- Fransa düğün vizesi için başvuru nasıl yapılır?
- Fransa Düğün Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?
- Düğün için Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Fransa Düğün Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Fransa Düğün Vizesi İçin Fotoğraf Ölçüleri
- Fransa Düğün Vizesi İçin Davetiye Nasıl Olmalı?
- Fransa Düğün Vizesi İşlemleri İçin Konsolosluğa Dilekçe Nasıl Yazılır?
- Fransa Düğün Vizesi Başvuruları İçin Parmak İzi İşlemi
- Fransa Düğün Vizesi (Schengen) Ücretleri
- Fransa Düğün Vizesi Başvuruları Kaç Günde Çıkar?
- Fransa Düğün Vizesi Başvuruları Reddedilir mi?
- Fransa Vize Başvuruları Neden Reddedilir?
Fransa düğün vizesi için başvuru nasıl yapılır?
Fransa’da yapılacak düğüne gitmek için vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımız vize başvurularını, İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa Konsoloslukların veya İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan Fransa vizesi için yetkilendirilmiş resmi vize başvuru merkezlerine randevu alarak yapabileceklerdir.
Düğün için Fransa Schengen vizesine başvuru yapacak vatandaşlarımız vize başvurusu yapabilmek düğün davetiyesine ek olarak Fransa belediyesi onaylı davetiye belgesi de almaları gerekecektir. Alınacak davetiye belgeleri orijinal olarak ve kargo yoluyla temin edilmelidir. Davetiye gönderen kişinin yakın akrabanız olması zorunlu değildir.
Düğüne gitmek için Fransa vizesine başvuru yapacak vatandaşlarımız davetiye belgelerine ek olarak kişisel ve iş yeri evraklarını da hazırlayacaktır.
Schengen vizesi için ilk defa başvuru yapan vatandaşlarımızın başvuru sırasında parmak izi vermek için Konsolosluk ya da vize başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekecektir.
Son 59 içinde Schengen vizesi almış vatandaşlarımız ise daha önce parmak izi verdikleri için başvuru sırasında hazır bulunmaları gerekmemektedir. Vize başvuruları sırasında hazır bulunması gerekmeyen vatandaşlarımız arzu etmeleri halinde Fransa vize danışmanlık acentaları ile vizelerini kargo/kurye aracılığıyla alabileceklerdir.
Fransa Konsoloslukları ve Fransa vize merkezleri vize başvurularını randevulu kabul etmektedir. Vize başvurularında daha önce parmak izi verdiği için gelmelerine gerek olmayan vatandaşlarımız içinde içinde randevu alınması zorunludur.
Düğüne gitmek için Fransa vize randevusu alacak vatandaşlarımız, konsolosluğun resmi e-vize portalı france-visas.gouv.fr web adresindeki online vize başvuru formunu doldurduktan sonra randevularını alabileceklerdir.
Türkiye’de bulunan Fransa Konsoloslukları belirli şehirlere hizmet vermektedirler. Marmara bölgesi genel anlamda Fransa İstanbul Başkonsolosluğunun görev alanında yer almaktadır. Dolayısıyla Marmara bölgesinde resmi olarak ikamet eden vatandaşlarımız Fransa vize randevularını İstanbul Dolapdere ve Altunizade’de bulunan VFS Global ofisleri için alabilirler. Diğer bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımız ise vize randevularını Ankara ve İzmir VFS Global ofislerinden almaları gerekecektir.
Alınacak olan vize randevuları sadece randevu tarihinde vize başvurusu yapabilmek içindir. Randevu tarihinde uzun bekleme kuyrukları ile karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla Fransa düğün vizesi randevuları için geniş bir zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.
Randevu günü hazırlamış olduğunuz vize başvuru evraklarınız teslim alınacak ve parmak izi bilgileriniz Schengen veri tabanına kayıt edilecek ve Fransa düğün vizesi ücretini ödemeniz gerekecektir. İstisnai durumlar dışında vize mülakatı ya da diğer bir deyişle Konsolosluk görüşmesi olmayacaktır.
Başvurusu sonrası vize işlemleriniz 2-4 hafta arasında sonuçlanacaktır.
