Balayı Vizesi Nasıl Alınır?

Balayı vizesi başlığı altında hazırladığımız bu yazıda, balayı için vize almak isteyen yeni evli çiftlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık.

Özellikle tatil için Avrupa bölgesini tercih eden çiftlerin seyahat öncesi balayı için Schengen vizesi başvurusu yapmaları gerekir. Vize için gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra banka hesabında da yeterli miktarda para bulunmalıdır. Ayrıca balayı için vize dilekçesi de yazılmalıdır.

Hiç vize telaşesine girmeyelim, sakin ve stressiz bir şekilde gidip gelelim, diyorsanız vizesiz balayı ülkeleri de sıklıkla tercih edilen yerler arasındadır. Balayı için vize başvurusu konsolosluklar, yetkili vize merkezleri ve vize danışmanlık firmaları aracılığıyla yapılabilir.

Balayı vizesi için gerekli tüm bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Daha fazlası için ise SaltVisa vize danışmanlık firması ile iletişime geçebilir ve merak ettiğiniz her detay hakkında profesyonel danışmanlardan yardım alabilirsiniz.

Keyifli okumalar…

Balayı İçin Vize Nasıl Alınır?

Balayı için vize alma işlemi gidilecek olan ülkenin vize prosedürlerine göre değişiklik gösterebilir. Fakat genellikle 3 yol mevcuttur:

  1. Konsolosluğa/Büyükelçiliğe direkt olarak vize başvurusu gerçekleştirmek
  2. Vize başvuru merkezi üzerinden başvuru yapmak
  3. Vize danışmanlık firmaları aracılığıyla balayı vizesi almak

Bazı ülkeler direkt olarak konsolosluktan başvuru almaz, onun yerine resmi olarak yetkilendirilen vize başvuru merkezi üzerinden başvuru kabul eder. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve dolayısıyla Schengen turist vizesi alırken başvurular vize merkezine yapılır. İşlemler sırasında mülakat yapılacaksa veya yetkililer ayrıca bir görüşme talebinde bulunurlarsa konsolosluk/büyükelçilik ziyaret edilebilir.

İlk kez vize başvurusu yapacak olan kişilerin balayı vizesi alırken vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla işlem gerçekleştirmesi tavsiye edilir. Danışman firma kafanıza takılan sorularda 7/24 çözüm sunmaya çalışırken, vize evraklarının eksiksiz ve doğru şekilde teslim edilmesini de sağlar.

Balayı İçin Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Balayı için Schengen vizesi başvurusu yapmadan önce seyahatin tek bir ülkeye mi gerçekleştirileceği, yoksa Schengen bölgesinde bulunan birkaç ülkeye mi gidileceği konusunda planlama yapılmalıdır. Birden çok ülke ziyaret edilecekse en uzun sure konaklama yapılacak ülke veya tüm ülkeler de eşit  sürelerde konaklama yapılacaksa ilk giriş yapılacak olan ülke belirlenmelidir. Çünkü Schengen vizesi alacağınız ülke ve dolayısıyla başvuruda bulunacağınız konsolosluk bu “en süre kalacağınız veya ilk giriş yapacağınız” ülke olacaktır.

Seyahat yeri ve başvuru yapılacak ülke belirlendikten sonra, o ülkenin yetkili vize merkezi öğrenilmelidir. Vize prosedürü incelendikten sonra vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Öncesinde gerekli evraklar hazırlanmalı ve randevu günü başvuru sahibinin yanında hazır bulunmalıdır.

Vize merkezinde evrak teslimi yaptıktan sonra yakın zamanda parmak izi verilmemişse parmak izi kaydı yapılmalıdır. Son olarak ise vize sonucu belli olduğunda pasaport teslimi için vize merkezi ziyaret edilmelidir.

Vize Başvurusu Ne Kadar Süre Önce Yapılmalı?

Vize başvurusu seyahat süresinden en az 2 hafta öncesinden yapılmalıdır. Bununla birlikte özellikle pandamı dönemi sonrasından itibaren artan vize sıkıntıları dolayısıyla başvuru sonuç süreleri epey uzayabilmektedir. Ziyaret edilecek olan ülkeye göre değişiklik gösterse de genellikle seyahatten 1-1 buçuk ay önce vize başvuru işlemlerinin tamamlanmış olması önerilmektedir.

Konuya ilişkin güncel bilgileri SaltVisa vize danışmanlık firması ile iletişime geçerek öğrenebilir ve dilerseniz deneyimli bir ekipten danışmanlık alabilirsiniz.

