İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, bu yazımız ile İngiltere Ankara Antlaşması vizesi başvurusu üzerine bilgi vererek; Ankara Antlaşması için uygun olup olmadığınızı anlamanıza yardımcı olmayı ve başvuru için gerekli koşulları sizlerle paylaşmayı amaçlıyoruz.

Yazımızın devamında Ankara Antlaşması’na dair en çok sorulan sorular ve merak edilen konu başlıklarını sıralayarak detaylandıracağız.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi Nedir?

İngiltere Ankara Antlaşması vizesi (ECAA) İngiltere Hükümeti tarafından Türkiye Cumhriyeti vatandaşlarına verilmiş iş kurma izni vizesidir. Bu vize türüne TC pasaport sahipleri başvurabilir ve Ankara Antlaşması başvurularının olumlu sonuçlanması sonrası İngiltere’de yerleşim hakkına sahip olarak kendi işlerini yapabilirler.

İngiltere Ankara Anlaşması vizesi bir İngiltere çalışma vizesi türü değildir. Ankara Antlaşması vizesi alındıktan sonra kişi İngiltere’de herhangi bir işte, herhangi bir şirkette çalışamaz. Kişinin vizesi ve dolayısıyla İngiltere’de oturum hakkı sadece kendi işini yapması durmunda geçerli olacaktır.

Geçerli koşulların sağlanması halinde, Ankara Antlaşması vizesi sahibi kişi İngiltere süresiz oturum izni başvurusu yapabilir ve daha sonraki yıllarda İngiliz vatandaşlığı hakkı elde edebilir.

Ankara Antlaşması Hangi Ülkeler İçin Geçerlidir?

Ankara Anlaşması vizesi Almanya ve İngiltere için geçerli bir vize türüdür.Her iki ülkenin de Ankara Antlaşması başvuru koşulları, başvuru aşamaları, onay sonrası prosedürleri farklıdır. Yazımız İngiltere tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş iş kurma vizesine dair ayrıntılar içermektedir.

Ankara Antlaşması’na Kimler Başvurabilir?

İngiltere’de iş kurmayı ve kendi işini yapmayı planlayan; kuracağı iş ile ilgili tecrübesi olan ve yeterli sermayesi olan kişiler Ankara Antlaşması başvurusu yapabilirler.

Ankara Anlaşması başvuru yapacak başvuru sahibinin yapacağı iş hakkında tecrübesinin olması, tecrübelerini resmi belgeler ve yapılan işlerle kanıtlayabiliyor olması çok önemlidir. Daha önce tecrübe sahibi olunmayan bir iş/sektör üzerinden Ankara Antlaşması başvurusu yapılması başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.

Kurulacak işletme sadece belli sektörlere ait işletme olmak zorunda değildir. İşletmeyi nasıl yöneteceğiniz, İngiltere’de belirttiğiniz işi nasıl yapacağınız ve kime hizmet vereceğiniz Ankara Anlaşması başvurusu için önemlidir.

Ankara Antlaşması Şartları Nelerdir?

En önemli Ankara Antlaşması şartları; kurulacak iş hakkında tecrübe sahibi olmak, yeterli sermayeye sahip olmak ve Tc vatandaşı olmaktır.

İş kurulacak sektöre dair tecrübe ilgili belgelerle ispatlanmalı, iş kurma aşamasında ve İngiltere’de yaşamak için gösterilmesi gereken para miktarı banka hesap dökümü ile sunulmalıdır.

Ankara Antlaşması başvurusu için İngilizce bilme zorunluluğu ya da dil seviyesini belge ile kanıtlama zorunluluğu yoktur.

Ankara Anlaşması’na Hangi Sektör Çalışanları Başvurabilir?

‘’Ankara Anlaşması vizesine hangi meslek sahipleri başvuru yapabilir?’’ sorusu en çok karşılaşılan sorulardan biridir. Ankara Anlaşması İngiltere’de iş kurma izni verir. Ankara Anlaşması başvurusu yapacak kişinin İngiltere’de serbest meslek sahibi olarak çalışması, kendi işletmesini kurup yönetmesi gerekecektir. Dolayısıyla kişi serbest meslek sahibi olarak yapabileceği tüm sektörlerde iş kurabilir. Ankara Antlaşması vizesi sadece belirli sektör çalışanlarına ya da sahiplerine yönelik bir vize türü değildir.