Fransa Düğün Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?
Fransa düğün vizesi için diğer bir deyişle Fransa aile, akraba ve arkadaş ziyareti C tipi Schengen vizesi için seyahat tarihinden en geç 15 iş günü öncesinde vize başvuruları tamamlanmış olmalıdır.
Fransa düğün vizesi başvuruları 1 günde sonuçlansa bile 2024 Schengen vize kuralları gereği vize başvurularının seyahat tarihinden en geç 15 iş günü önce tamamlanması zorunludur. Aksi takdirde vize başvuruları reddedilebilir veya Vip Fransa vizesi için başvuru yapılması gerekebilmektedir.
Düğün için Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fransa’ya düğüne gitmek için vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımız Fransa Konsolosluğu’nun C tipi aile, akraba ve arkadaş ziyareti vizesi (family visit) için başvuru yapmaları gerekecektir.
- İkamet adresinize hizmet veren Fransa vize merkezini tespit edin.
- Vize başvurusu yapabilmek için randevu tarihinden sonra en az 15 iş günü süre bulunduğundan emin olun.
- Fransa e-vize portalına kayıt olun ve Fransa Schengen vize başvuru formunu doldurun.
- Fransa vizesi için ikamet adresinize hizmet veren vize merkezinden randevunuzu alın.
- E-posta hesabınıza gelen: vize başvuru formu, checklist ve randevu belgesinin çıktısını alın.
- E-posta hesabınıza gelen checklistte belirtilen Fransa vizesi için gerekli evrakları güncel tarihli olacak şekilde eksiksiz hazırlayın.
- Form, checklist, randevu belgesi ve hazırlamış olduğunuz evrakları bir dosya haline getirerek evraklarınızı checklistteki sıraya göre sıralayın.
- Vize ücretini metal para olmayacak şekilde Euro cinsinde hazırlayın.
- Randevu saatinden en geç 15 dakika önce Fransa vize firmasını ziyaret edin ve evraklarınızı teslim ederek parmak izi verin.
Fransa Düğün Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Düğün için Fransa vizesine başvuru yapacak vatandaşlarımız Fransa’dan gelen davetiyeye ek olarak kişisel ve meslek durumlarına göre evrakları da hazırlamaları gerekecektir. Başvuru sahipleri sadece davetiye belgeleri ile vize alamayacaklardır. Dolayısıyla davetiye gönderen kişi size sponsor olsa dahi kişisel ve meslek durumunuzu gösterir evrakları eksiksiz hazırlamanız gerekecektir.
Fransa’daki düğüne gitme amacıyla vize başvuru evraklarını hazırlayacak vatandaşlarımız, evraklarını maksimum son 15 gün içerisinde edinmiş olmaları gerekmektedir. Güncelliğini yitirmiş belgelerle yapılacak vize başvuruları kabul edilmemektedir.
Özellikle banka hesap dökümü, şirket dilekçesi ve maaş bordrolarının güncel tarihli olduğundan emin olun.
Detaylı evrak hazırlamaktan çekinmeyin. Telefonla fotoğrafı çekilmiş belgelerin çıktısını vize işlemleriniz için kullanmayın.
Fransa Konsolosluğuna hitaben yazacağınız dilekçeyi, evrak ve iş durumunuz karışıksa ya da Konsolosluğa iletmek istediğiniz özel bir mesaj var ise vize dilekçenizi İngilizce yazın. Standart bir vize başvuru için ise dilekçenizi Türkçe yazabilirsiniz.
Fransa düğün vizesi başvuruları için hazırlamanız gereken evrakları öğrenmek istiyorsanız her meslek grubu için detaylı bir şekilde hazırladığımız “ Fransa Vizesi İçin Gerekli Evrak ve Belgeler “ yazımızı okumanızı ve meslek durumunuza uygun evrakları yücel tarihli olacak şekilde hazırlamanızı tavsiye ederiz.
Unutmayın!
Fransa düğün vizesi için evraklarınızı hazırlarken evraklarınızı konsolosluğun gerekli evrak checklistine göre sıralamanız gerekecektir.