Balayı Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

Balayı için gerekli evraklar listesi seyahat edilecek olan ülkeye göre değişiklik gösterse de genellikle benzer belgeler içerir. Balayı vizesi evrakları için konsolosluklar vize başvurusu yapan vatandaşlardan öncelikle şu belgeleri talep ediyorlar:

  • Seyahat amacı
  • Seyahat tarihleri
  • Meslek bilgileri
  • Seyahati karşılayabilecek finansal geliri ispat etmek.

Avrupa/Shengen vize işlemleri ile Amerika, İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya vs. vize işlemleri için aşağıda belirtilen gerekli evraklar listesini tamamlamalısınız:

  • Mevcut pasaport dışında varsa eski pasaportlar
  • Vize başvuru formu
  • Kimlik kartı veya Türkiye ikamet izni fotokopisi
  • Pasaport fotokopileri
  • Varsa davetiye
  • Başvuru sahibinin adı ve soyadıyla kayıt yaptırılan otel ve uçak rezervasyonu bilgisi
  • Daha önce belirlenmiş kriterleri karşılayan seyahat sağlık sigortası
  • Seyahatinize ait detaylı bilgilerin yer aldığı dilekçe
  • Seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyeye sahip son 3 aylık banka dökümü
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Varsa tapu, araç ruhsatı gibi ek gelir belgelerine ya da kira sözleşmesine ait belge fotokopileri

Tüm bunların yanı sıra, başvuru sahibinin mesleğine göre evraklarda talep edilecektir. Daha detaylı bilgi için bkz: Schengen vizesi için gerekli  evraklar

Balayı İçin Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Balayı vizesi başvurusu için yazılacak dilekçede seyahat amacınızı mutlaka belirtmelisiniz. Ayrıca seyahat tarihleri, konaklama yeri, eşler birbirine sponsor olduysa buna dair bilgiler, vize süresi sona ermeden Türkiye’ye geri döneceğinize dair teminat bilgisi de balayı vize dilekçesi içerisinde yer almalıdır.

Dilekçe, ilgili Başkonsolosluğa hitaben A4 kağıdına yazılmalı ve ıslak imzalı olmalıdır. İletişim bilgilerinin yer aldığı dilekçeye mutlaka bir de tarih atılmalıdır. Eşler tek tek kendi adlarına vize dilekçesi kaleme almalıdırlar, tek bir dilekçe yeterli olmaz. Çünkü vize işlemleri de balayı için bile olsa ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Balayı İçin Eşler Birbirine Sponsor Olabilir Mi?

Balayı için eşler resmi anlamda evlenmişlerse birinci derece yakın akraba oldukları için birbirlerine sponsor olabilir. Önemli olan, sponsor olacak kişinin birinci derece yakın akraba olması ve sponsorun banka hesap bilgilerinin, mesleki durumunun vs. detaylı şekilde belgelendirilebilmesidir.

Örneğin kadın ev hanımıdır, herhangi bir işte çalışmıyordur, bu durumda eşi seyahat için ona sponsor olabilir. Eşin çalıştığı iş yerine dair bilgiler, izin kağıdı, detaylı banka hesap dökümleri gibi birtakım belgeleri başvuru sırasında sunması gerekir.

Vize İşlemleri İçin Banka Hesabında Ne Kadar Olmalı?

Vize işlemlerini başlatmadan önce seyahatiniz için banka hesabında belirli miktarda para olması zorunludur. Seyahat boyunca tüm giderlerinizi karşılamaya ve ülkenize geri dönmeye yarayacak kadar olan para miktarı, aynı zamanda bir garantördür. “Ziyaretimi belirlenen tarihlerde gerçekleştirecek ve ülkeme geri döneceğim.” demek olan banka hesabı bakiyesi, vize başvurularında kritik bir rol oynar. Öyle ki gerçek dışı görülen banka işlemleri ve bakiye, vize reddi sebebi olabilir.

Vize işlemleri için banka hesabında olması gereken para miktarı, gidilecek olan ülkeye göre değişiklik gösterir. Her ülke günlük olarak gerekli gördüğü bir miktar belirlemiştir. Örneğin 5 günlük bir seyahat için, bu miktarı 5 ile çarpmak gerekir ve çıkan rakam da banka hesabında bulunması gereken minimum miktar olmuş olur. Bankadaki para vize başvurusuna yakın bir zamanda ve toplu şekilde yatırılmış olmamalıdır. Çünkü bu durum inandırıcılığı azaltır.

Balayında gideceğiniz ülkeye göre bankada bulunması gereken miktar konusunda daha detaylı bilgi için Vize İçin Bankada Ne Kadar Olmalı? yazımızı okumanızı öneririz.