Ankara Anlaşması başvurusu yapan ve İngiltere’de şirket kuran kişi home office çalışabilir ya da kendine bir ofis açabilir.

Ankara Anlaşması meslek sahibi olan, yapacağı işle ilgili tecrübesi olan tüm başvuru sahiplerine açık bir vize türüdür. Mesleki eğitim şartı, iş kurulacak sektörle ilgili diploma sunma gibi zorunluluklar yoktur. Daha önce belirttiğimiz gibi İngilizce Ankara Anlaşması için zorunlu değildir. Ankara Antlaşması üniversite mezunları için değil, mesleğinde tecrübe sahibi olan ve sermayesi olan herkes için başvuru kabulü olan vize türüdür.

Ankara Antlaşması’na en çok başvuru yapılan sektörler/Meslekler:

Restoran-kafe işletmeciliği, berberlik-kuaförlük, eğitim, mimarlık, fotoğrafçılık, serbest gazetecilik, tasarım, bilişim sektörü, danışmanlık vb.

Ankara Anlaşması başvurusu için ne kadar para göstermeliyim?

Ankara Antlaşması başvurusu için hesapta gösterilmesi zorunlu belirli bir para miktarı yoktur. Ankara Antlaşması için hesapta bulunması gereken para miktarı iş kurulacak sektöre, işletmenin büyüklüğüne, yapılacak işe göre değişecektir.

Ankara Anlaşması’na başvuru yapılırken iş detaylarının anlatıldığı Ankara Anlaşması iş planı sunulacaktır. Bu iş planı ile iş detayları anlatılacak ve kurulması planlanan işletme giderleri belirlenecektir. Sahip olunması gereken sermaye miktarı da iş planı doğrultusunda netleşebilir.İşletmenizin giderleri, satın alınması gereken ofis malzemeleri, yapılacak iş için gerekli malzemelerin temini vb.masraflar her sektör, her işletme için farklı olacaktır.

Ankara Anlaşması başvurusu yapılırken kurulacak şirkete dair giderlere ek olarak, başvuru sahibinin İngiltere’deki geçim masraflarını karşılaması için de gerekli miktarda para göstermesi gerekecektir.

Ankara Anlaşması iş planı nedir? İş planı hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Ankara Antlaşması iş planı (Business Plan) ; kurulacak işe dair tüm detayların anlatılması gereken, finansal verilerin belirtilmesi gereken, sektöre dair ayrıntıların ve işletme giderlerinin tek tek detaylandırılacağı işletme planlamasıdır. İş planı sunulmadan Ankara Anlaşması başvurusu yapılması mümkün değildir.

İş planı; yapacağınız iş için gerekli sermaye, iş için yapılacak harcamalar, iş yapılması planlanan iş ortakları, ofis açılacaksa ofise dair detaylar, iş için gerekli malzemeler/ürün ya da hizmet giderleri, işletmenin faaliyet göstereceği yerler gibi pek çok detay içerir. İş planı içeriği iş kurulacak sektöre, işletme büyüklüğün göre değişir.

Ankara Antlaşması iş planı hazırlanırken girilen veriler, sunulan raporlar ve yapılan açıklamalar resmi evraklarla desteklenmelidir.

İş planında genel olarak verilmesi gereken bilgiler;

  • Yapılacak iş ve işin yapılacağı yer hakkında bilgi verilmeli, kimlere hizmet verilmesinin hedeflendiği anlatılmalıdır. Başvurucunun bu iş için gerekli koşulları sağladığına dair bilgi verilmeli, verile bilgiler evraklarla desteklenmelidir.
  • Kurulacak işletmenin hedefleri belirlenmeli, iş planında belirli süreler belirtilerek hedefler yazılmalıdır. Örneğin; 1 yılın snunda beklenen kar miktarı gibi. Ayrıca hedefler belirtilirken şirketin amacı yanında vizyon ve misyonuna dair de bilgiler yazılmalıdır.
  • Başvuru sahibinin detaylı özgeçmişi başvuru dosyasına eklenmeli, iş planında da yapılacak işler detaylandırılırken deneyimler de iletilmelidir.
  • İşletmenin sektöre ve hizmet verilecek kişilere tanıtımının nasıl yapılacağı, müşterilere nasıl ulaşılacağına dair bilgiler verilmelidir.
  • Kurulacak işletmeyi diğer rakiplerden ayıracak farklı yönler ve özellikler varsa belirtilmeli, bunlar evraklarla desteklenmelidir.
  • Finansal tablolar hazırlanarak işletme giderleri, gelirleri, ilk yıl için satış ve kar tutarları belirtilmelidir.
  • İş planına ek olarak başvurucunun özgeçmişi, eğitim geçmişini belgeleyen evrakları, sertifikaları, yetkinlikleri, daha önceki iş tecrübelerine dair resmi belgeler sunulmalıdır.

