Maltepe Vize İşlemleri

Değerli ziyaretçilerimiz, Maltepe vize işlemleri konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz.

Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa: Başıbüyük, Küçükyalı, Altayçeşme, Büyükbakkalköy, Gülsuyu, Zümrütevler, Girne, Aydınevler, Altıntepe, Çınar, İdealtepe, Fevzullah, Bağlarbaşı, Cevizli, Yalı ve Maltepe’den yapılacak vize başvuruları için hazırlanmıştır.

İstanbul-Maltepe ve mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımız web sayfamızda yer alan bilgilerden yola çıkarak yurt dışı vize işlemleri hakkında temel bilgilere sahip olabilir, konsolosluklara veya vize başvuru merkezlerine bireysel başvuru yapabilir veya SaltVisa danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak vizelerinizi çoğu zaman Konsolosluklara gitmeden kolayca alabilirsiniz.

Vize işlemlerinizi başlatmak için lütfen ” BİZE ULAŞIN ” sayfamızı kullanın.

Daha detaylı bilgi için okumaya devam edebilirsiniz.

İstanbul Maltepe’den Vize Nasıl Alınır?

İstanbul – Maltepe ve Anadolu Yakasının diğer semtlerinde ikamet eden vatandaşlarımız:

  1. Avrupa Yakası’da bulunan Konsolosluklara bireysel başvuru yaparak,
  2. Avrupa Yakası ve kısmen de olsa Anadolu Yakası’nda bulunan vize başvuru merkezlerine başvuru yaparak,
  3. Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren vize takip ve danışmanlık firmaları ile başvuru yaparak vizelerini alabileceklerdir.

Avrupa Birliği, İngiltere, Kanada, Amerika, Hindistan Avustralya vb ülkeler için vize başvurusu yapacak vatandaşlarımızın başvuru sırasında hazır bulunarak parmak izi vermeleri veya Konsolosluk görüşmesine girmeleri zorunludur.

Son 3 yıl içinde söz konusu ülkelerin vizelerini daha önce almış vatandaşlarımız ise çoğu zaman Konsolosluklara gitmeden de vizelerini Kadıköy vize danışmanlık acentaları aracılığıyla alabileceklerdir.

Maltepe’de yaşayan vatandaşlarımızın Anadolu Yakası’ndan vize başvurusu yapabilecekleri ülke sayısı azdır. Ancak Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Hollanda gibi bazı ana destinasyon ülkelerinin vize başvuruları ise Üsküdar Altunizade’de bulunan vize başvuru merkezlerine randevu alınarak yapılabilecektir.

Vize danışmanlık hizmeti almadan bireysel vize başvurusu yapacak vatandaşlarımız aşağıdaki adımları izleyerek vizelerini alabileceklerdir:

  1. Vize talep edeceğiniz Konsolosluğun resmi web sitesini bulun.
  2. Başvuru yapacağınız vize türünü belirleyin.
  3. Vize başvurusu yapabilmek için seyahat tarihinizden önce en az 3 hafta süre bulunduğundan emin olun.
  4. Resmi web site üzerinden Konsolosluğun randevu verme şeklini öğrenin.
  5. Konsolosluk vize randevularını e-mail aracılığıyla veriyorsa uyruğunuzu, kimlik bilgilerinizi, seyahat amacınızı, seyahat tarihlerinizi belirterek vize randevusu talep edin.
  6. Resmi web sitede yer alan seyahat amacınıza uygun vize başvuru belgelerinizi eksiksiz hazırlayın.
  7. Vize başvuru formunu yönergelere uygun şekilde eksiksiz doldurun, fotoğrafınızı yapıştırın ve imza kutucuklarını imzalayın. 18 yaşından küçükseniz başvuru formunu hem annenize hem de babanıza imzalatın.
  8. Toparlamış olduğunuz vize başvuru belgelerini, başvuru formunu, randevu belgesini bir dosya haline getirin ve vize ücretini ilgili para birimine göre yanınıza alın.
  9. Randevu saatinden en geç 15 dakika önce ilgili Konsoloslukta olun,
  10. Randevu sırası size geldiğinde evraklarınızı teslim edin, vize ücretini ödeyin ve parmak izi beyanında bulunun.
  11. Eksik evrakınız yok ise Konsolosluk görevlisinin verdiği vize takip fişini kaybetmeyin ve işlemi tamamlanan pasaportunuzu vize takip fişini ve kimliğinizi göstererek teslim alın.