Soyadı Değişikliği Olan Kişiler Balayı Vizesi Alabilir Mi?

Balayı için vize başvurusu yapacak olanların kafasında soyadı değişikliği konusunda bazı soru işaretleri mevcut. Çünkü konsolosluklar hem kimlik hem de pasaporttaki soyadının aynı olmasını zorunlu tutar. Bu sebeple evlilik yeni olmuş ve kadın, pasaportunu evlenmeden önce çıkarmış ise evlilik sonrası kimlik yenileme işlemi yapmadan vize başvurusu yapabilir.

Aslında buradaki kritik nokta pasaport, kimlik, uçak biletleri vs.de yer alan isim soyisim bilgilerinin aynı olmasıdır. Yani evlendiğiniz gibi kimlik değişimi yapmadıysanız ve pasaport ile diğer belgeler de kimlikteki eski soyisim aynı ise sorun çıkmayacaktır.

Öte yandan hem kimlik hem de pasaporttaki soyadı farklı ve evlilik yeni yapılmış ise (maksimum 1 ay içerisinde) iyi niyet dilekçesi yazılarak, evlilik cüzdanı kopyası başvuru dosyasına eklenerek ve konsolosluk ya da vize başvuru merkezinin inisiyatifine bağlı olarak vize başvuruları kabul edilebilir. Ancak bu durum kesin değildir ve görevlinin inisiyatifine bağlıdır. Bu durum uçak bileti alırken veya ülkeden çıkarken sorun oluşturabilir.

Konuya ilişkin nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini ve güncel bilgileri SaltVisa ile iletişime geçilerek öğrenebilirsiniz.

Balayı İçin İtalya Vize İşlemleri

Balayı için İtalya vize işlemleri 3 şekilde gerçekleştirilebilir:

  1. İtalya Konsolosluğu’na direkt vize başvurusu
  2. İtalya vize başvuru merkezi iData üzerinden vize başvurusu
  3. İtalya Schengen vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri bir Schengen ülkesi olan İtalya’ya vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo (umumi) pasaport sahiplerinin ise seyahat amaçlarına yönelik vize almaları gerekiyor. İtalya vize başvuru işlemlerini konsolosluk üzerinden kabul ettiği gibi çoğunlukla iData vize merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyor.

İtalya balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. İtalya vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

İtalya vize işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası olmalı. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 3,5*4,5 cm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü)
  • Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  • Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  • Vize harcı
  • Son 6 alık bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış bakiyeli ve kişisel banka hesap dökümü
  • E-devletten alınmış tarihçeli yerlerim yeri bildirgesi
  • E-devletten alınmış, düşünceler bölümü işlenmiş Nüfus Aile kayıt örneği
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır.

Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Balayı İçin Yunanistan Vizesi

Balayı için Yunanistan vize işlemleri 3 yolla yapılabilir:

  1. Yunanistan Başkonsolosluğuna direkt olarak şahsi vize başvurusu
  2. Yunanistan vize başvuru merkezi Kosmos Vize üzerinden vize başvurusu
  3. Yunanistan vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Yunanistan vize başvurusu için öncelikle güncel tarihli bir pasaporta sahip olmalısınız. Komşu ülke dahi olsa Yunanistan sınır kapılarında vize verilmesi uygulaması bulunmuyor ve pasaportlarda aranan asgari geçerlilik süresi, vize süresinin bitiminden itibaren 3 ay olmalı. Yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaf tutulurken, bordo (umumi) pasaport sahiplerinin vize alması gerekiyor. Yunanistan vize işlemleri yetkili vize merkezi Kosmos Vize aracılığıyla yapılabilir.

Yunanistan balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. Yunanistan vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

Yunanistan vize işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Eski ve yeni pasaportlar
  • 2 adet biometrik yeni vize fotoğrafı
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Pasaportunuzun vizeli ve kaşeli sayfalarının fotokopisi
  • Son 3 aylık kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile hazırlanmış içerisinde seyahati finanse edebilecek kadar bakiyesi olan şahsi banka hesabı dökümü
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti rezervasyon
  • Seyahat tarihinden 1 gün önce başlayıp dönüş tarihinden 1 gün sonra sona eren orijinal seyahat sağlık sigortası
  • İstanbul vize başvurularında online olarak doldurulmuş vize başvuru formu
  • Vize ücreti: (Konsolosluk + Vize başvuru merkezi ücretleri dahil)
  • Yerleşim yeri bildirgesi
  • Düşünceler bölümü işlenmiş Nüfus Aile kayıt örneği

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Yunanistan kapı vizesi ise Türkiye’ye yakın adalara seyahat için alınabilen özel bir vizedir. Dolayısıyla alınacak olan kapı vizesi ile Yunanistan topraklarının tamamına seyahat edemezsiniz. Kapı vizesi Yunan adalarına sefer düzenleyen feribot şirketlerinden alınabiliyor.