Fransa Düğün Vizesi İçin Fotoğraf Ölçüleri
- Fransa aile, akraba ve arkadaş vizesi başvurularında kullanılacak fotoğraf ölçüleri 35×45 mm’dir.
- Vize fotoğrafı maksimum son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, pasaportta ve eski vizelerde kullanılmamış olmalıdır.
- Gözlüklü, baş örtülü ve dişlerin göründüğü fotoğraflar Fransa vize başvurularında geçerli değildir.
- Baş örtülü vatandaşlarımız bone ile alın, çene, kulak verin şakakların göründüğü fotoğraf çektirmeleri gerekecektir.
Fransa Düğün Vizesi İçin Davetiye Nasıl Olmalı?
Fransa düğün vizesi başvurularında kullanılacak davetiye belgesi, klasik anlamda bir düğün davetiyesi olmayacaktır. Düğüne gitmek için Fransa Schengen vize başvurularında kullanılacak davetiye belgesi, Fransa belediyesi onaylı belge olmalı, bu belgeye ek olarak düğün davetiyesi de alınmalıdır.
Vize başvurularında kullanılacak davetiye belgesi orijinal olacaktır.
E-posta, faks ve whatsapp aracılığıyla alınacak fotokopi halindeki davetiyeler istisnai durumlar dışında kabul edilmemektedir.
Davetiye gönderen kişi birinci derece yakın akraba olmasa dahi davet eden kişi akrabalık bağını ispat edebilmeli veya davet eden kişi ile yakınlık bağı Konsolosluğa hitaben yazılacak vize dilekçesinde detaylıca belirtilmelidir.
Fransa Düğün Vizesi İşlemleri İçin Konsolosluğa Dilekçe Nasıl Yazılır?
- Fransa düğün vizesi işlemleri için Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe başvuru sahibi ise: şirketin antetli kağıdına yazılmalı,
- Çalışanlar dilekçelerini iş yerlerinin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı almalı,
- Memurlar iş yerlerinden çalışma ve izin yazısı almalı ve ek olarak Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi yazmalı,
- Emekliler A4 kağıdına ıslak imzalı dilekçe hazırlamalıdır.
- Şirket çalışanlarının iş yerlerinden aldığı dilekçelerde vize talebinde bulunulmamışsa başvuru sahipleri ek olarak Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi yazmaları gerekmektedir.
Fransa Konsolosluklarına hitaben yazacağınız dilekçeyi İngilizce ya da Türkçe yazabilirsiniz. Eğer özel durumunuz varsa örneğin sık iş değiştiren ya da davet eden kişi hakkında Konsolosluğa bilgi verecekseniz dilekçenizi İngilizce yazmanızı tavsiye ederiz.
Fransa vizesi için Konsolosluğa yazılacak dilekçede aşağıdaki bilgilere yer verilmesi zorunludur:
- Seyahatin amacı,
- Gidiş-dönüş seyahat tarihi,
- Seyahatin sponsoru,
- Konaklama yeri,
- Davet eden kişi ile yakınlık derecesi ve seyahat sonrası Türkiye’ye geri dönüş yapılacağı mutlaka dilekçede bulunmalıdır.
Fransa Düğün Vizesi Başvuruları İçin Parmak İzi İşlemi
Fransa Schengen vizesi başvurularında bulunacak 12 yaş üstü vatandaşlarımızın vize başvuruları için parmak izi bilgilerini Schengen bilgi sistemine kayıt ettirmeleri zorunludur.
0-12 yaş arası vatandaşlarımızın ise vize başvuruları için parmak izi vermeleri gerekmemektedir. Ancak 0-12 yaş arası vatandaşlarımızın ebeveynlerinin vize başvuruları için hazır bulunması veya ebeveynlerinin noter onaylı muvafakatname belgesi hazırlamaları gerekecektir.
Ehliyet, kimlik yada pasaport işlemleri için verilen parmak izi beyanları Fransa Schengen vize başvurularında geçerli değildir.
Vatandaşlarımız Fransa düğün vizesi başvuruları için parmak izi beyanlarını konsoloslukta veya Fransa vize merkezinde vermeleri gerekecektir.
Son 59 ay (5 yıl) içerisinde Schengen vizesi için parmak izi vermiş vatandaşlarımızın Fransa düğün vizesi başvurular için parmak izi vermeleri gerekmeyecektir.