Maltepe Vize İşlemleri: Gerekli Evraklar

Değerli ziyaretçilerimiz vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar vize talep edilecek Konsolosluğa, başvuru sahibinin mesleğine ve seyahat amacına göre değişiklikler göstermektedir.

Yine bazı konsolosluklar vize başvuru sahiplerinden detaylı bilgi ve evrak talebinde bulunurken bazı Konsolosluklar ise başvuru sahiplerinden iş yeri yazısı veya banka hesap dökümü gibi evrakları yeterli bulabilmektedir. Dolayısıyla vize başvuru belgelerinin ilgili Konsolosluklara göre değişiklik göstereceğini unutmayın. Ancak Konsolosluklar vize başvuru sahiplerinden genel anlamda aşağıda ki evrakların sunulmasını talep etmektedir:

  • Seyahat dönüşü en az 6 ya da 1 yıl geçerli pasaport,
  • Eksiksiz şekilde doldurulmuş vize başvuru formu,
  • Randevu belgesi,
  • Vize ücreti,
  • 2 adet biyometrik, arka fonu beyaz fotoğraf,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Pasaport fotokopisi,
  • Pasaportlarda bulunan eski vizelerin fotokopileri,
  • Aile bilgilerini gösterir tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • E-devletten alınmış barkodlu ikametgah belgesi.
  • Seyahatin konusu, tarihleri ve sponsoru hakkında bilgi veren İngilizce dilekçe.
  • Vize başvuru sahibinin düzenli gelirini gösterir son 3 aylık, içerisinde seyahati finanse edecek miktarda bakiyesi olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile alınmış banka hesap dökümü. Çalışanlar ve emekliler maaş banka hesap dökümü kullanmalıdır.
  • Çalışanlar ve emekliler için barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü.
  • Çalışanlar ve işverenler için iş yerinin güncel tarihli vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve sicil gazete fotokopileri.
  • Kamu ve devlet memurları için çalışma ve izin ve görev kimlik kartı fotokopisi.
  • Çiftçiler için çiftçilik belgesi ve çiftçinin üzerine kayıtlı hayvan kayıt belgesi.
  • Öğrenciler için İngilizce ve orijinal öğrenci belgesi ve sponsorluk evrakları.
  • Ev hanımları ve çalışmayanlar için sponsorluk evrakları.
  • Freelance çalışanlar için portfolyo, referans yazıları, yeterlilik diploma ve sertifikaları ve varsa noter onaylı iş sözleşmesi fotokopileri.
  • Otel ve uçak rezervasyonu.
  • Varsa davetiye.
  • Avrupa Birliği veya Schengen devletlerine seyahat ediliyorsa geçerli seyahat sağlık sigortası.
  • Varsa başvuru sahibinin üzerine kayıtlı tapu, araç ruhsatı ve kira sözleşmesi fotokopileri.

Maltepe Vize İşlemleri: Vize Ücreti Ne Kadar?

Değerli ziyaretçilerimiz, Konsoloslukların vize ücreti vize talep edilecek Konsolosluğa, vize türüne ve vize süresine göre değişiklik gösterecektir.

Schengen Konsolosluklarının vize harç ücreti 26 üye devlette standarttır ve 80 € harç ücreti alınır.

Başvurusunu vize başvuru merkezlerine yapacak vatandaşlarımız harç ücretinin maksimum yarısına tekabül eden başvuru merkezi hizmet ücreti ödemeleri gerekecektir.

0-12 yaş arası çocuklara ise Schengen Konsoloslukları yarım vize ücreti veya harç ücreti muafiyeti gibi kolaylıklar sağlamaktadır.

Yine kültürel ziyaret, konferans, staj, Erasmus, aiesec gibi amaçlarla vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımıza vize ücreti muafiyeti tanınabilir.

Schengen vize ücretleri hakkında daha detaylı bilgi için bu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere vize ücretleri ise başvuru yapılacak vize süresine göre değişiklik gösterir. İngiltere vize başvurularında tüm başvuru sahipleri aynı ücrete tabidir. Bebek ve çocuklardan da aynı vize ücreti alınır.

İngiltere vize ücretleri hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Amerika Konsoloslukları ise göçmen olmayan B1/B2 vize başvurularında 160 $ vize harç ücreti almaktadır.

Uzun süreli eğitim ve çalışma vizesi başvurularında ise harç ücreti 190 $ olarak tahsil edilir.