Balayı İçin İngiltere Vizesi

Balayı için İngiltere vize işlemleri 2 yolla gerçekleştirilebilir:

  1. İngiltere vize başvuru merkezi TLS Contact üzerinden vize talep etmek
  2. İngiltere vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

İngiltere Schengen ülkesi olmadığı için Schengen vize başvurusu sırasında uygulanan kurallara tabi değil. Yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri Schengen vizesinden muafken İngiltere vizesi, bordo (umumi) pasaport sahipleriyle birlikte yeşil ve gri pasaport için de zorunlu. Yani yeşil pasaportunuz olsa bile İngiltere’den vize almak durumundasınız.

Ayrıca danışman firma kullanmayacak ve başvurunuzu kendiniz yapacaksanız İngiltere vizesi başvuruları yalnızca TLS Contact üzerinden kabul ediliyor. Konsolosluk doğrudan yapılacak vize başvurularını özel durumlar haricinde kabul etmiyor.

İngiltere balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. İngiltere vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

İngiltere vize işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Online ortamda doldurulmuş ve onaylanmış barkodlu İngiltere vize başvuru formu
  • Randevu dokümanının çıktısı (GWF numarası belge üzerinde görünmelidir.)
  • İngiltere vize ücreti ödemesini gösterir barkodlu belge
  • İngiltere vize evraklarının taranıp sisteme yüklendiğini gösterir başvuru sahibinin adını, soyadını ve GWF numarasını gösterir doküman.
  • Eski ve yeni Pasaportlar
  • Eski ve yeni pasaportların fotokopileri
  • Kimlik fotokopisi
  • Anne, baba, eş ve çocuk bilgilerini gösterir e-devletten alınmış Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İngilizce, seyahat amacınız, seyahat tarihlerinizi ve seyahat sponsorunuz hakkında bilgiler veren ıslak imzalı iyi niyet dilekçesi.
  • Son 6 aylık banka hesap hareketliliğini içerir aylık gelirinizle örtüşen randevudan son 15 gün içerisinde alınmış en az 18000 TL bakiyesi olan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile alınmış banka dökümü.
  • Varsa tapu, araç ruhsatı ve kira geliri fotokopileri
  • Otel rezervasyonu
  • Gidiş dönüş uçak bileti rezervasyonu

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir.

Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır. Ayrıca İngilizce vize talep dilekçesi de yine evraklar arasına eklenmelidir. Dilekçe yazımı konusunda SaltVisa vize danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

Balayı İçin Hırvatistan Vizesi

Balayı için Hırvatistan vize işlemleri 3 şekilde gerçekleştirilebilir:

  1. Hırvatistan İstanbul veya Ankara Konsolosluğu’na direkt vize başvurusu
  2. Hırvatistan vize başvuru merkezi VFS Global üzerinden vize başvurusu
  3. Hırvatistan vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri Hırvatistan’a vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo (umumi) pasaport sahiplerinin ise seyahat amaçlarına yönelik vize almaları gerekiyor. Hırvatistan vize başvuru işlemlerini konsolosluk üzerinden kabul ettiği gibi çoğunlukla VFS Global vize merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Hırvatistan balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. Vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

Hırvatistan vize işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası olmalı. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 3,5*4,5 cm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü)
  • Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  • Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  • Vize harcı

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Balayı İçin Fransa Vizesi

Balayı için Fransa vize işlemleri 2 şekilde yapılabilir:

  1. Fransa vize başvuru merkezi VFS Global üzerinden vize talep etmek
  2. Fransa vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Fransa Schengen bölgesinde yer aldığı için yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz Fransa seyahati yapabiliyor. Bordo (umumi) pasaport sahipleri ise vize onayı almak zorunda.

Ayrıca danışman firma kullanmayacak ve başvurunuzu kendiniz yapacaksanız Fransa vizesi başvuruları yalnızca VFS Global üzerinden kabul ediliyor. Konsolosluk doğrudan yapılacak vize başvurularını özel durumlar haricinde kabul etmiyor.