Ankara Anlaşması vize ücreti ne kadar?

Ankara Anlaşması vize başvrusu için ödenmesi gereken vize harcı bulunmamaktadır. İngiltere Hükümeti İngiltere Ankara Anlaşması vizesi ücreti almaz.

Ankara Anlaşması başvurusu masrafları gerekli evrakların tercümeleri, danışman firma ücreti, iş planını avukata ya da uzmana yaptımanız durumunda iş planı ücreti gibi giderlerden oluşur.

Ankara Anlaşması başvurusu Tls Contact İngiltere vize başvuru merkezi üzerinden yapılır. Bu merkez İngiltere vize başvuru işlemleri konusunda yetkili tek merkezdir. Başvuru merkezi başvuru sürecinde ek hizmetler sunar. Zorunlu olmayan bu ek hizmetlerden faydalanmanız halinde ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Ankara Anlaşması Başvurusu için Mülakat Yapılıyor mu?

Ankara Anlaşması başvurusu için mülakat yapılmamaktadır. Ankara Anlaşması vize başvurunuz; dolduracağınız Ankara Antlaşması başvuru formu, iş planınız, sunacağınız evraklar, sermaye miktarınız ve tecrübeleriniz değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Karar Home Office ( İngiltere İçişleri Bakanlığı) tarafından verilecektir. Değerlendirme İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu tarafından yapılmaz.

ingiltere ankara antlaşması

Ankara Anlaşması başvuru evrakları nelerdir?

Ankara Anlaşması vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar başvuru sahibinin durumuna, iş kuracağı sektöre göre değişecektir. Akara Anlaşması başvurusu için sunulması gereken en önemli evraklar; banka hesap dökümü ve iş planıdır.

Hazırlanan evrakların tümü ingilizce olmalıdır.

Ankara Anlaşması vizesi için hazrılanması gereken temel evraklar:

  • Online Anakara Anlaşması vize formu
  • İş planı
  • Eski ve yeni pasaportlar
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Adli sicil kaydı
  • Eğitim detaylarını, geçmişini gösteren belgeler
  • İngilizce dil yeterllik belgeleri Zorunlu değildir.)
  • Detaylı özgeçmiş
  • Referans yazıları (İngiltere’den ve Türkiye’den)
  • Çalışıyorsanız çalışma yazısı, iş evrakları ve maaş bordroları
  • Kendi işyeriniz varsa güncel şirket evrakları
  • Sgk hizmet dökümü
  • Son 1 yılı gösterir imzalı keşeli banka hesap dökümleri
  • Araç ruhsatları, tapular
  • İngiltere’deki potansiyel müşterilerden mektuplar
  • Varsa özl başarıları, alınan ödülleri belgeleyen evraklar
  • Aile üyeleri ile birlikte başvuru yapılıyorsa; evlilik cüzdanı, aile üyelerinin pasaportları, aile üyelerinin banka hesapları ve gelir durumlarını gösteren belgeler, tam vukuatlı nüfus örneği

Ankara Anlaşması başvurumu kendim yapabilir miyim?

Ankara Anlaşması vize başvurunuzu dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz. Ankara Anlaşması başvurusu için danışmanla, vize şirketi ile ya da avukatla işlem yapma zorunluluğu yoktur.

İş planı hazırlama, başvurunun en önemli ve zorlayıcı aşamasıdır. Örnek iş planlarını inceleyerek kendiniz iş planı hazırlayabilirsiniz. Daha önce Ankara Anlaşması başvurusu yapmış, tecrübeli birinden yardım alarak da işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Başvuru süreci detaylı, karmaşık olduğu için ve işlemler zaman aldığı için başvuru sahipleri danışman desteği almaktadır fakat işlemler bireysel başvuruya açıktır.