Soyadı değişikliği olan vatandaşlarımız, Schengen vizesi için daha önce parmak izi vermiş olsalar dahi yeni soyadlarıyla da parmak izi vermeleri gerekecektir.
Daha önce Schengen vizesi için yurt dışından parmak izi vermiş vatandaşlarımızında yeniden parmak izi beyanında bulunmaları gerekecektir.
Bazı durumlarda ise vize başvuru sahibinin parmak izi bilgileri okunamamaktadır. Bu durumda başvuru sahiplerinin yeniden parmak izi vermesi talep edilecektir.
Fransa Düğün Vizesi (Schengen) Ücretleri
0-6 yaş arası çocuklar için Fransa vize ücreti: 0
6-12 yaş arası çocuklar için Fransa vize ücreti: 40 €.
12 yaş üzeri kişiler için Fransa vize ücreti : 80 €
VFS Global Fransa vizesi servis ücreti: 40 €
Fransa Vip vize ücreti: ek 60 €.
Fransa Düğün Vizesi Başvuruları Kaç Günde Çıkar?
Fransa düğün vizesi başvuruları 2-4 hafta arasında çıkmaktadır.
Eksik evrak, konsolosluk mülakatı ve yabancı pasaportlarla yapılan vize başvurularında işlem sonuçlanma süresi daha da uzayabilir.
Yine Fransa Konsoloslukları hafta sonları, Fransa ve Türkiye resmi tatil günlerinde vize hizmeti vermemektedir.
Resmi tatil günlerinden önce yapılan vize başvuruları daha uzun sürelerde sonuçlanabilir.
Daha detaylı bilgi için bakınız: ” Fransa vizesi kaç günde çıkar? ”
Fransa Düğün Vizesi Başvuruları Reddedilir mi?
Fransa düğün vizesi başvuruları, düğün sahibi Fransız vatandaşından belediye onaylı resmi davetiye alınsa dahi başvuru sahibinin şartları Konsolosluk tarafından uygun bulunmadığı için reddedilmektedir.
Fransa vize başvurularının reddedilmesi halinde Konsolosluk vize reddini bir mektupla beyan etmektedir. Bu mektupta Fransa Konsolosluğu’nun vize başvurusunu hangi gerekçelerle reddettiği öğrenilebilmektedir.
Fransa düğün vizesi başvuruları reddedilen vatandaşlarımız vize ret gerekçelerinin aksini ispat edebilmeleri durumunda yeniden vize onayı alabileceklerdir. Fransa vize reddine itiraz edecek vatandaşlarımız ise bu itirazlarını Fransa idari mahkemelerine yapmaları gerekecektir. Eğer Fransa vize reddi sonrası hızlı bir şekilde yeniden vize almayı istiyorsanız vize reddine mahkemeler aracılıyla itiraz etmemenizi tavsiye ederiz.
Mahkemeler aracılıyla vize reddine yapılacak itirazlara kısa sürede sonuç alamayabilirsiniz. Dolayısıyla durumunuzu düzelterek yeniden vize başvurusu yapmanızı tavsiye ederiz.
Fransa Vize Başvuruları Neden Reddedilir?
Fransa düğün vizesi başvuruları: başvuru sahibinin durumu ve seyahat amacının inandırıcı bulunmaması ve gibi çeşitli gerekçelerle reddedilmektedir.
Vize başvuru sahibi düzenli geliri yok ve ilk defa yurt dışına çıkıyor ise başvuru sahibinin seyahat sonrası Türkiye’ye geri dönmeyeceği düşüncesiyle reddedilmektedir.
Düğün tarihine 1 haftadan daha az süre kalmış ve vize başvurunuzu geç yapmışsanız vizeniz seyahatin amacı ve şartları kanıtlanamamıştır gibi gerekçelerle reddedilmektedir.
Yine başvuru sahibinin banka hesabında seyahati finanse edecek miktarda para yoksa veya başvuru sahibinin aylık gelirinden daha fazla miktarda banka hesabında para varsa her iki neden ötürü de Fransa vize başvuruları reddedilmektedir.