birçok vize başvurusu Konsolosluklar tarafından işleme alınmamakta veya reddedilmektedir. Vize talep edeceğiniz konsolosluğun şartları hakkında ön bilgi edinmeyi unutmayın.

Başvurunuzu vize danışmanlık firmaları aracılığıyla yapacaksanız hizmet alacağınız firma ile güçlü bir iletişim kurmanızı öneririz. Sponsorlu vize başvurularında başvuru dosyasının prezantasyonu iyi yapılmalı, ev hanımlarının durumu ve seyahat planı hakkında Konsolosluklar detaylı bir şekilde bilgilendirilmelidir.

Vize danışmanlık firmalarından hizmet almadan önce Vize Acentaları yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
828 yoruma göre
js_loader