Fransa balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. Fransa vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

Fransa vize başvuru işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası olmalı. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 3,5*4,5 cm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü)
  • Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  • Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  • Vize harcı
  • Otel, konaklama rezervasyonları

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Balayı İçin Hollanda Vizesi

Balayı için Hollanda vize işlemleri 2 şekilde yapılabilir:

  1. Hollanda vize başvuru merkezi VFS Global üzerinden vize talep etmek
  2. Hollanda vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Tüm Schengen vizelerinde olduğu gibi yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak seyahatlerinde Hollanda vizesinden muaf tutuluyor.

Hollanda vize işlemleri, resmi olarak yetkilendirilen Hollanda vize başvuru merkezi VFS Global aracılığıyla yürütülüyor. Başvurunuzu vize merkezi üzerinden yapmak istemiyorsanız Hollanda vize danışmanlık firmaları vasıtasıyla da vize talebinde bulunabilirsiniz.

Hollanda balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. Hollanda vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

Hollanda vize başvuru işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası olmalı. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 3,5*4,5 cm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü)
  • Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  • Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  • Vize harcı
  • Otel, konaklama rezervasyonları

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Balayı İçin Almanya Vizesi

Balayı için Almanya vize işlemleri 3 şekilde gerçekleştirilebilir:

  1. Almanya Konsolosluğu’na direkt vize başvurusu
  2. Almanya vize başvuru merkezi iData üzerinden vize başvurusu
  3. Almanya Schengen vize danışmanlık firmaları/acenteleri aracılığıyla vize başvurusu

Yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahipleri bir Schengen ülkesi olan Almanya’ya vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo (umumi) pasaport sahiplerinin ise seyahat amaçlarına yönelik vize almaları gerekiyor. Almanya vize başvuru işlemlerini konsolosluk üzerinden kabul ettiği gibi çoğunlukla iData vize merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyor. Konsolosluğa yapılan başvurular uzun süreli veya oturum izni vesilesiyle oluyor.

Almanya balayı vizesi almak için gerekli evraklar listesinin hazırlanması ve başvuru esnasında teslim edilmesi gerekiyor. Almanya vize başvuru evrakları da talep ettiğiniz vize türüne ve mesleğinize göre değişkenlik gösteriyor.

Almanya vize işlemleri için gerekli genel evrak listesi şu şekilde:

  • Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli süresi olan pasaport. (10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası olmalı. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportları da başvuru sırasında ibraz etmelisiniz.)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 3,5*4,5 cm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü)
  • Seyahat sağlık sigortası (Minimum 30.000 Euro teminatlı olup, seyahatinizden bir gün önce başlayıp bir gün sonra sona erecek şekilde olmalı)
  • Seyahat rezervasyonları (Gidiş-dönüş tarihlerini içeren uçuş ya da tur organizasyonları)
  • Vize harcı

Bu evraklara ek olarak, başvuru sahibi çalışıyorsa iş yerinden ıslak imzalı ve kaşeli izin belgesi, barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü gibi bazı belgelere daha ihtiyaç vardır. Eşlerden biri çalışmıyorsa, başvuru sırasında kendisine sponsor göstermelidir. Yine gerekli evraklar arasına sponsora ait bilgiler de yer almalıdır.

Vizesiz Balayı Ülkeleri Hangileri?

Vizesiz balayı için sıklıkla tercih edilen ülkelerden bazıları şunlardır:

  • Arjantin
  • Arnavutluk
  • Azerbaycan
  • Bahamalar (kapıda vize)
  • Barbados
  • Belize
  • BAE (online vize)
  • Bolivya
  • Brezilya
  • Cook Adaları
  • Dominika
  • El Salvador
  • Fas
  • Fildişi Sahili (online vize)
  • Hong Kong
  • Japonya
  • KKTC
  • Karadağ
  • Katar
  • Madagaskar (kapıda vize)
  • Maldivler (kapıda vize)
  • Meksika (online vize)
  • Panama
  • Rusya (online vize)
  • Sırbistan
  • Singapur
  • Tayland
  • Ürdün

Balayı Vizesi Alan Vize Danışmanlık Şirketleri

Balayı vizesi alan vize danışmanlık şirketleri İstanbul, İzmir, Ankara’dan başvuru yapacak olanların dışında diğer şehirlerde de mevcuttur. Sıklıkla İstanbul’dan balayı vizesi alınmaktadır; özellikle Başkonsoloslukların burada olması ve nüfusu dolayısıyla başvuru işlemlerinin yoğun olduğu bir il olarak öne çıkar.

Balayı vizesi alan vize danışmanlık şirketlerinden bazıları şunlardır:

  • SaltVisa
  • Setur
  • Vista
  • Real World Turizm
  • HisVize
  • Taksim Vize
  • Viking Turizm
  • Global Vize
Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Popüler Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
1119 yoruma göre
js_loader