Rusya Konsoloslukları ise vize ücretlerini tek giriş, 2 giriş, çok giriş ve ekspres başvuru gibi farklı farklı şekilde ücretlendirmektedir.

Maltepe Schengen Vize İşlemleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İtalya, İzlanda, İsviçre, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Yunanistan’a maksimum 90 güne kadar seyahat edecek vatandaşlarımız seyahat edecekleri ülkenin C tipi Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Belirtilmekte olan bu ülkelere maksimum 90 güne kadar turizm, iş görüşmesi, fuar, toplantı, müşteri ziyareti, sözleşme imzalama, pazar araştırması, makine kurulumu, teknik destek, staj, Aiesec, Erasmus Plus, dil okulu, eğitim ve öğrenim programı, konferans, seminer ve kültürel ziyaret ve aile-akraba-arkadaş ziyareti amacıyla seyahat edecek vatandaşlarımız Schengen vizesi için müracaat edeceklerdir.

Schengen vize müracaatları ilgili ülkenin Konsolosluğuna veya anlaşmalı vize başvuru merkezlerine yapılacaktır. Arzu eden vatandaşlarımız Kadıköy veya Maltepe vize danışmanlık firmaları ile de vize başvurularını yapabileceklerdir.

Schengen vize başvuruları randevulu kabul edilmektedir. Randevular başvuru yapılacak Konsolosluğa e-posta gönderilerek veya İstanbul Schengen vize aracı şirketin web sitesinde yer alan online randevu formu doldurularak alınabilecektir. Randevular tek kişiliktir. Ailece yapılacak vize başvurularında çocuklar içinde randevu alınması zorunludur.

Başvuru sahiplerinin randevu günü hazır bulunarak parmak izi (biyometri) beyanında bulunmaları gerekmektedir. Bazı ülkeler hariç 12 yaş altı çocukların vize başvurularında hazır bulunması gerekmez. Ehliyet, kimlik ve pasaport çıkarma işlemleri sırasında verilen parmak izi beyanları Schengen vize başvurularında geçerli değildir. Son 5 yıl içinde Schengen vizesi alan vatandaşlarımız ise (bazı ülkeler 3 yıl) vize başvurularını Konsolosluğa gitmeden Maltepe vize firmaları aracılığıyla yapabileceklerdir.

İstanbul – Maltepe veya Anadolu Yakası’nda ikamet eden vatandaşlarımız Schengen vize başvurularını Üsküdar Altunizade’de bulunan anlaşmalı vize merkezi olan VFS Global, İdata veya Kosmos Vize’ye yapabileceklerdir. Altunizade’de bulunan vize başvuru merkezlerine 26 Schengen devleti için de vize başvuru yapılamamaktadır. Vize başvuru merkezlerinin ana ofisleri İstanbul Avrupa Yakası Harbiye, Gayrettepe ve Dolapdere’dedir. Anadolu Yakası’ndan tamamlanamayan başvuruların Avrupa Yakasında yer alan vize başvuru merkezlerine yapılması gerekecektir. Bu durumda vize randevuları Avrupa Yakası ofislerinden alınmalıdır.

Vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 3 hafta önce tamamlanmış olmalıdır. Seyahatine 15 gün veya daha az süre kalan vatandaşlarımızın yapacak oldukları vize başvuruları kabul edilmeyebilir veya vize reddi sonucu ile karşılaşabilirler. Schengen vizesine en erken başvuru yapma tarihi ise seyahatten önce 6 aydır.

Başta Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre ve diğer üye devletlerde yaşayan aile, akraba ve arkadaşlarını ziyaret edecek vatandaşlarımız ziyaret edecekleri tanıdıklarından belediye ve göçmenlik ofisi onaylı davetiye (istek yaptırma) almaları gerekmektedir. Bu belge orijinal belge olarak kargo ile teslim alınmalıdır. Davetiyeye ek olarak davet eden kişinin pasaport veya kimlik veya oturum kartının fotokopisi de temin edilmelidir. Davet eden kişi seyahat masraflarını karşılayacak ise istek yazısına ek olarak davet eden kişinin çalışma ve banka hesap dökümleri de temin edilmelidir.