Ankara Anlaşması ile ailemi İngiltere’ye götürebilir miyim?

Ankara Anlaşması ingiltere başvurusu yapılırken, ana başvuru sahibi tek başına ya da aile üyeleri ile beraber başvuru yapma hakkına sahiptir. Başvuru sahibi dilerse öncelikle bireysel başvuru yaparak aile üyelerini daha sonra da İngiltere’ye getirmeyi tercih edebilir.

Ailece yapılan başvurularda ana başvuru sahibinin iş planı ve sermaye mikatarı dikkate alınır. İş planı Ankara Anlaşması için uygunsa, sahip olduğu sermaye iş kurma ve aile üyeleri ile beraber 1 yıllık geçim masraflarını karşılamaya yetecek miktardaysa vize onayı alınabilir.

Ankara Anlaşması vize süresi ne kadar? Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere’de ne kadar kalabilirim?

Ankara Anlaşması vizesi süresi ilk vize onayında 1 aylık verilir. Başvuru sahibi bu süre içinde İngiltere’ye giriş yapmalıdır. İngiltere’deki işlemleri tamamladıktan sonra 1 yıllık oturum alma hakkı kazanacaktır. 1 yılın sonunda ise gerekli koşulları sağlıyorsa oturum süresini uzatma hakkına sahip olacaktır. 5. Yılın sonunda süresiz oturum için başvuru yapma hakkı elde edilecektir. Gerekli koşullar sağlanıyorsa Ankara Anlaşması ile İngiltere’de sınırsız oturum hakkı elde edilebilir.

Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere’de Farklı İşlerde Çalışabilir Miyim?

Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere’de sadece kendi işinizi yapabilirsiniz. Farklı bir sektörde, bir şirkette çalışan olamazsınız.

İngiltere Ankara Anlaşması Danışman Firma ile Yapılır Mı? Ankara Anlaşması Başvurusu Avukat ile Mi Yapılmalı?

Ankara Anlaşması başvuru işlemleri konusunda hizmet veren pek çok firma bulunmaktadır. İşlemler tecrübeli vize acentaları ile yapılabileceği gibi, göçmenlik üzerine hizmet veren avukatlar vasıtası ile de yapılabilir. Başvurunun avukat ile yapılması zorunluluğu yoktur.

Ankara Anlaşması İngiltere Türk İşçi Vizesi Nedir?

Türkiye’de yaşayan, Ankara Anlaşması vizesi alarak İngiltere’ye yerleşmek isteyen başvuru sahipleri Ankara Anlaşması şirket kurma vizesine başvuru yapabilir. Bu vize türü İngiltere’de bir iş yerinde maaşlı çalışma hakkı vermez.

Ankara Anlaşması Türk işçi vizesi (Turkish Worker Visa) ise Birleşik Krallık’ta aralıksız son 1 yıl boyunca aynı işverenle çalışmış kişilerin vizeleri uzatmak için başvuru yapacakları vize türüdür. Ecaa 1 Turkish Worker Visa başvurusu için İngiltere’de aynı işveren ile beraber çalışılmaya devam edileceği kanıtlanabilmelidir.

Ankara Anlaşması Vizesinin Çıkma İhtimalini Arttıran Faktörler

  • Başvuru sahibinin iş kuracağı sektörde uzun süreli tecrübesinin olması.
  • Başvuru sahibinin kuracağı iş için yeterli sermayesinin olması.
  • Başvuru sahibinin daha önce İngiltere’ye seyahat etmiş olması.
  • Başvuru sahibinin daha önce yurt dışı çalışma tecrübesinin olması.
  • Başvuru sahibinin İngiltere’de hazır müşterilerinin/iş ortaklarının olması.
  • İş kurulacak sektöre ait uluslararası geçerliliğe sahip sertifikaların olması.
  • Başvuru sahibinin İngiltere’den ve Türkiye’den iş kurulacak sektör paydaşlarından referanslarının olması.
Okumaktan yorulduysanız, bizimle iletişime geçin!
Vize danışmanlarımızla görüşün, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinin ve başvuru sürecinizi başlatın.
Hızlı İletişim
Vize danışmanlarımızla görüşmek için iletişim bilgilerimiz

Diğer Yazılar

Google Değerlendirme Notu
4.9
842 yoruma göre
js_loader