Schengen devletlerine müşteri ziyareti, iş görüşmesi, toplantı veya fuar amacıyla seyahat edecek vatandaşlarımız ise ziyaret edecekleri iş ortaklarından davetiye almaları gerekecektir. Ticari Schengen vize başvuruları için temin edilecek davetiyelerde Belediye veya Göçmenlik Ofisi onayı aranmamaktadır. Ticari Schengen vize davetiyeleri ziyaret edilecek firmanın antetli kağıdına hazırlanmalı, davetiyeye ek olarak firma yetkilisinin kimlik kartı da temin edilmelidir. Ticari vize davetiyelerinizin asıllarını almanıza gerek yoktur. E-posta ortamında davetiyelerinizi PDF formatında temin edebilirsiniz.

Schengen devletlerine konferans, kongre, seminer, kısa süreli Aiesec, Erasmus Plus veya öğrenim hareketliliği gibi projeler kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımız ise ziyaret edecekleri kurumdan davetiye (öğrenciler için acceptance letter) edinmeleri gerekmektedir. Başvuru sahipleri davetiye veya kabul belgelerine ek olarak Türkiye’de bağlı bulundukları okuldan veya iş yerlerinden de görevlendirme yazıları edinmeleri gerekecektir.

Eğitim amaçlı vize başvurularında Konsolosluklar Acceptance Letter belgesini genel anlamda orijinal belge olarak talep etmektedir. Konferans, kongre veya üniversite ziyareti amacıyla vize başvurusu yapacak vatandaşlarımız ise davetiyelerini e-posta ortamında fotokopi olarak edinebilirler.

Schengen vize müracaatlarının sonuçlanma süresi 5-15 iş günüdür. Bu süre Konsolosluğa bağlı olarak 45 güne kadar uzayabilmektedir.

Maltepe İngiltere Vize İşlemleri

Maltepe, Küçükbakkalköy, Büyükbakkalköy, Cevizli, Başıbüyük, Zümrütevler, İdealtepe, Gülsuyu veya Anadolu Yakası’nda ikamet eden vatandaşlarımız İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’ya  (Belfast) yapacakları seyahatlerinde Birleşik Krallık vizesine başvuru yapmaları gerekecektir.

İngiltere veya Birleşik Krallık’a seyahat edecek vatandaşlarımız pasaport türü fark etmeksizin vize almak zorundadır. Yeşil pasaport sahipleri de İngiltere vize işlemlerine tabidir.

Vize başvuruları doğrudan İngiltere Konsolosluklarına yapılamamaktadır. İstanbul İngiltere vize işlemleri için yetkili vize aracı kurum TLS Contact firmasıdır. İstisnai durumlar dışında tüm vize başvuruları TLS Contact’a yapılacaktır. TLS Contact firmasının Maltepe, Altunizade, Kadıköy veya Anadolu Yakası’nda şubesi bulunmamaktadır. TLS Contact İngiltere vize işlemleri için sadece Mecidiyeköy Profilo AVM içinde hizmet vermektedir.

Vize başvuruları randevulu kabul edilir. Randevu alabilmek için öncelikle online İngiltere vize başvuru formunu doldurmak ve vize başvuru evraklarını eksiksiz şekilde taramama yaparak Konsolosluk sistemine yüklemek gerekmektedir. Akabinde ise kredi kartı ile İngiltere vize ücreti ödenmelidir. Ücret ödemesi yapılmadan İngiltere vize randevusu alınmamaktadır.

Randevu günü ise pasaportun aslı, evrak yükleme belgesi, başvuru formu TLS görevlisine teslim edilecek ve başvuru sahipleri biyometri beyanında bulunacaktır. Aynı durum bebek ve çocuklar içinde geçerlidir. Schengen, Amerika ve Kanada vize başvuruları için verilen biyometri beyanları İngiltere vize başvurularında geçerli değildir.

İngiltere vizesi diğer vizelere oranla zor olunan bir vizedir. Hatta İngiltere vizesine en zor alınan vize diyebiliriz. Bilhassa ilk defa başvuru yapıyorsanız, işe yeni girmişseniz, düzenli geliriniz yok veya daha önce vize reddi almışsanız vize başvurunuzu Maltepe İngiltere vize danışmanlık firmaları aracılığıyla yapmanızı tavsiye etmeyiz.

Vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 3 hafta önceden tamamlanmış olmalıdır. Vize başvurularının sonuçlanma süresi ise 2-4 hafta arasında değişiklik gösterir.

Daha detaylı bilgi için ” İngiltere Vize Danışmanlık ” yazımızı okumanızı öneririz.

Maltepe Rusya Vize İşlemleri

Rusya’ya seyahat edecek umuma mahsus (bordo renkli pasaport) pasaportlara sahip vatandaşlarımız Rusya vize işlemlerine tabidir. Hususi (yeşil renkli), hizmet (gri renkli) ve diplomatik (siyah renkli) pasaportlara sahip vatandaşlarımız ise kısa süreli seyahatlerinden Rusya vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.

Vatandaşlarımız Rusya vizelerini Türkiye’den almaları gerekecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Rusya kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. Rusya e-vize uygulaması ise Covid-19 nedeniyle geçici süreliğine askıya alınmıştır. Ancak Konsolosluktan alınan etiket vizeler de ise pandemi süreci de dahil olmak üzere herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Turistik amaçlı seyahat edecek vatandaşlarımızın Rus turizm acentalarından orijinal voucher ve acenta garanti yazısı temin etmeleri zorunludur.

Ticari ve ziyaret amaçlı seyahat edecek vatandaşlarımız ise Rusya Göçmenlik Ofisi onaylı davet yazısı almaları gerekmektedir.

Vize başvurularının sonuçlanma süresi 4-15 iş günüdür. İdari soruşturma durumunda bu süre daha da uzayabilmektedir. Acil durumlarda Rusya vizeleri 2 iş gününde alınabilmektedir.

Rusya vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 10 gün önceden tamamlanmış olmalıdır.

Maltepe Vize İşlemleri: En Kolay Alınan Vizeler Hangisi?

Değerli ziyaretçilerimiz bazı ülkelerin vizelerini diğer ülkelere oranla daha kolay alabileceklerdir. Vatandaşlarımızın en kolay alabildikleri vizeler:

  • Meksika vizesi,
  • Dubai vizesi (Birleşik Arap Emirlikleri),
  • Umman vizesi,
  • Kuveyt vizesi,
  • Kenya vizesi,
  • Etiyopya vizesi,
  • Gana vizesi,
  • Senegal vizesi,
  • Kamerun vizesi,
  • Fildişi Sahili vizesi,
  • Cibuti vizesi,
  • Uganda vizesi,
  • Hindistan vizesi,
  • Bulgaristan vizesi,
  • Rusya vizesi,
  • Romanya vizesi,
  • Yunanistan vizesi,
  • Otel ve uçak bileti satın alınmış ise Macaristan vizesi,
  • Fransa vizesi.

Maltepe Vize İşlemleri: Konsolosluğa Gitmeden Hangi Vizeler Alınabilir?

Maltepe veya İstanbul Anadolu Yakası’nda ikamet eden vatandaşlarımız bazı ülkelerin vizelerini Konsolosluğa veya vize başvuru merkezlerine gitmeden alabileceklerdir. Vatandaşlarımızın Konsolosluklara gitmeden alabilecekleri vizeler:

  • Meksika,
  • Dubai,
  • Senegal,
  • Bulgaristan,
  • Rusya,
  • Daha önce parmak izi verilmişse Schengen ve Kanada vizesi,
  • Vize yenilemesi yapılacak olması halinde Amerika vizesi,
  • Gana,
  • Gine,
  • Senegal,
  • Kamerun,
  • Cibuti,
  • Nijerya,
  • Etiyopya,
  • Suudi Arabistan.

Maltepe Vize İşlemleri: E-Vize Veren Ülkeler

Maltepe’de yaşayan vatandaşlarımız bazı ülkelerin vizelerini internet ortamında elektronik vize olarak alabileceklerdir. Vatandaşlarımızın elektronik diğer bir deyişle e-vize alabilecekleri ülkeler:

  • Dubai,
  • Meksika,
  • Cibuti,
  • Kenya,
  • Pakistan,
  • Etiyopya,
  • Avustralya (parmak izi beyanı zorunludur.)
  • Yeni Zelanda,
  • Kuveyt,
  • Umman. (Daha detaylı bilgi için bkz: İnternetten Vize Alınan Ülkeler)

Maltepe Vize Danışmanlık Firmaları

Maltepe’de vize alan danışmanlık firmaları aşağıdaki gibidir:

  • SaltVisa (Kadıköy)
  • Vize Cadde (Bağdat Caddesi),
  • Vize başvuru merkezi (Maltepe),
  • Kadıköy Vize (Sahrayı Cedit)
Google Değerlendirme Notu
4.9
842 yoruma göre
js_loader